HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Sessizliğin çığlığı

22 Ocak - 28 Ocak 2018 haftası

Haftaya Merkür ve Mars gündemi damgasını vuruyor. 24 Ocak Çarşamba günü oğlak burcunda Merkür- Pluto kavuşumu gerçekleşiyor. Jeneratif planetler (Uranüs, Pluto ve Neptün) toplumsal gündemler verir. En son buna benzer bir açı bir yıl önce gerçekleşmişti. Toplumsal kimliğimize karşılık gelen iş- kariyer döngülerimiz ve görev aldığımız sosyal sorumluluk projelerinde önemli bir eşikten, ciddi kararlardan bahsetmek mümkün! Bu yılın ve bu kavuşumun daha önemli bir vurgusu var. Son iki yıldır gerçekleşen kavuşumlarda düzenleyici Satürn yaydaydı, henüz rota belirlenmeye çalışılıyor, deneyimlemekte olduklarımız içinde kendimiz ve içinde yaşadığımız toplumla ilgili bir şeyi daha iyi anlamaya çalışıyorduk. Artık cevap çok daha net! Herkes kendinde yarattığı farkındalığın meyvesini yiyecek.

Oğlak, "şeytan" kartına tekabül eder Tarot’ta, "otorite" demektir. Bunu iyi kullanan "hâkim", güç sarhoşu olup yolu şaşıran "kontrolü yitirmiş" olur. Kontrolü yitirerek hizmet etme gerçeğinden çıkıp egonun karanlık sokaklarında ilerlediğimizde, birilerinin hakkına gasp etmiş oluruz ve bu eninde sonunda karşımıza çıkacaktır. Sistem bazen bizi şaşırtır, bize güç verir, şans verir, biz o güç ve şansın değerinin farkında olamazsak her şey kilitlenir, karma ödenir. Satürn, "karma" demektir. Etik, insanın varoluşunda geldiği noktanın devamlılığını sağlayacak olandır. Son iki yıl hep bize bu anlatılmaya çalışıldı. Samimi olanlar, samimiyetlerinin karşılığını alırken, işin kolayına kaçanlar, oynadıkları oyun ile yüzleşmek zorunda kalacaklar. Demek bu kavuşum hepimize samimiyetimizi anlama şansı veriyor olacak.   

25 Ocak Perşembe günü Merkür (oğlak)- Jüpiter (akrep) sekstili gerçekleşiyor. Düzenleyici Satürn oğlakta en güçlü konumundayken bir diğer düzenleyici Mars, akrebin anaretik dediğimiz son derecesinde, bizi akrebin üç boyutuna götürüyor. Ya yerin altında kalırsınız yani her neyse içinizde yükselen, onu bastırırsınız ki bu ölü oluştur ve sessizliğiniz eninde sonunda bir çığlığa (Satürn) varır, bu çığlık ya sizin (uyanış) ya da karmanın (yüzleşme) olacaktır. Ya yeryüzüne toprağın altındaki (karmik) hikâyenizle yükselir ve ondan özgürleşebileceğiniz yolculuğu başlatırsınız yani ateşi yakarsınız ya da bu yolculuk çoktan başlamıştır, bunu anlarsınız ve cevabı bularak (idrak) kader planınızın kalemini elinize alırsınız. Büyük resmin (varoluş) farkına varmayanın küçük resimleri (günlük hayat) yönetme şansı yoktur.

26 Ocak Cuma günü Mars akrepteki yönetici konumda olduğu yolculuğunu tamamlayarak yay burcuna geçiyor. Derin bir savaş geride kalıyor. 9 Aralık Cumartesi günü başlamıştı bu yolculuk! Bizi harekete geçiren içsel enerji! İçinden geçerken bir şeylerin eriyip dönüştüğü! Burada bir şey öğrendik! Belki geride bırakmayı, belki nokta koymayı, belki vazgeçmeyi... Gücü nasıl kullanabileceğimizi... Kontrolsüz bir gücün neler yapabileceğini... Güce hâkim olduğumuzda nelerin önünü açabileceğimizi... Şimdi yay burcu ile burada kazandığımız bilinç ile belirginleşen rotamız dâhilinde ilerlememiz gerekiyor. Nereye yol almak istediğini bilmeyen birisine hiçbir rüzgâr yardımcı olamayacaktır.

28 Ocak Perşembe günü Merkür (oğlak)- Uranüs (koç) karesi gerçekleşiyor. Uranüs de tıpkı Pluto gibi toplumsal gündemler verir. Uranüs etkisi "yıldırım, deprem" gibidir. Toplumsal bir uyanıştan bahsetmek mümkün ya da bizi uyandırmaya çalışacak bir gündemden... Harekete geçmemiz, öncelikle kendi içimizde bir şeyi başlatmamız, bu yolculuğun sorumluluğunu almamız, daha farklı bir yerden bakmamız ve daha farklı bir şeyi görmemiz isteniyor ki Uranüs ile anılan "deha, duha, fecr" (gizli güneşin yükselişi) budur. Tarot’un "yıkılan kule" kartında bir "yıldırım" görülür. Bu yıldırım, Zeus’un, aklın yıldırımıdır ve bu güç babası olan Uranüs’ten, "gökyüzü"nden gelir. Yıldızların gücü, insanın zekâsıdır. Bizden bunu kullanmamız isteniyor. Bilmek değil, yapabilmek...

22 Ocak Pazartesi (Ay günü)
Ay: Koç (09:26 itibariyle) (04:11 boşlukta)
Güneş: Kova

Sabah saatleri itibariyle Ay koç burcuna geçmiş bulunuyor. Ateş enerjisi yükseliyor. Bir şeyler yapma arzusu! Düzenleyici Mars akrepte, bu enerji çok daha içsel deneyimleniyor. İçeride kopan fırtınalar ya da çözülen bağlantılar... Güçlü ve derin bir gün! Daha özgür hissetme arzusu! Önemli bir ders var almamız gereken: Savaş, zamana kök saldıkça bizi zafere götürür. Zafer, yenen ve yenilenin kalmadığı, herkesin kendi içsel zaferini kutladığı yerdir. Sevgi, tüm bu süreci destekleyen ve kolaylaştırandır. Sevmek; biz olmak, biz olanın içinde saklı ışığı bulmak ve ona kendini açmak demektir. Bir azdır, iki çoktur, üç daha da çoktur. Çoğalan, genişler ve zenginleşir. Zenginlik, idrak ile olur. Değilse sadece borçtur.  

23 Ocak Salı (Mars günü)
Ay: Koç
Güneş: Kova

Ay, koç burcundaki yolculuğuna devam ediyor. Bugün Merkür karesi bizi biraz daha düşünerek hareket etmeye çağırırken, Pluto karesi önemli bir eşikte olduğumuzu hatırlatıyor. Gücü kullanmak, sorumluluk; sorumluluk, bilinç; bilinç, akıl gerektirir. Aklı olmayanın, "akıl"da olmayanın yani "sevgide, birlikte, bütünlükte" olmayanın gücü yoktur. Eninde sonunda yıkılışa mahkûmdur. Zamana yenilmeyen, barış ve sevgidir. Güce karşılık gelen Mars’ın Hermetik ismi "adalet dehası"dır. Adalet; akıl, barış ve sevgi ile olur. Uzlaşı, genişlemektir. Değilse sahip olunan güç, sınavımız olmaktan öteye gidemeyecektir.

24 Ocak Çarşamba (Merkür günü)
Ay:  Boğa (16:39 itibariyle) (07:14 boşlukta)
Güneş: Kova

Sabah saatleri itibariyle Ay, boşlukta hareket ediyor. Gün içinde hareketli bir enerji söz konusu! Sürprizlere açık olun! Çok büyük kararlar vermeye kalkışmamakta fayda var. Yapılmış planlar üzerinden ilerlemek çok daha verimli olacaktır. Akşam saatlerine doğru Ay, yüceldiği boğa burcuna geçiyor. Finansal konular biraz daha gündemimizi meşgul ediyor olur. Venüs kovada, paylaşılan her şey çok değerli! Yeter ki herkes tartısında saflığını korusun ve buradaki saflaşmaya açık olsun. Satürn üçgeni devreye giriyor. Hesaplar kapanıyor ve herkes payına düşeni alıyor. Duygu girdabına kapılmadıkça ve aklın ışığında keşfe kendinizi açtıkça, keyifli buluşmalara şahit olunacaktır. Veren alır, alan verdikçe üzerine koyabileceklerine yer açma şansı kazanır. Yaşamınızdaki güzelliklerin tadını çıkarın. Bunun farkında olmadıkça her şey eksiktir.

25 Ocak Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Boğa
Güneş: Kova

Ay boğadaki yolculuğuna devam ediyor. Ayaklarımızın yere sağlam basma arzusunun yoğun olduğu bir gün! Huzurda olmayanın, güvende olma şansı yoktur. Tedirginlikler, bizi tedirgin edebilecek yeni başlıklar doğurur. Huzurda olduğumuzda, "akıl"da oluruz. Akılda olmadığımız müddetçe süreçleri sağlıklı bir şekilde yönetme şansımız olmaz. Ay- Güneş karesi bizden daha geniş bir açıdan bakmamızı ve içimizle dışımıza yansıyan arasındaki bağı korumamızı istiyor. Sevmek, güven gerektirir. Güven, paylaşım gerektirir. Paylaşım, ortak bir idealde buluşmayı ve bu ideale sadakati gerektirir. Sadakat, tamamen büyük resmi görebilmekle ilgilidir. Oradan bakıldığında, değişen hiçbir şey yok; bununla birlikte bir yol var ve bu yol çok değerli...

26 Ocak Cuma (Venüs günü)
Ay: İkizler (20:39 itibariyle) (06:15 boşlukta)
Güneş: Kova

Sabahın çok erken saatleriyle Ay, boşlukta hareketine başlıyor. Akşam saatlerine kadar bu durum devam ediyor olacak. Boğaz dokuz boğumdur, dokuz düşün bir konuş! Bugün için söylenmiş bir söz olabilir. Salı günü içinden geçtiğimiz cehennem, bugün bizi bir noktaya ulaştırmış bulunuyor. Değişenin ve geriye dönmek istemediğimizin ne olduğunun farkında olmak önemli! Jüpiter bizi değişime direnmekten vazgeçip ona kendimizi bırakmaya çağırıyor. Algıların açık olduğu bir gün! Kendinize notlar alabilirsiniz. Enerji yüksek! Boş lafa karın tok! Gereksiz krizlere de hiç gerek yok! Olursa ne ala, olmazsa pekala... Ay’ın ikizlere geçmesiyle birçok şey daha anlaşılır olacaktır. İletişime geçmek için aceleci olmayın. Dudaklarınızdan dökülenler gerçekten söylemek istedikleriniz olmayabilir.

27 Ocak Cumartesi (Satürn günü)
Ay: İkizler
Güneş: Kova

İkizlerin kıpır kıpır enerjisiyle uyanıyoruz güne... Kafamızda kırk tilki, kırkının kuyruğu birbirine değmiyor. Düzenleyici Merkür oğlakta, soğuk espriler ortalıkta dolaşıyor olabilir. Sakin olun! Gülümseyin! Birazdan geçer. Ciddi konulardan konuşmak, yaşam planımıza göz atmak için çok iyi bir zaman! Ay- Güneş üçgeni, özel kişilerle bir arada olduğumuzu gösterir. Onlarla bir yolumuz, bir programımız var. Venüs üçgeni de bugünün yolculuğumuzun çok değerli boyutlarıyla bağlantıda olduğumuz kişilerle geçtiğini söylüyor. Neptün karesi ortalığı bulandırabilir. Bırakın yolculuk aksın, kaybolmayın, genişleyin. İçinde büyüdüğümüz bir yolculuk yaşam ve "ölüm" hiçbir şeye engel değildir. O sadece bir duraktır. İnmek ya da devam etmek sadece bizimle ilgili... Devam edelim öyleyse; çünkü daha görecek çok güzel şeyler var.

28 Ocak Pazar (Güneş günü)
Ay: Yengeç (21:57 itibariyle) (13:37 boşlukta)
Güneş: Kova

İkizler enerjisiyle uyanıyoruz güne... Öğle saatlerinde Ay, boşlukta hareketine başlıyor. Gece saatlerine kadar devam ediyor olacak. Kavramları netleştirmek çok kolay olmayabilir. İçinde yüzmeye devam edin, mutlaka sizi vardıracağı bir yer vardır. Uranüs enerjisi güne damgasını vuruyor. Delilik zamanı! "Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım!" İşaretler... Her an yaşamın içindeler ve bizi bir şey çağırıyor. Gece saatlerinde Ay en güçlü konumunda olduğu yengeç burcuna geçiyor, eteklerimize topladığımız yapraklar gecenin içinde eriyor ve varlığımıza karışıyor. Yarın Ay günü, haftaya güçlü bir başlangıç yapıyor olacağız. Sezgilerinize kulak verin bu gece, planı daha iyi anlayın, olanı ve olmayanı, bunun anlamını, sizdeki karşılığını, bütündeki karşılığını, buradaki bağlantıyı... Sevildiğinizi bilin, çok sevildiğinizi... Yoksa böylesine bir sistem, bugüne dek yaşayamazdı.

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE