HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Duyguların ötesindeki şehir

23 Eylül - 29 Eylül 2019 haftası

23 Eylül Pazartesi
Güneş Terazide (10:50) İnsanın güzelliği onun aklı ve bilgeliğinde saklıdır. Nezaket ve zarafet insanı insan yapan şeyin temelidir. Vicdan, insanın üzerine sinebilecek en güzel kokudur.

25 Eylül Çarşamba
Merkür- Jüpiter sekstili (00:00) Daha geniş bir bakış açısı, çıkış noktamızı hatırladığımız müddetçe bizi zenginleştirecektir. Değilse sürüklenirken bulmak kendimizi, işten bile değildir.

Venüs- Satürn karesi (22:19) Sevginin sınavı zamandır. Zaman eksik bıraktığımız her şeyi önümüze getirir. Ya burada tamamlanır ya daha da eksik kalırız.

27 Eylül Cuma

Merkür- Plüton karesi (02:51) Bildiklerini yolları açmak için de kapamak için de kullanabilirsin. Sadece unutma, kapadığın yollar, kapanacak yollarındı; açtığın yollar, açılacak yolların!
   
28 Eylül Cumartesi
Yeniay 5⁰ Terazi 20’ (21:26)
5. Ev
Sahnedeki Planetler: Jüpiter*, Uranüs*, Kiron*
Yeniay Yöneticisi: Venüs Terazide 5.→6. Ev
Yönetici Açıları: Merkür, Jüpiter, Satürn, Neptün*,Plüton, KAD- GAD
Sentez burcu: Terazi
Gölge burcu: Aslan- Akrep
Yükselen: İkizler

Kiminle barışmaya gönüllüysen bugün, bu barış kendine bir adım atış! Kiminle savaşın varsa bugün, bu kendinden kaçış! Kim mutlu olsun diye yapıyorsan bu yaptığını, mutluluğu ödünç, ödemezse, ödemek zorunda kalacaksın ve kendinsin borçlandığın!

Herkes kendi mutluluğu için bir şeyler yapabilecek güce sahip! Kimsenin gücünün üstüne gölge olma! O güç, alacağı ışıktan beslenir. O ışık, yaşamın kendisidir. Koruma, korunma! Kendine ve sevdiğine güven yalnızca!

Kendisi için bir şey yapamayan, birileri için yapmaya çalıştıklarında, bu ödevden kaçıyordur. Bu kurtuluş değil, tutsaklık! Çık dışına! Dışarıdan bak! Senin kendin için yapabileceklerin varken neden birileri seni, senin için bunu yapmaya alıştırsın?

Nezaket, terazinin tartıları eşit olmadığı müddetçe yüzleşecek olduğunun habercisidir. Eşit olmayı deneyimleyemeyen, sadece kendini abartmaktadır. Barış ve kalbine kulak ver, yol açılacaktır.

29 Eylül Pazar
Venüs- Jüpiter sekstili (02:40) Sevmeye yeni bir soluk getir! Öyle ki kanatların sevginin hafifliğiyle dolsun! Kuralların ayakta tuttuğu, muhtemel sonu ertelediklerimizdir. Kuralların, kalbinin arzusundan ibaret olup korkularını kenara itip gerçeğini hatırladığında, sadece yaşarsın, dolu dolu ve sonsuz... Sonsuzluk, kalbin sırrıdır. Öğrenme, hatırla, sen onunla indin dünyaya...

23 Eylül Pazartesi (Ay günü)
Ay: Yengeç
Güneş: Terazi (10:50 itibariyle)
Günün Sayısı: 26/ 8 (Adalet) (Terazi) (Adil olmak, duygunu kenara itip aklın tartısına hakim olarak kalbe varmaktır.)
Günün Tarot Kartı: Joker (0) (Uranüs) (Bugün farklı bir şey yapmak istiyorsan işe kendini şaşırtmaktan başla, plansızsan plan yap ve ona uy, planlıysan planları kenara it ve kalbinin sesini dinle!)
Su (duygu) Enerjisi

Ay- Venüs karesi (02:30) (Hislerimiz bizim başlangıç noktamızdır. Oraya sıkışıp kalmak, hiç yaşayamamış olmaktır. Duygularını aşmamış olduğun müddetçe henüz doğmuş değilsin.)
Ay- Satürn karşıtlığı (08:38) (Zaman bizden tüm değişkenlerin içinde onları kapsayan ve onlar tarafından kapsanan bir yapı kurmamızı ister. Bu yapının kurulması ancak işin özünü anladığımızda mümkündür.)

Ay- Merkür karesi (10:22) (Duyguların beslendiği yere mantığımızla gittiğimizde artık bilmediğimiz güçler tarafından yönetilen değil, hakim olduğu güçlerle yöneten oluruz.)

Ay- Neptün üçgeni (13:55) (Bazen öyle görünür ki bu gerçekte olan mı yoksa öyle olduğuna inanmak istediğimiz mi bilemeyiz. Öyle olduğuna inanma isteği varlığını bile unuttuğumuz bir yaranın kanamaya devam ettiği anlamına geliyor olabilir.)

Ay- Plüton karşıtlığı (20:20) (Ne kadar derine inerseniz o kadar yukarıya çıkmışsınızdır. Göklerin sırrı toprağın altında saklıdır. Atalarınızı bilin!)

24 Eylül Salı (Mars günü)
Ay: Aslan (12:19 itibariyle) (01:03 boşlukta)
Güneş: Terazi
Günün Sayısı: 27/ 9 (Ermiş) (Başak) (Aradığımız şeyler kalın kitaplarda değil burnumuzun ucunda saklıdır.)
Günün Tarot Kartı: Güneş (19) (Güneş) (Saflık temizlik değil samimiyet ve dürüstlükle ilgilidir. Yeniden doğumun ön koşulu bunu anlamış olmaktır.)
Ateş (hareket) Enerjisi  

Ay- Mars sekstili (01:05) (Vakit geldiğinde bir şey bizi yola çıkarır. Bizse neden böyle dürtüldüğümüzü henüz anlamamışızdır.)

Ay- Güneş sekstili (14:12) (İnsanın en büyük gücü yaşam üzerimize üzerimize gelirken ona sağduyu ve soğukkanlılıkla meydan okuyabilmesidir.)

Ay- Uranüs karesi (22:12) (Bir şeyleri olduğu haliyle sevememiş olanın bir şeyleri değiştirme şansı yoktur. Bu mutluluğun onun için bir anlamı da yoktur.)

25 Eylül Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Aslan (19:12 boşlukta)
Güneş: Terazi
Günün Sayısı: 28/ 10/ 1 (Kader Çarkı/ Büyücü) (Jüpiter/ Merkür) (Kaderi yazmanın sırrı eşyayı anlamaktır. Eşyayı var eden dört unsur, kaderi de var eden dört yoldur.)
Günün Tarot Kartı: Ölüm (13) (Akrep) (Ölüme meydan okumadığınız müddetçe yaşamla bütünleşme şansı yoktur. Bu meydan okuma, ondan korkmak ve kaçmak değil ona teslim olarak yeniden doğmaktır.)
Ateş (hareket) Enerjisi  

Ay- Venüs sekstili (10:35) (Her savaş, beraberinde yeni bir boyuta uyumlanmayı getirir. Her savaş, sevginin varlığını hatırladığımız müddetçe zenginliktir.)

Ay- Jüpiter üçgeni (17:21) (Her sabah sizi uyandıran bir güç gece uykuya dalmadan yamacınıza ilişir. O gücün kaynağı sizin yaşamınızın özetidir.)

Ay- Merkür sekstili (19:13) (Yaşamak, sırları anlama sanatıdır.)

26 Eylül Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Başak (13:36 itibariyle)
Güneş: Terazi
Günün Sayısı: 29/ 11/ 2 (Güç/ Azize) (Aslan/ Ay) (Gücün kaynağı, duygulardır. Duygular bizi köklerimize götürür. Gücü kullanmak, incelik ister. Bunu bize içinden geçtiğimiz döngülerdeki farkındalık kazandırır.)
Günün Tarot Kartı: Mahkeme (20) (Plüton) (İnsanın yolculuğu yıldızlara doğrudur. Karanlığın içinden göz kırpan yıldızlar, tıpkı karanlığımızın içinden sesini duyurmaya çalışan fısıltılar gibidir. Geçmiş bugünü, bugün yarını anlatır. Bu geçmiş sadece bize ait olan değildir. Hikaye ancak bu sesi duyduğumuzda anlamlanır.)
Toprak (maddi dünya) Enerjisi

Ay- Uranüs üçgeni (22:53) (Yaşam pratiğinde ustalık, tekamül yolculuğunda erişilen en önemli aşamalardan biridir. Sezgiler sonrasında devreye girecektir. "İyi şeyler zamanla, mucizeler bir anda...")

27 Eylül Cuma (Venüs günü)
Ay: Başak
Güneş: Terazi
Günün Sayısı: 30/ 3 (İmparatoriçe) (Venüs) (Bereket insanın kaynağını bulmasıdır. Kaynak kalbe varan bir yolculukta anahtarını elimize bırakacaktır.)
Günün Tarot Kartı: Yıldız (17) (Kova) (Yaşamı boyunca gemileri yakmamış olan, yıldızları anlamayacaktır. Kaybetme korkusu sınırlandırır, bunu göze almak daha büyük bir hikayenin varlığını hatırlamaya kendini açmaktır.)
Toprak (maddi dünya) Enerjisi

Ay- Satürn üçgeni (11:49) (Zamanın insana en kutsal armağanı, vazgeçmediğinde gelen kalıcı büyümedir. Bir kez anlarsan bir daha bunu unutma şansın yoktur. Bu insanlığın bir üst aşamasıdır.)

Ay- Neptün karşıtlığı (16:20) (Hayaller afyon olduğunda gerçekler acıtır; çünkü hak etmeden gelinen her aşama, hakkın olana inişi de içinde barındırır.)

Ay- Jüpiter karesi (17:44) (Sorgulamaktan korkulan her inanç, girilmekten korkulan bir odanın kapısı gibidir. Emin olmadığın müddetçe sadece takılan bir maskedir. Dünya, arananların bulunduğu bir yerdir. Buna hiç girişmemiş olanın vay haline...)

Ay- Plüton üçgeni (22:19) (İnsan kendi cehennemini tanımadığı müddetçe kendi cennetini, bütünün yalanlarından sıyıramaz. Gerçeği örtenler, gerçeği bilenlerden hep ayrışır. Bunu sadece kimileri anlayacaktır.)

28 Eylül Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Terazi (13:02 itibariyle) (06:56 boşlukta) (Yeniay 5⁰ 20’ 21:26)
Güneş: Terazi
Günün Sayısı: 31/ 4 (İmparator) (Koç) (Yaşam bizden cesur olmamızı ister. Cesaret aklını değil de gücünü kullanmak olduğunda bize aptallığın ne olduğunu anlama şansı kazandırır. Güç, akan sudur. Akıl, onun yoludur. O yol olmadığında su balçık olur.)
Günün Tarot Kartı: Araba (7) (Yengeç) (Yola çıkmak sağı ve solu anlamakla ilgilidir. Sağ beyazdır, bu bilinçtir. Sol siyahtır, bu bilinçaltıdır. Bilinç, bilinçaltına her dalışında yeni bir gömü çıkarır. Yakıt budur.)
Hava (düşünce) Enerjisi

Ay- Mars kavuşumu (06:57) (Yaşam bizden saldırmamızı ya da savunmaya geçmemizi değil, onunla ilerlememizi istiyor; çünkü o durmadan ilerliyor. Doğan her gün bir üst aşamaya uyumlanmaktır.)

29 Eylül Pazar (Güneş günü)
Ay: Terazi
Güneş: Terazi
Günün Sayısı: 32/ 5 (Aziz) (Boğa) (Ne zaman ki karşımıza bir öğretmen çıkar, onun da bizimle yeni bir boyuttaki öğrenciliği başlar. Her ayna, bir parça daha derine inmeyi başarmaktır. Vermekten korkmayın, alacaklarınızın önü o zaman açılacaktır.)
Günün Tarot Kartı: İmparator (4) (Koç) (Hakim olmak, tanık olmakla başlar.)
Hava (düşünce) Enerjisi

Ay- Satürn karesi (11:07) (Kimse bize her şey çok kolay olacak demedi. Bu aslı olmayan bir vaattir. Her zorluk mutlaka armağanını verecektir dedi ki direnmek bunu geciktirmektir.)

Ay- Jüpiter sekstili (17:27) (Büyümek istiyorsan doğanın güçleriyle uyumlan, doğanın en büyük gücü, özündeki barış ve içindeki huzurdur.)

Ay- Venüs kavuşumu (18:38) (Yaşam bizi arzularımızla sınar. Arzu etmemek ölüm; arzularının kölesi olmak, hiç doğmamış olmaktır.)

Ay- Plüton karesi (21:39) (Sırtımı dayamadığım ne varsa bir bir kayboldu sonsuz boşlukta... Nihayet sırtımı kendime dayadım. Şimdi sonsuzluğu biraz daha anlıyorum.)

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0542 353 90 83

www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE