HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Düşler gerçeklere yürürler

23 Temmuz - 29 Temmuz 2018 haftası

23 Temmuz Güneş Aslanda (00:00)
Güneş yengeçteki aile, yuva, kökler, atalar, bilinçaltı gibi başlıkların gündemimizi oluşturduğu bir süreçten aslandaki oyun, çocuk, kalp, samimiyet, dürüstlük, kendini ifade, tanınır olma gibi başlıkların gündemimizi oluşturacağı bir sürece geçiyor. Gölgesi egonun aşırı büyümüş halleri, assolist kaprisi, biz kral, kraliçeymişiz de etrafımızdaki herkes tebamızcasına tavırlardır. Kalbini açmak, kalbinden geçeni yapmak, şimdinin potansiyelini harekete geçirmek, eğlenmek, tutkuyla yol almak... Bu mihvalde bir ilerleyiş, parlamamızı sağlayacaktır. İçimizdeki ateşi yakma ve oradan hayata doğru genişleme zamanı...

24 Temmuz Salı Venüs- Neptün Karşıtlığı
Venüs başakta, Neptün balıkta, toprak- su karşıtlığı, bir yanımız sürekli bir şeyler yapma, bir şeyleri daha iyi bir hale getirme çabasındayken bir yanımız neden olduğu haliyle aslında her şeyin ne kadar değerli olduğunun farkına varmak istemiyorsun diyor. ‘’Her şeyimi uğruna ben boş yere mi verdim?’’ Neden verdin şekerim? Yalvardım mı ben sana ver diye? Vermeyeydin sevgi olmayacak mıydı bu? O zaman sen kendi sevgi anlayışına kendini layık kılabilmek için verdin, ben aracıydım. Bana sordun mu istiyor musun diye? Ne istediğimi sordun mu? Sen ne istedin? İstediğin şeyin bende karşılığı olup olmadığını sordun mu bana hiç? Benim için ne olduğunu sevginin görmeye çalıştın mı? Herkes kendince sever. Kendini sevmeksizin birini sevmek, kendinden çaldığını birisinin kafasına geçirmekten öteye geçemez. İncelikten yoksun... Saklı hesaplar... Öyle bir mesafede durmalıyız ki orada ne sen kaybolmalısın ne de ben kaybolmalıyım. Su akmalı aramızdan, dans devam etmeli, birlikte büyümeliyiz, yapabildiklerimizle, yapamadıklarımızla, hoşgörü ve anlayış ile, haddimizi bilerek, buraya çağrılıyoruz.

25 Temmuz Çarşamba Güneş- Uranüs Karesi
Güneş aslanda, Uranüs boğada, ateş- toprak karesi, bir yanımız kıpır kıpır, bir yanımız bu kıpırtıyı daha sağlam ve farklı temeller üzerinde yükseltmek istiyor. İçimizdeki oyuncu, çocuk, aşık ile içimizdeki deli, dahi, mucit! Elle tutulur gözle görülür bir değişikliğe ihtiyacımız var. Nereden başlayalım?

26 Temmuz Perşembe Merkür Geri Hareketi
İçe dönüp bakma zamanı! Dış dünyaya olan dikkatimiz biraz daha içe dönüyor. İletişim ve haberleşme aksı yavaşlıyor, yeni girdiler değil de yapılmış girdileri ayrıştırma süreci! En son buna benzer bir durumu mart sonu- nisan ortası aralığında yaşamıştık. Bu kez mercek ifadelere tutulmuş durumda! Bu zamanlarda yeni başlangıçlar tavsiye edilmez, ayağımıza takılıp duran işlere öncelik verilir, yeni bir döneme hazırlanmak için zihnimizi boşaltma zamanıdır. Geciken, yarım kalan, yavaş ilerleyen işlerle ilgili bu dönem daha bir netleşmeler sağlanabilir. Bu dönemde her şey kötüdür diye bucak bucak kaçmaya kalkmayın, olan her şey bizde bir şeylerin tamamlanması adına bize bir bakış açısı sunuyor. İki kez Merkür geri ahreketinde ilişki başlangıcım oldu, ikisi de uzun soluklu olmadı; bununla birlikte ikisinde de kendimle ilgili çok şey keşfettim, bunlar sürecin akışında çok daha bilinçli hareket etmemi sağladı. Aman geri harekette bu yapılmaz, şu yapılmaz diye ahkam kesmeyi bırakın ve sadece sürecin size ne hatırlatmaya çalışıyor, bu yolculuğun sizi neye hazırlamaya çalışıyor olabileceğinin farkına varın. O meşhur geri dönüşler tabii ki gündemimizi oluşturabilir; zira her suçlu suç mahalline geri döner, bu bir yerde karmadır ve eksik kalan böylece tamamlanır. Buna helalleşme de diyebiliriz. Açık kalan hesaplar, eninde sonunda onları kapatmamız gerektiğini hatırlatacak olanla karşımıza çıkar. Hesabı kapatalım! Başka türlü yol açılmıyor. Çemberin içine sıkışılıp kalınıyor ve kendini tekrar eden olayların içinde buluyoruz kendimizi!

27 Temmuz Cuma Güneş- Mars Karşıtlığı ve Kova Burcunda Tam Ay Tutulması (23:20) (4⁰ Kova 44’)
Güneş aslanda, Mars kovada geri harekette, ateş- hava karşıtlığı, eylem ve düşünce, ne yapmalıyım, neyi anlamalıyıma karşı; bununla birlikte desteklenen bir şeyler yapmak, ha nasıl yapmak, bir ideal doğrultusunda, özgür ve farklı bir bakış açısıyla... Tutku ve samimiyetimizi yitirmeden, acele etmeden, öfke ile kalkıp zarar ile oturmadan... Kendi yerimizi bulmak ve buradan sosyal hayatın bizi genişleten ruhuna uzanmak... Sosyal hayatın dinamikleri içinde kendimizi unutmamak... Bir çocuk kadar saf bir neşeyle buluşmak, anın tadını çıkarmak, kalbimizi dürüstçe açmak ve burada kalbimizin sesine kulak vermek... İçimizdeki vahşi hayvanın farkına varıp onun ehlileşme sürecine yatırım yapmak!

Tutulma Aslan- kova karşıtlığında yaşanıyor, ben ve biz, şimdi ve gelecek, kalp ve zeka... Gündeme damgasını kare açı ile Uranüs ve tutulma düzenleyicisi Satürn vuruyor. İkisi arasında gerçekleşen toprak üçgeni dikkat çekiyor. Uranüs deprem etkisidir, köklü değişimleri anlatır. Köklü değişimlerden bahsedebiliriz. Yeni bir yapı kuruluyor ve bizim bu yenilenen yapı içinde yerimizi bulmamız gerekiyor. Karmanın Efendisi Satürn geri harekette, ertelenmiş dersler! Haritada koç yükseliyor, savaşçı ruh, düzenleyicisi Mars geri harekette ve karmayla ilgili olan güney ay düğümü ile kavuşum halinde, bu durum savaşçı ruhun zarar gördüğü bir yerden geçtiğini gösterir, kovanın gölgesi olan kibri aşmamız gerekiyor. Baskın bir şekilde kime ne yapacağını söylemekten, her şeyi biliyormuşuz da kimse bunu anlamıyormuş gibi davranmaktan, kendimizi kurtarıcı ilan etmekten ya da bir kurtarıcıya işaret etmekten vazgeçmek...

Her şey oldukça içsel deneyimleniyor. Bastırılmış öfke tetikleniyor, yıkıcı bir ruh hali içinde bulabiliriz kendimizi, hem camiyi hem kiliseyi yakabiliriz, temkinli olmakta fayda var. Öfke baldan tatlıdır da bu işin bir de sonrası var! Farklı bakış açılarına ihtiyacımız var ve bir yolsa çizdiğimiz o yolda olmanın sorumluluğunu almaya! Yarınımızı yarattığımız bir yerden geçiyoruz. İhtiyacımız olan, işleri daha da karman çorman bir hale getirmek değil mümkün olduğunca fark etmek ve özgürleşmek... Olduğun hale, seçimlerine saygılıyım. Bu bana olduğum hali anlayarak daha özgür seçimler yapma şansı kazandırıyor.

28 Temmuz Cumartesi Venüs- Pluto Üçgeni
Venüs başakta, Pluto oğlakta geri harekette, toprak üçgeni; derindeki korkuların açığa çıkışı, sağlamlık arayışı, tek başınalık ile bir arada olma arasındaki ince çizgi, ilişkinin güç kaybettiğimiz noktaları, sorumluluk duygusu altında ezilirken ruhu yitirdiğimiz yerler, taşlaştığımız süreçler, maddi dünyanın manevi dünyaya baskın gelişi, burada yitirilenler, geri dönüşü olmayanlar, hatırlanması gerekenler, sevginin gerçek dediğimiz boyutu ile kafa karıştıran yanılsamaları... Kendimizi ifade edebilmek, kaçtığımız derslerle yüzleşmek, kalbimizi bilinmeyene açarak erteleyip durduklarımızın içinden geçebilmek... Bizden daha net olmamız isteniyor. Süzgeçten geçiyor her şey... Kalan sağlar bizimdir.


23 Temmuz Pazartesi (Ay günü)
Ay: Yay
Güneş: Aslan (00:00 itibariyle)

Ateş enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Enerji dinamik ve sert! Dümene hakim olmak önemli! Güneş gece saatleri itibariyle aslana geçmiş bulunuyor. Ya o aslan sizin gücünüz olur ya da siz o aslanın yemeği... Ego, yaratıcılığınız da kibriniz de olabilir. Ay- Venüs karesi taşkınlık ile bir şeylere daha tarafsız yaklaşmak arasında gidip geldiğimizi söylüyor. Yüksek beklentiler, çok değerli küçük şeyleri gözden kaçırmamıza sebep olabilir, farkında olmak gerek. Ay- Neptün karesi özellikle yanlış anlaşılmaların altını çiziyor. Hayal gücünüzü süreçleri daha da zorlaştırmak için değil kolaylaştırmak için kullanın. İç sesinize kulak verin, yanılmış olabileceğinizi düşünmek size kaybettirmez, daha geniş bir bakış, daha çok farkındalık sağlar ki bu geleceğe yapılabilecek en güzel yatırımdır. Yarın, bugünle bedenleniyor.

24 Temmuz Salı (Mars günü)
Ay: Yay (11:20 boşlukta)
Güneş: Aslan

Ateş enerjisiyle başlıyoruz güne! İçimizde bir kıpırtı! Öğle saatleri itibariyle Ay boşlukta, yarım kalan işleri tamamlama zamanı! Abartı her türlü hal ve tavırdan kaçınmakta fayda var. Ölçülülük, iç sesimize kulak vererek hareket etmek birçok şeyi kolaylaştıracaktır. Ay- Merkür üçgeni ateş enerjisinin yoğun olduğu bir iletişim ve bilgi aksına işaret ediyor. Yanılma payınızı göz önünde bulundurun, ifadenizi güçlü ve yerinde kılacak olan iyi bir dinleyici olmanızdır.

25 Temmuz Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Oğlak (00:48 itibariyle)
Güneş: Aslan

Toprak enerjisiyle uyandığımız bir güne hoşgeldiniz! Sorumluluk bilinciyle ve disiplinli hareket etme zamanı! Ay- Uranüs üçgeni hayatımıza yapacağımız farklı dokunuşların altını çiziyor. Her şey umduğunuz gibi gitmeyebilir, bu işlerin ters gittiği değil, bizden daha farklı bir bakış açısı geliştirmemizin beklendiği anlamına gelir. Bunun farkında olmak tüm akışı değiştirecektir. Hayat değişimin suladığı topraklarla bereketlenir. Ay- Satürn kavuşumu ne yapman gerektiğini biliyorsan erteleme, zamanı nasıl kullandığının farkına var, hayatına verimlilik kat, enerjini nasıl kullandığının, nerede neye boşa vakit harcadığının, kendini gereksiz yıprattığının, neye takılıp kaldığının, bu esnada neyi kaçırdığının farkına var diyor.

26 Temmuz Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Oğlak (16:39 boşlukta)
Güneş: Aslan

Toprak enerjisiyle başlıyoruz güne! Haddini bilme zamanı! Kapasitesinin üstüne çıkan başarıya değil başarısızlığa koşar. Başarıya giden yol bazen durmak ve dinlenmektedir. Algıyı körleştirmemek gerekir. Ay- Jüpiter sekstili son beş günlük bir tetiklenmenin artık tamamlanmakta ve bir şeylerin daha yerini bulmakta olduğundan bahsediyor. Ay- Neptün sekstili daha büyük bir hikayenin farkına varmaya çağırıyor. Tüm bu çaba ne için? Aslında neydi burada olmak? Burada olmanın hangi boyutunun farkına varmak? Neydi içimizde bir şeyleri uyandıracak? İçindeki Tanrıyla selamlaş... Ay- Venüs üçgeni sevginin, uyumun, paylaşımın, uzlaşının ne olduğunu anlamamızı istiyor. Sevgi, önce yerini bilmek, oradan uzandığın gerçekliğin farkına varabilmektir. Ay- Pluto kavuşumu derin ve köklü bir değişimin altını çiziyor. Merkür geri hareketi başlıyor, sorgu sual zamanı! Eksik kalanları tamamlıyor, bilanço çıkarıyoruz. İçe dönüp içe doğru büyümeden dışa doğru genişleyemiyor insan, işte Merkür geri hareketi bunun içindir, algıyı saflaştırma, zihnimizdeki dağınıklığı derleyip toparlama zamanı! Dur ve düşün, fark et, not et, gerisi gelir.

27 Temmuz Cuma (Venüs günü)
Ay: Kova (13:40 itibariyle) (Tam Ay Tutulması 23:20 4⁰ Kova 44’)
Güneş: Aslan

Toprak enerjisiyle uyanıyoruz güne! Katı ve kuralcı tavırlardan çıkıp ona buna efelik taslayacağımıza kendi sürecimizin sorumluluğunu almakta fayda var. Engeli aşacak olan zekadır. Zeka özgür bir bakış açısı ister. Sınırlar, hayırlar, olmazlar, aslalar bizi kısırlaştırır. Ay boşluktayken biraz daha içimizdeki cevaplara odaklanmak en iyisidir. Öğle üzeri Ay özgürlüğün burcu kovaya geçiyor ve hava enerjisi aktifleşiyor; düşüncelerinize, aklınızdan geçenlere dikkat edin, geleceğin temellerini atıyor olabilirsiniz. Ay- Uranüs karesi düşünceler somut dünyada form kazandıkça anlamını bulur diyor. Hayatınıza yeni bir soluk getirecek bir şeyler koyun ortaya! Ay- Mars kavuşumu enerjinin yüksek ve gerilimli olduğundan bahsediyor. Nelerin olmadığına takılmaktan vazgeçin ve daha farklı nelerin olabileceğine, bunun için ilk adımın ne olabileceğine odaklanın.


28 Temmuz Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Kova
Güneş: Aslan

Hava enerjisiyle başlıyoruz güne... Düşünceler sizi sınırlayabilir de özgürleştirebilir de. Duygular, düşüncelerin yoğunlaştığı bir formdur, belli bir güzergahı anlatır. Duygular, düşüncelerle çözülür ve daha farklı yeni duygular oluşmaya başlar. Duygu, yaşamın canlılığının saklı olduğu bir boyuttur. Ay- Jüpiter karesi derindeki duygunun farkına varıp yeni bir düşünce yapısı geliştirmemizi istiyor. Hayata bakış açımız, hayatımızı şekillendiriyor. Ne yaşadığımızdan önemlidir yaşadığımız şeyi nasıl ele aldığımız. Kimi aynı gündemle yarını umutla kucaklar, büyür. Kimi umudunu kaybeder, kapar kendini, yaşam ışığını söndürür. Burada son yok, yolculuk var ve bu hep devam ediyor, bunu anlamak gerek.

29 Temmuz Pazar (Güneş günü)
Ay: Kova (12:23 boşlukta)
Güneş: Aslan

Hava enerjisiyle uyanıyoruz haftanın son gününe! Özgürlük neydi? Özgürlük, düşünebilmek, düşünü gerçekleştirecek o yolculuğu başlatabilmekti. Bu yolculuk seni, düşüne değil, yeni bir gerçekliğe taşıyabilirdi ve bu gerçeklik, yeni düşlerin habercisiydi. Yaşamı yaşam kılan, düşleyebilmekti. Öğle saatleri itibariyle Ay boşlukta, kendi içselliğimizde yürüyoruz. Sosyal paylaşımlar sizi zenginleştirecektir. Arkadaş, hayata daha geniş bakmanın yoludur. Hayatımıza giren insanlar, ufkumuzu genişletir. Ne kadar birbirinden farklı dostlarınız varsa o kadar zenginsinizdir. Ay- Merkür karşıtlığı hayatınızda renk olan temalara dikkat çekiyor. İçinizden geçeni samimi bir şekilde ortaya koyabilmek ve samimi bir şekilde ortaya konan düşünceleri ve ifadeleri, düşünsel ufkunuzu genişletecek deneyimler bütünü haline getirebilmek. İçinizdeki çocuğun hayata gülümsemesine izin verin ve oyun arkadaşlarınızla buluşmanın tadını çıkarın. Oyun, insanın sihridir. İçinizdeki oyuncuyu özgür bırakın. Kimseye yukarıdan bakmayın; bununla birlikte hikayeye kuşbakışı bakın ve içinde kendinizi bulun. Bu sizi yarına hazırlayacaktır. Haftaya hayallere çağrı olan balık burcunun su enerjisiyle başlayacağız. Sevgi ve şefkat, hayal gücü ve yaratıcılık, dostluk ve umut, puslar içinden size gülümseyen Tanrının eli, o eli kalbinizde hissetmek ve sadece seyretmek, fark etmek, bu şekilde süzülürken hayatın içinde, yeni başlangıçları tetikleyebilmek. Deneyim, zenginliktir. Bunu da buraya bırakıyoruz, belki bir kez ve hatta bir kez daha...

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE