HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Yolun sırrı

17 Nisan - 23 Nisan 2017 haftası

SİSTEMİ ANLAMA GÜNÜ
17 Nisan Pazartesi (Ay günü)

"Ciddiyet zamanı! Sorumluluk ve disiplin teması parlıyor! Yeni kapılar açılıyor! Bize düşen yaratıcılığımızı kullanmak ve yeni yollar bulmak!"

Ay: Oğlak (02:04 itibariyle)
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 22 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji): İmparatoriçe

Ay- Ay Düğümü Üçgeni: İçsel olarak neyi anlamaya çekiliyorsun? Ne ile vakit kaybediyorsun? Ne seni gerçeğine adım adım yaklaştırır?

Ay- Merkür Üçgeni: Aklın ve kalbin nerede buluşur?

Güneş- Satürn Üçgeni: Gücünü ne için kullanıyor olmak seni daha güçlü bir inanca ve bu inancın önünü açacağı deneyim, seni nasıl daha yüksek bir farkındalığa taşır?

Venüs- Mars Sekstili: İhtiyacın olan öze ulaşmak için nerede yüreğinin sesine kulak vererek yola çıkmalısın?

Ay (içsel olarak çekildiğimiz) oğlak enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Sizin de burnunuza bir ciddiyet kokusu gelmiyor mu? Satürn (zaman sınavı) retro diye yırtacağınızı sanmayın! Jüpiter (anlam keşfetme arayışı) de retro ve balıktaki Venüs (biz olma) ile birbirlerini karşılıklı ağırlıyorlar, yani birbirlerinden güç alıyorlar. Haftaya damgasını vuruyor bu etki!
Yol neydi? O yolda aşkla olmak neydi? Tanrı kimdi? Onun kalbinde olduğunu hatırlamak neydi? Teslim olan, kime teslimdi? O teslimiyetin ardında gülümseyen bilinç, bize neyi hediye etmekteydi? Nerede puslanırdı insanın zihni? Ne kendine savaş açmak ne dersini almaktan kaçarak ruhsal büyümeye ket vurmak demekti? Bu neye direnmekti? İşte haftanın gündemi!

Gün titreşimi bugün "baba" arketipiyle "niyetleri gerçeğe dönüştüren güç" olarak kendini hissettiriyor. Bunun için zamana bir kapı açıp bir yol haritası çıkarmak gerekiyor. Rehber kartımız "imparatoriçe" "anne" arketipiyle doğanın sırrını anlayarak kaynakla bağlantı kurmamızı istiyor. "İhtiyacın olan kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur." Dışarıda aradığın, içeride, senin onun varlığının farkına varmanı bekliyor. Onu bul ve kullan… Hareketi olmayanın, yaşamı yoktur. Sistemi olmayanın düzeni, düzeni olmayanın gerçekliği yoktur.

ÖZE DÖNME GÜNÜ
18 Nisan Salı (Mars günü)

"Şimdi harekete geçme zamanı! Ayaklarımızı yere sağlam basmamız gerekiyor! Kozmik antenleri açmalı ve iç sesimize kulak vermeli!"

Ay: Oğlak
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 23 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Güneş

Ay- Neptün Sekstili: Hangi dünya deneyimi benim ruhsal varoluşumun farkına varmamı sağlamaya çalışıyor olabilir? Değiştiremediğim neyi kabul etmek değiştirebileceğim birçok şeyin farkına varmamı sağlar?

Ay- Jüpiter Karesi: Hangi inançlar netleşmemin ve kendim olmamın tekerinin önüne taş koyuyor?

Ay- Pluto Kavuşumu: Neyin artık noktasının konduğunu anlamam gerekiyor?

Ay oğlakta uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! "sorumluluk" ve "disiplin" kavramları gündemde gözüküyor. Oğlak "yalnızlık" demektir aynı zamanda… Nerede kendimizi yalnız hissediyoruz? İşte orası, ancak kendimizle aşabileceğimiz bir yer… Benim burada neyi anlamam, neyin anlamını bulmam gerekiyor ki bu daha yukarıdan bakmamı sağlayarak beni döngüyü kıran yeni deneyimlere götürsün?

Gün titreşimi bugünün dış dünya ile iç dünya arasında bağ kurmamız gereken bir gün olduğundan bahsediyor. İçeride olanlara kulak vermemiz, dışarıda olanların aslında burada aradığımız cevaplardan uzak olmadığının farkına varabilmemiz… Rehber kartımız "güneş" bizi "uzlaşma"ya çağırıyor. Farklılık yok, bütünü tamamlayacak özelleşmiş parçalar var! Kimse birbiriyle tesadüfen buluşmamaktaydı. Belki de "şanssızlık" olarak adını koyduğunuz sizi korumakta ve çok değerli bir yolculuğun da tohumlarını atmaktaydı.

BİZ OLMA GÜNÜ
19 Nisan Çarşamba (Merkür günü)

"Kova enerjisine doğru yürüyoruz! Sürprizlere hazır mısınız? Nedir birey olmak? Bilinçli hareket etmek gerek… Başarı, ekip işidir."

Ay: Kova (13:51 itibariyle) (12:56 boşlukta)
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 24 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Büyücü

Ay- Uranüs Karesi: Özgürlük, özgünlük ve farklılığı nasıl tanımlıyorum? Nerede kendimle çelişiyor, nerede kendimi bütünlüyorum?

Ay- Kiron Sekstili: Kendime sağladığım hangi alan benim özümle buluşarak derin yaraları iyileştirmemi sağlar?

Ay- Venüs Sekstili: Ruhun beni çağırdığı yere gidebilmem için nerede, neye hayır demem gerekiyor?

Ay- Güneş Karesi: Neyi başlatmam için neyin sorumluluğunu almalıyım?

Ay- Mars Üçgeni: Ne için harekete geçmeye gönüllü olmalıyım?

Ay- Merkür Karesi: Nerede öğrenilmişlikleri devre dışı bırakarak daha içsel davranmalıyım?

Bitmeyen "Ay oğlakla başlayan günler" yapmışlar! Bugün de oğlak vurgusuyla karşı karşıyayız. Sistemli hareket edebilmemiz gerekiyor. Günün sorularına dikkat! Duygularınızı bastırmayın! Açığa çıkmasına izin verin; çünkü ancak o zaman onlar üzerinde kontrol sağlayabilirsiniz. Duygularınız, içselliğiniz, iç dünyanızdaki çalkantılarınızla iletişim kurun ve onları anlamaya çalışın. Öğle saatleri itibariyle Ay kova burcuna geçiyor. Enerji biraz daha yumuşayacak, daha özgür hareket edebileceğimiz, dış dünya ile daha güçlü bağlar kurabileceğimizden bahsedebiliriz.

Gün titreşimi bugün bir yol ayrımında olduğumuzdan söz ediyor. Karar zamanı! Ya eskiye sıkışıp sözüm ona güvende kalacağız ki aslında çürüyüp kokuşacağız ya da kaybetme pahasına da olsa yola çıkacağız ve o yolun armağanıyla buluşacağız. Rehber kartımız "büyücü" bize kendimizi keşfedeceğimiz ve özümüzdeki güneşin doğumuna dek uzanabileceğimiz bir yolculuğun başlangıcından bahsediyor.

SEVGİYİ HATIRLAMA GÜNÜ
20 Nisan Perşembe (Jüpiter günü)

"Vur, kır, parçala nereye kadar? Güneş boğaya geçiyor ve etrafı huzur ve dinginlik sarıyor. Şimdi doğanın sesini dinleme zamanı!"

Ay: Kova
Güneş: Boğa (00:26 itibariyle)
Gün Titreşimi (Numeroloji): 16 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Dünya

Ay- Jüpiter Üçgeni: Zihnimde canlanan gelecek resmi hangi insani değerlerin sınavından geçerek anlamlı bir yolculuğun başlangıcı oluyor?

Güneş- Merkür Üçgeni: Huzur ve güvene dair hangi tanım daha derinlerde bir şeyin varlığının arayışını tetikliyor?

Güneş- Ay Düğümü Üçgeni: Sessizliğin geride bırakmamı ve huzur- dinginlikle geliştirmem istediği ne olabilir?

Merkür- Ay Düğümü Üçgeni: Neyi güven olarak tanımlayarak kendimi sağlama almaya çalışırım ve bu hangi potansiyelleri sınırlar?

Ay kova enerjisiyle uyanıyoruz güne! Daha bir hümanist, daha bir idealist! Bugün enteresan yaklaşımlara açık olabilirsiniz! Beyninizde şimşekler çakabilir! Kova, elektrik enerjisidir. Göksel bir zekadır. Uranüs’ün ona verdiği yetkiye dayanarak kavramlar arası aklınıza gelmeyecek bağlantılar kurabilir. Arkadaş burcudur kova, sosyal konular onun gündemidir. Kimlerlerle ne zamandır bir türlü görüşememiştiniz? Öyleyse vakit şimdi!

Merkür koçta gerilemeye başlıyor, sabırsızlık ve gerilim söz konusu olabilir. Sakin kalmakta ve sükuneti korumakta, gözlemci olmakta fayda var. Mars ikizlere geçtiğinde biraz daha belirginlemiş olacak tam olarak neye ihtiyaç duyduğumuzu anlamak…

Gün titreşimi bugünün sert bir enerjisi olabileceğinden bahsediyor. Sertliği bizim direncimiz parelelinde olacaktır. Hareket zamanı! Düşündüğümüz gibi gelişmeyen durumlar daha farklı olasılıkları göz önünde bulundurabilmemiz gerektiğinin habercisi! Belki bizim için düşünülen hayal edebildiğimizden daha fazlasıdır! Yolda ve uyanık olun yeter! Rehber kartımız "dünya" "cennet" arketipiyle bağlantı kurarak burada kastedilenin "her şeyin bütünün bir parçası olduğu bir bilinç boyutu" olduğunu hatırlatıyor.

GEÇMİŞİ AŞMA GÜNÜ
21 Nisan Cuma (Venüs günü)

"Bugün kadersel bir gün! Evrensel işaretleri okumak gerek! Aklın ışığında yol almalı! Aşk aklı, akıl aşkı sever. Yol, ilimdir. Bilerek yürümek gerekiyor."

Ay: Balık (22:42 itibariyle) (21:22 boşlukta)
Güneş: Boğa    
Gün Titreşimi (Numeroloji): 17 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Kader Çarkı

Ay- Uranüs Sekstili: Neyin beklediğim gibi olmayışının ardında olacak daha özel şeylerin mesajı olabilir? Nerede daha özgür hareket edebilmeliyim? Hangi olasılıklara yüklediğim anlam beni sınırlandırır?

Ay- Satürn Sekstili: Neyden emin olmanın vaktidir? Yüreğim neyi tüm varlığıyla onaylayabilir ve onun için gerekli sorumluluğu almaya gönüllü olabilir?

Ay- Merkür Sekstili: Aklım ve kalbim uyum içindeyse bu bende neyi harekete geçirir? Hangi potansiyelleri çok daha görünür kılabilirim?

Ay- Mars Karesi: İç sesimle içgüdülerim nerede birbiriyle çatışır? İçgüdülerimi nasıl bir bilinçle dizginleyebilir ve buradaki sıkışmış enerjiyi hayrıma bir oluşa çevirebilirim?

Ay- Ay Düğümü Karşıtı: İçsel olarak çekildiğim hangi kararı vererek bunu hayata geçirecek düzeni kurmaktan kaçınıyor, kendimi dağınıklığın içine saklayarak kurban ediyorum?

Venüs- Satürn Karesi: Biz olmanın büyüsü ve bu büyünün sınavı nedir? Neyi aşmak onu sonsuzlaştırabilir?

Ay kova enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Aklımıza tak bir şey geliyor ve düşüyoruz peşine! Oh, hızımıza sağlık! Mars da ikizlere geçiyor bugün öğle saatleri itibariyle, Merkür ile birbirlerini karşılıklı ağırlıyorlar, bu onlara güç kazandırıyor, Merkür ikizler, Mars koç gibi çalışıyor! Enerjimizi kontrollü kullanmak ve kalbi iletişim kurmak birçok şeyi kolaylaştıracaktır.

Gün titreşimi bugünün aklın günü olduğundan bahsediyor. Bugün gelecekten haber alma günü! Gelecek? Böyle bir şey mümkün mü? Size, sizde olan çekilir zamansızlıktan… Eğer şu an hangi duyguda titreştiğinizin bilincindeysiniz, işte bu yarının resmidir. Soyut bir resim tabii bahsettiğimiz... Fırçanıza kuvvet! Rehber kartımız "kader çarkı" "çağrı" arketipiyle bugünü daha iyi dinlememizi söylüyor.

ZAMANI AŞMA GÜNÜ
22 Nisan Cumartesi (Satürn günü)

"Mistik ruhlara sıcak çikolata kıvamında bir gün bugün! Şafak karanlığı, yeni bir döneme hazırlık! Seçimlerimiz, bundan sonrasının kaderini belirliyor olacak!"

Ay: Balık
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 18 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Aşıklar

Ay- Güneş Sekstili: İç potansiyellerimi kişisel gücümle buluşturarak nasıl daha görünür kılabilirim?

Ay- Neptün Kavuşumu: Neyi kabul etmek ve onun ardındaki kozmik hikayenin farkına varabilmek bana ve ruhuma iyi gelir?

Mars- Ay Düğümü Karesi: Birçok şey yapmak, bir an önce yapmak ve hepsini yapmak isterken neyi seçip onda büyüyor olmak tüm seçeneklerin onda birleşip bütünleşebilmesi anlamına gelebilir?

Ay balıkta uyandığımız puslu bir güne hoşgeldiniz! Uyandığımız yerine rüyaya daldığımız mı desek? Hayalgücünüzün sonsuz ve sınırsız gücünü bugün ne için kullansaydınız bunu yaptığınız için günün sonunda kendinize teşekkür ederdiniz? Merkür de retroyken iki düşünün bir konuşun, benden demesi! İçsel kavramların çok daha güç kazandığı bir gün! Derin bir nefes çekip bir kez daha bakmadan kesin bir karar vermeyin!

Gün titreşimi bugün "seher" arketipiyle çıkıyor karşımıza! Güneş’in doğuşundan hemen önceki o zifiri karanlık! Yolu bulmak kolay değil! İç sesimize kulak vermemiz ve ona güvenmemiz gerekiyor. O zamanı beklediğimiz müddetçe o zaman gelmeyecektir. Teslim olmak gerek… Zamanın sırrı budur. Rehber kartımız "aşıklar" "yol ayrımı" arketipiyle buradaki cesaretimizle bir daha hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurguluyor ve "çocukluk" dönemi yerini "yola koyulma ve büyüme"ye bırakıyor.

YOLU AÇMA GÜNÜ
23 Nisan Pazar (Güneş günü)

"Bir dönem kapanıyor ve yeni bir dönem açılıyor! Eski yıkılıyor ve yeni kök salıyor. Uzlaşı zamanı! Mütevazi, ölçülü ve olgun! Bu oluş anlaşılmalı!"

Ay: Balık
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Kule

Ay- Pluto Sekstili: Cevabı biliyorsan bunun için harekete geçmekten seni alıkoyan nedir?

Ay- Kiron Kavuşumu: Seni en çok korkutan şeyin üzerine yürüyebilseydin duyabileceğine inandığın tüm acıya rağmen ve bunun ötesine geçebilseydin, bu neye bakışını değiştirirdi?

Ay- Satürn Karesi: Hangi bilinç seni duygu denizinde boğulmaktan kurtarırken acımasız ve gaddar olmana da engel olabilirdi?  

Ay- Venüs Kavuşumu: "biz" olarak tanımlayabildiğin tüm oluşun senin yaşamda olmanın gerçek sebebi olduğunu bilseydin, bu o biz kavramını sende nasıl bir boyuta ulaştırırdı?

Haftayı Ay balıkta uyandığımız(!) bir günle kapıyoruz… Vatana millete hayırlı olsun! Bugün biraz daha ruhunuza yapın yatırımı… Doğayla baş başa olun mesela, sessizliği dinleyin, sevdiklerinize daha bir sıkı sarılın, kokularını içinize çekin, uzaksanız arayın seslerini duyun, onlara onları ne kadar sevdiğinizi söyleyin, koşulsuz bir iyilik yapın birilerine ve sadece bunun huzurunu yaşayın.

Gün titreşimi bugünün yeni bir dönemin başlangıcı olduğundan bahsediyor. Ustalık kazandığımız bir konuda kendimizi gösterebiliriz. Özel bir çağrı alabiliriz. Şafak söküyor, kişisel gücümüzün daha net farkına varabiliriz. Rehber kartımız "kule" "kurtuluş" arketipiyle zincirleri kırmaktan bahsediyor. Bazen yıkılanlar ürkütücü gelebilir; bununla birlikte aslında bu sizin gerçekten görme ihtiyacında olduğunuzu görmenizi sağlayacak olanın da bedenlenişidir. İhtiyaç duyduğunuz cesaret tam da şimdi dirilir.

Yeni haftada buluşmak üzere...

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE