HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Dünya sınavım

28 Ekim - 03 Kasım 2019 haftası

28 Ekim Pazartesi

Yeniay (4° Akrep 25’) (05:38) (Aile nedir? Anne nedir? Doğum nedir? Ölüm nedir? Ne kadar soğuktur? Üşüten nedir? İnsan kendisine doğru yaklaşmakta olanı bilir mi? Nedir bildiği? İki kapı arasındaki mesafe ne kadar olabilir? Buraya ne kadar çok şey sığabilir?

İnsan nelerin üstesinden gelebilir? Üstesinden gelebildiklerinin ona hediyesi nedir? Bunun acı çekmeden olması mümkün müdür? Acıyı yaratan nedir? Acı hissetmemize sebep olan? Acıttığında hatırlanan, acımadığında unuttuğumuz? Ne bize kendini hatırlatmak için en son bu yolu seçer? Bu daha farklı nasıl olabilir?

Üç sene önce bu zamanlarda babaannemi kaybetmiştik. Yeniay haritasının haritamı nasıl etkilediğine baktığımda, 12. evimde (ruhsal büyüme) olduğunu ve Güneşimin (öz), Kironumun (yaralı şifacı) ve Ayımın (aile, kökler) içinde olduğu büyük su üçgenimin (duygu, şifa) epey güçlü bir şekilde tetikleneceğini görmüştüm. Nasıl bir şey bende ruhsal anlamda bu kadar büyük bir açılım yaratabilir diye mırıldandım.

Babaannem bir süredir iyi değildi, beklemiyor değildim. Babam aradığında, babaannem değil mi dedim. Astroloji dersim vardı, hemen öncesinde öğrendim. Tamam dedim, süreci organize ettim, akşam yola çıkacaktık, derse girdim. Altı saat kadar ders anlattım. Hala şoktaydım büyük ihtimalle… Birkaç kişinin bu pek hoşuna gitmedi; bununla birlikte benim için o an yapabileceğim belki en iyi şeydi.

Hep şu cümle fısıldandı içimde, elim babaannemin tabutunun başındayken: ‘’Şimdi daha yakınız.’’ Biz hep el ele otururduk, bu geleneği bozmak istememiştim son yolculuğuna uğurlarken de… Hep rüyalarımda ölmemiş, yeni kaybetmişiz gibi gördüm. İnanmak istemedim. Sonra hatırladım, zaten burada ve daha yakınız. Artık sadece müjde vermek için geliyor, onu seviyorum. Bu seçim değildi. Bu olandı ve hep de böyle olacak, aksi mümkün değil. Sevginin ömrü değil, gerçeği vardır. Araya girense, yaşamın sırrı, bir gün mutlaka daha anlaşılır olacaktır.)

Güneş- Uranüs karşıtlığı (10:15) (Değişim insanın duygularında başlar, önce altüst olunur, sonra altın üstünden daha iyi olduğu anlaşılır. Çok bilmek adamı ukala, duygunun içinden geçerken kendine şahit olabilmek bilge yapar.)

31 Ekim Perşembe
Merkür- Venüs kavuşumu (00:04) (Her yeni tanıdığın, kendine ve hayata başka bir yerden bakma şansıdır. Ne kadar çok olduğumuz değil, ne kadar daha çoğunu memnun etmeye çalıştıklarımızla ilgilidir yorgunluklar… Karışmak yerine paylaşmayı seçtiğimizde büyümeye başlarız, büyümeye başladıkça paylaşmayı öğreniriz.)

Merkür geri hareketi başlıyor (17:41) (Hep halı altına süpürdüğümüz bir şeyler vardır ve bunlar asla sonsuza dek burada kalmayacaktır. Hele ki abartmaya başlamışsak! Hep de en olmadık zamanda çıkarlar ortaya, bazen günü kurtarmak için gayet iyi bir seçenek olsa da bunu bir yaşam şekli haline getirenlerin eninde sonunda yüzleşeceğidir. Bu ceza değil, bir şeylerin değişmesi ve daha fazlasına yer açılması için bir şanstır. Çöp evin sınırlarından çıkarak gitmesi gereken yere gitmedikçe adı temizlik değildir.)

1 Kasım Cuma
Venüs yay burcuna geçiyor (22:24) (İlişki boyutundaki deneyimimiz… Dost olmak, yakın olmak… Yol arkadaşı olmak, keşif yolculuğu içinde olmak… Birlikte keşfettiğimiz, birlikteliğimizle keşfettiklerimiz, bir araya gelmemizle, birbirimizde gördüklerimizle fark ettiklerimiz… Benim karanlığım mısın yoksa ışığım mı? İbret mi aldığım yoksa örnek mi? Seninle büyüyorum. Bu büyüme, bilincimin kapılarının açılışı… Güneşe doğru bir kapı, o benim özüm ve o öz, ben bana yaklaştıkça, her parçada bana biraz daha yaklaşacaktı.)

28 Ekim Pazartesi (Ay günü)
Ay: Akrep (05:38 Yeniay 4° 25’)
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 23/ 5 (Aziz/ Boğa) (Güven, ruha açılan kapıdır.)
Günün Tarot Kartı: Güç (11/ Aslan) (Güç, insanın barışıyla uyanandır.)
Su (duygu) Enerjisi

Ay- Uranüs karşıtlığı (05:57) (Bırakmaktan korktuklarım ve bıraktıkça ihtiyaç duyduğum öze daha da yaklaşacağım... Duygularım var benim, fırtınalar koparan duygularım… İçimi allak bullak eden, güneşi batıran, yağmur yağdıran, rüzgâr estiren, bazen bir ağacı kökünden sökebilecek kadar güçlü… Bunun ne anlama geldiğini biliyor musun? Kıran kırılır, öğreniyorum: Karma, darmaya açılan kapıdır. Karmam mı dikilen karşıma onu aşmam için yoksa darmam mı, hatırlamam için gideceğim yolu, bırakmam için beni geriye çekip duranı… Seni tanıyorum, bu kendimi tanımaya başlamanın ilk adımıdır.)

29 Ekim Salı (Mars günü)
Ay: Yay (23:58 itibariyle) (19:32 boşlukta)
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 24/ 6 (Aşıklar/ İkizler) (Kararını vermiş olan özgür, kararsız kalmış olan tutsaktır.)
Günün Tarot Kartı: Denge (14/ Yay) (Aldığım yol, kalbimin ışığı olduğunda, yol arkadaşım, kalbimin armağanı olandır.)
Ateş (hareket) Enerjisi

Ay- Neptün üçgeni (00:51) (Ruhun kapısı, kalbin ışığı… Kalpten süzülen ışık, özü besler. O öz yaşama uzanan kökler olur. O kökler bizi ve yaşamı besler. Köklerin evrenin ruhu, evren yüreğin kilidi… Anahtar, gören gözler… Gözlerin açık, ya kalbin? İşte şimdi ruhu anlayabilirsin.)

Ay- Plüton sekstili (08:31) (Değişim kolay iş değildir. Acıyı yaratan insanın buna olan direncidir. Anlamaya direnç, hissin içinden geçip gitmeye direnç… Unutmamız gerekenler vardır, unutamayacağızdır; bununla birlikte hatırlayacak başka şeylere yer açmak lazım, yoksa ölüm alır ipleri ele… Bizi hayatta tutan sevinçtir, insanı değişime açan… Bunun bir diğer adı yenilenmedir. Bunun mümkün olmadığı yerde fiziksel boyuttaki varlık sonlanır.)

Ay- Venüs kavuşumu (17:13) (Sevginin ne olduğunu ararken, köklerindeki hikâyeleri bulur insan… Nedir bu hikâyeler? Atalara uzanan hikâyeler… Annemi nasıl sevmiş ailesi? Babamı nasıl sevmiş ailesi? Onlar da beni öyle sevdi. Peki, bu sevgi miydi yoksa ihtiyaçları karşılamakla ilgili doğru bildiğimiz miydi? Sevgi, eşitliğin olduğu yerde sürgün vermez miydi? Annem babamı nasıl sevdi? Babam annemi? İşte sevginin benim için ilk basamağı bu hikâyeydi ve böyle derinlere inerdi.)

Ay- Merkür kavuşumu (19:34) (Gördüklerim ve göremediklerim, öğrendiklerim ve öğrenemediklerim, öğrenme güçlüğü içinde olduklarım, anlamaya çalıştıklarım, anlamakta zorlandıklarım, anlamayı reddettiklerim… Bu yolculuğun içinde debelenişim… Ne zaman ki uyanacaktım, orada kalemi elime alacak ve yolu açacaktım. O zaman kadar sadece arzuladım.)

30 Ekim Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Yay
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 16/ 7 (Yıkılan Kule/ Araba) (Mars/ Yengeç) (Çıktığım yolun hediyesi, her şeyin değişecek olmasıdır.)
Günün Tarot Kartı: Abdal (0/ Uranüs) (Nereden geldiğimi bilmiyor olmam, nereye gideceğimi bilmiyor olmam anlamına gelmez.)
Ateş (hareket) Enerjisi  

Keşfe açmak kendini… Büyümeye açmak, yeniye cesaret etmek… Bir maceraya atılmak değil, ne için burada olduğunu hatırlamak, okumak ve anlamak… Buna sadık kalmak… Türlü bahanelere tutunmak değil, gerçeğine sarılmak, ruhunla, kalbinle… İşte varoluşun armağanı...

31 Ekim Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Yay (16:28 boşlukta)
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 17/ 8 (Yıldız/ Adalet) (Kova/ Terazi) (Yolun sonunda bulmuş olmamız birbirimizi, yolun başında birlikte olmadığımız anlamına gelmez.)
Günün Tarot Kartı: Âşıklar (6/ İkizler) (Kararımı kalbimin sesini duyarak vermeseydim, kendime ihanetim bana kendimi hiçbir zaman iyi hissettirmezdi.)
Ateş (hareket) Enerjisi  

Ay- Neptün karesi (03:48) (Kötü kalpli cadı kapımı çaldı. Bana türlü masallar anlattı. Beni iyi kalpli bir peri olduğuna inandırdı. Anlaşılan içimde bir parçanın böyle bir şeye inanmaya çok ihtiyacı vardı. O da bunu hemen anladı. Beni kötü emellerine alet etmeye çalışacaktı. Derken bir fısıltı beni uykudan uyandırdı. Uyandığımda etraf karanlık; bununla birlikte ışık varlığını hatırlatmıştı.)

Ay- Mars sekstili (06:10) (Kızdıklarım oluyor bazen, sesimi çıkaramadıklarım… Tam şunu dediğinde ben de ona şunu derim, o muhtemelen böyle der, ben de böyle derim, oh olur diyorum. O an geliyor ve bir şey diyor, ben gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalakalıyorum. Olsun deyip geçip gitsem, bir sıkışıyorum, bir sıkışıyorum. Bir gün geçip gideceğim, dünya daha güzel bir yer olacak, biliyorum.)

Ay- Jüpiter kavuşumu (16:29) (Sormak gerek bazen, bu savaş içinde olduğum beni gerçeğime mi götürür yoksa ona gitmeyi erteleyip durmak için bir bahane mi? Gerçeğim ne benim? Ne için buradayım? Hangi yolun sonunda ışık var? Bu yolculuğun başlangıcı olacak o tohum nedir? Onu kendime, onu bedenime mi ekeceğim? Bende mi filizlenecek? Beklediğim ne? Birçok savaşımın hiçbir anlamı yok. Beni mutlu eden şeylere daha çok yer açmalıyım hayatımda; daha çok müzik, daha çok yazı, daha çok dans, daha çok yoga... Tek başıma değil ama! Daha çok kişiyle, hepimizin kalbiyle, tek bir kalp olup anın birinde, uzanıp o yıldızlı şehre...)

1 Kasım Cuma (Venüs günü)
Ay: Oğlak (04:38 itibariyle)
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 15/ 6 (Şeytan/ Âşıklar) (Oğlak/ İkizler) (Gören göz olmakla, her şeyi bir kefeye koymak arasında ince bir çizgi vardır. Karanlığın ardındaki aydınlıkla aydınlığın ardındaki karanlığı sakın birbirine karıştırma!)
Günün Tarot Kartı: Araba (7/ Yengeç) (Yol açıktır kalbin ruhunu aydınlattığında, yol kapalıdır kalbin ruhuna kendini kapadığında.)
Toprak (madde) Enerjisi

Ay- Uranüs üçgeni (12:46) (Değişimi başlatacak olan, somut eylemlerdir. İnsan sadakati hayatta kalması için gerekli olana ulaşmak için gösterdiği kararlılık ile öğrenir. Otuz yıllık iş hayatı olan birine sorun samimiyeti, dürüstlüğü, yoktan var etmeyi, emeği, nasıl var ettiğini, nereden nereye geldiğini… Bir de olanı harap eden, samimiyetsizliğinin bedelini ödeyen, mumu yatsıya kadar yanan, işin kolayına kaçayım derken bütün işleri berbat eden, varı yok eden, düştükçe düşen vardır. Mucizeler hazır olanın armağanı, hazır olmayanın sınavıdır.)

Ay- Güneş sekstili (21:21) (Yaratıcılık, insanın özündeki gücün farkına varmasıyla uyanan güçtür. Bu güç, potansiyellerin farkına varmakla bir tohum olarak avcumuzdadır. Onu doğru yere ekip doğru şekilde büyüttüğümüzde, zamanı yenmemizi sağlar, zamanla bizi aşağı çekmez, zamanla köklerimizi güçlendirir ve böylelikle atalarımız bizde ürün verir. )

2 Kasım Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Oğlak
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 16/ 7 (Yıkılan Kule/ Araba) (Mars/ Yengeç) (Yol açık, sen bundan emin olduğunda, çoktan kapandı, sen şüphe duymaya başladığında…)
Günün Tarot Kartı: Aziz (5/ Boğa) (Karar, ruhun ışığıdır. Kararında olan tadındadır. Tadını kaçırdığında duyulan acı, ruhunun çırpınışıdır.)
Toprak (madde) Enerjisi

Ay- Satürn kavuşumu (09:28) (Zaman Baba, bize ne söylemek istiyorsun? Bazen bunu oldukça sert mi anlatmaya çalışıyorsun yoksa bizim seni bir türlü duymamıza sinirlenip en son şamarı mı basıyorsun? Seni anlamak için biraz daha zamana ihtiyacımız vardır belki, bir gün bize fısıldadıkların kulağımıza gelir, demişti deriz. Seni duyana ve ne dediğini anlayana kadar hepimiz eksiğiz.)

Ay- Neptün sekstili (10:34) (Kötü kalpli cadı, bize çok kızmıştı. Türlü hilelerle yine başımıza çorap örebilme telaşındaydı. Bizi en zayıf yerimizden yakaladı. Bu kez başardığını sanmıştı. Başarmamış da değildi, alkol bütün kötülüklerin anası! Bu kez yolu şaşırdı. Kendi kalesine gol attı. Bizim cadı bunu bir türlü içine sindiremedi. Ne yaparsın, insanı koruyan yine niyeti, insanı koruyan kalbinin ışığıydı. Yaşlı cadı yeni planlarla yine kapıyı çalacaktı.)

Ay- Mars karesi (16:10) (Kahrol düşman! Hangi düşman? İçimdeki düşman! Kime düşman? Kendine düşman! Ne zamandan beri? Hırsa kapıldığından beri… Ne hırsı? Kazanma hırsı… Neyi kazanmak? Savaşı… Hâlbuki bugün kazanan, yarın kaybeden olabilir insan... Hem neyi kaybettin kazanmak için? Ne kazandın kaybederken? Tartıya koy ve seni ağırlaştıracak olanla değil hafifletecek olanla yol al. İşte zafer budur.)

Ay- Plüton kavuşumu (19:38) (Gidiyorum bugün; senden, kendimden, bizden gidiyorum. Sonra kendime geliyorum, sana geliyorum, bize geliyorum, tek tek üzerinden geçiyorum. Ne geride kalmak, ne ileride olmak istiyorum. El ele yürümek, mümkün olduğunca… Geride kalabileceğini düşünmüyorum, beni geçip gideceğini de… Beni yavaşlatırsan, bu buna ihtiyacım olduğu içindir. Çekiştiriyorsan, bu da buna… Ben kendimi senden ayırmıyorum, sen de beni kendinden ayırma, ola ki ayrıldık, ayrı değiliz, biliyorum.)

3 Kasım Pazar (Güneş günü)
Ay: Kova (13:19 itibariyle) (07:45 boşlukta)
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 17/ 8 (Yıldız/ Adalet) (Kova/ Terazi) (Terazinin bir tartısında kalbim vardı, diğer tartısında ruhum! Kalbim ruhum kadar hafif olduğunda, kapım açılacaktı.)
Günün Tarot Kartı: Dünya (21/ Satürn) (Tamamlanmak, tam olanın farkına varmakla mümkündü. Tam olanı anladım, tamamlanmaya çalışmayı bir kenara bırakıp sadece parçaların nasıl da yerini bulduğunu anlamaya başladım.)
Hava (düşünce) Enerjisi

Ay- Merkür sekstili (07:46) (Görmemi istediklerin var, biliyorum. Henüz göremediklerim... Göreceğim. Anladıklarım var, bir de henüz kafamın basmadıkları ya da işime gelmiyor olabilir. Şimdilik! Öyle bir şimdi var ki her an hareket halinde, yetişemiyorum bazen ona, geçip gidiyor. Oyunları bırakacağım bir kenara, orada buluşacağız, o zaman hatırlayacağım, biliyorum.)

Ay- Venüs sekstili (17:42) (Bana paylaşmayı anlatsana! Ben paylaşmayı bilmiyorum; vermeyi biliyorum, almayı da biliyorum sayılır, bilmediğim bir şey var, ama onu merak ediyorum. Bizim olan! Ne senin ne benim! Bizim! Ben seninle bizim olanı öğreniyorum. Ne senin ne benim, bizim, insanlık ailemizin hepsi ya, bir de senin ve benim birlikteliğimizden oluşan bir biz var, küçük biz, bizim, işte benim içinde genişlediğim…)

Ay- Uranüs karesi (21:49) (Sanma ki değişmeyecek doğan gün! Sanma ki hiç aksi bir adam olmayacağım ben, sanma ki sen hiç umudunu yitirmiş hissetmeyeceksin kendini, şaşırtmayacağız birbirimizi, şaşırtacağız. Nasıl yani diyeceğiz ve sevgi orada verecek sınavını, hatalarımız turnusolümüz olacak, kırmızı ya da mavi hap, ya gerçeğe uyanacağız ya da kendi yalanımızla karşımızdakini kamçılayacağız ve her şeyin bir karşılığı var, anlayacağız. Olanın sorumluluğunu almak değişimi, olandan dolayı suçlamak ya da olanı yok saymak vurulduğumuz zincirleri anlatır.)

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0542 353 90 83

www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE