HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
"Hayaller kurardık biz yıllar önce"

09 Eylül - 15 Eylül 2019 haftası

9 Eylül Pazartesi

Merkür- Plüton üçgeni (06:08) Kimsenin bakmak istemediği yöne bakmak, herkesin sona sakladığından başlayıp döngüyü yeniden başlatmaktır.

Mars- Satürn üçgeni (07:13) Bir kendi zaferine taşıyan iradesidir.

10 Eylül Salı

Güneş- Neptün karşıtlığı (10:23) Kendini bulamayan kişi herkese kendine ulaşmak için sarılır. Kendini bulduğunda bu sarılmalar karşılıksız kalmayacaktır.

12 Eylül Perşembe

Mars- Jüpiter karesi (12:05) Savaşı kaybedenler, hep kazanacağından emin olanlardır.

13 Eylül Cuma

Merkür- Venüs kavuşumu (18:10) İletişim zarafet gerektirir. Dinlemeyi bilmeyenleri mesaj alması da söz konusu mesajlarını iletmesi de mümkün değildir. İletişim önce uyumlanmayı gerektirir. Dinlemek bunun içindir.

Güneş- Plüton üçgeni (22:42) Güç nasıl hiç hata yapmadığın değil, yaptığın hataların seni nasıl ustalaştırdığıdır. İnsan hata yapma riskini göze aldıkça öğrenir. Bu yılanın deri değiştirmesidir. Sonsuzluk böylelikle bedenlenir.

14 Eylül Cumartesi
Dolunay 21⁰ Balık 05’ (07:32)
6.- 12. Ev
Sahnedeki Planetler: Mars, Jüpiter, Uranüs*, Neptün, Plüton
Dolunay Yöneticisi: Jüpiter Yayda 3. Evde
Yönetici Açıları: Mars, Neptün, KAD- GAD*
Sentez burcu: Başak
Gölge Burcu: Aslan
Yükselen: Başak

Hakkın olanı almak için ne yaptın? Sadakati nasıl tanımladın? Etrafında olan bitenin ne kadar farkındaydın? Hangi yazgıya meydan okudun? Hangi sırra kulak verdin? Neyin canını çok yakmış olmasına rağmen yolculuğunu devam etmekten vazgeçmedin?

Ne zaman öğretilenin değil kalbindekinin peşinden gidebildin? Her şeyi sen bildiğin için değil! Her şeye kulak verip içinde kendini bulduğun için! Kendine giden yoldaysan bunu ayaklarının kendiliğinden oraya gitmesinden anlayabilirsin. Her adım sana kendini iyileşiyor hissettirecektir.

Mars- Neptün karşıtlığı (08:25) Kendisine ait bir zafer arzusu olmayanın savaşı havanda su dövmektir. Kimsenin kahramanı olmaya çalışmayın, bu kimseye yapılmış iyilik değil, onun da kendi ruhunuzu da katletmektir.

Merkür Terazide (10:14) Adalet, kalbine ağır gelenin farkında olmaktır.

Venüs Terazide (16:42) Vicdanın olmadığı yerde sevgiden, eşitliğin olmadığı yerde şefkatten bahsetmek mümkün değildir. Acımayın, sevin!

9 Eylül Pazartesi (Ay günü)
Ay: Oğlak (11:28 itibariyle)
Güneş: Başak
Günün Sayısı: 30 / 3 (İmparatoriçe) (Boğa) (Güzelliğin ne olduğunu düşündüğünde, güzelliğin gördüklerin değil, gördüklerinin sana hissettirdikleri olduğunu fark edeceksin.)

Günün Tarot Kartı: Aziz (5) (Boğa) (Hepimizin hepimizden öğreneceği çok şey varken ki çabaya gerek yok, herkes öğretme peşinde, daha değerlisi güme gidiyor.)

Toprak (madde) enerjisi

Ay- Merkür üçgeni (06:02) Sırlar, hep gözler önündedir. Sadece görmek için onları tanıyor olmak gereklidir.

Ay- Pluto kavuşumu (06:03) Kainattaki güç yıldızların gücüdür. Yıldız sırrı zekadır. Bu gücün dünyadaki karşılığı zamandır. Zaman sırrı akıldır. Akıl zamanı aşıp yıldızlara vardığında beden sonsuzlaşır. Bu ölüm dediğimiz kapıdır. Ölüm bir son değil, bir başlangıçtır. Sadece her boyutta tasviri farklıdır.

Ay- Venüs üçgeni (11:30) Bir aynadır baktığın, Tanrıdır görmeye katlanamadığın ya da bakmaya doyamadığın, sana sende olan bir parçanın varlığını hatırlatır; bununla birlikte anlaşılmalıdır, bu bütünü değil bir parçasıdır.

Hepimiz milyonlarca parçadan oluşuyoruz. Her bir parça başka bir dünya… Tanımaya çalışıyoruz. Bazen sanki yıllardır tanıyormuş gibi, bazense bir anda sanki bir yabancıymış gibi… Hepsi zamanın bize fısıldadığı düşlerdi.

10 Eylül Salı (Mars günü)
Ay: Kova (00:23)
Güneş: Başak
Günün Sayısı: 22 / 4 İmparator (Koç) (Başladığın iş sonunu getiremediğin müddetçe henüz başlamış değilsin.)

Günün Tarot Kartı: Asılan Adam (12) (Neptün) (‘’…değiştirebileceğin şeyleri değiştirmek için cesaret, değiştiremeyeceğin şeyleri kabul etmek için gönül açıklığı…’’)

Hava (düşünce) Enerjisi 

Ay- Uranüs karesi (12:57) Değişmek mi istiyorum yoksa değişmekte olanların içinde özümü koruyabilmek mi? Özüm yaşam benim, özüm doğa, özüm insan, özüm yıldız tozu… Özüm su, özüm ateş, özüm hava, özüm toprak… Hislerim, düşlerim, hayallerim, gerçeklerim… Hepsi bir tek resimde buluştuğunda var olan o sonsuzlukta kendimle buluşabilirdim. Bugün bir şeyi değiştirmek istedim, bugün kendime teşekkür ettim, olabildiğim, olduğum her hal için; çünkü her hal benim başka bir zenginliğim…

11 Eylül Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Kova
Güneş: Başak
Günün Sayısı: 23 / 5 (Aziz) (Boğa) (Köklerinin ne kadar güçlü olduğu dallarındaki meyveleri ne kadar kolay bırakabildiğinle ilgilidir.)

Günün Tarot Kartı: Adalet (8) (Terazi) (Kimi kazandığı zaferlerle övünür kimiyse kazandığı gönüllerle… Biri doğru bir yanlış değildir, herkese iyi gelen farklıdır.)

Hava (düşünce) Enerjisi 

Ay- Jüpiter sekstili (08:02) Ben bugün bir kaşifim. Nereden geldim nereye doğru ilerlemekteyim? Çok mu geç kaldım yoksa fazla mı erkendi gelişim? Ben bir kaşifim! Görmediğim, tatmadığım, kokusunu içime çekmediğim, ruhunda ruhumun gizli köşelerini hissetmediğim çok yer var daha benim!

Bir mekanın ruhunu tanır mısınız? O ruhu var eden parçaların nasıl onu hayata kazandırdığını? Bir yere girdiğinizde etrafa şöyle bir bakmadan önce gözlerinizi bir an için kapayın ve kulak verin o melodiye… Bir tadı vardır her yuvanın, o yuvayı yuva kılan bir tadı…

Bir kokusu vardır, o koku üzerinize siner. Ruhu vardır, ruhunuza selam eder.

Kimi davetkar kimi kapalı olduğunu görürsünüz kepenklerinin! Kapalı değildir, sadece size öyle görünmek istemiştir. Bu onun size buraya ait değilsin deme şeklidir. Sizi kendine yahut kendini size yakıştıramadığı için değil, yollarınız şimdilik adını bilmediğiniz bir şey tarafından ayrıldığı için…

12 Eylül Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Balık (12:51 itibariyle)
Güneş: Başak
Günün Sayısı: 24 / 6 (Aşıklar) (İkizler) (Bizler büyük bir ailenin üyeleriydik ve tıpkı birbirine düşmanlık etmeye kalkışacak el ve ayak gibi, sadece kendimize zarar verebilirdik.)

Günün Tarot Kartı: Aşıklar (6) (İkizler) (Sevgiye dair kurduğun cümlelerden sıkılanlar, zikrederek sevgi dilendiğini sananlar varmış; fakirliğiyle yüzleştirirmiş onları hatırlatman, zenginlik dediğinde sen, seni mal mülkten söz ediyor sanan!)

Su (duygu) Enerjisi

Bugün bilmediğim bir yere doğru gidiyorum. Bir şeyler çıkıyor önüme, hiçbiri bir işaret değil, sadece öyle şeyler… Gidiyorum ve bakıyorum etrafa, yapmaya alışık olduğum bir şey değil, biliyorum.

Kim geliyor, kim gidiyor, merak ediyorum. Nereden geliyor, nereye gidiyor? Bir banka oturmuş izlerken buluyorum kendimi! Ben banka oturuyorum, birçoğu gelip göğsümün üzerine oturuyor. Onlar büyüyor ben küçülüyorum, ben büyüyorum onlar küçülüyor.

Kayboluyorum bir anda! Ve hala bankta oturuyor olduğumu fark ediyorum.

Bilmediğim bir yere doğru gidiyorum; en azından böyle olsun istiyorum; bununla birlikte bir an bakıyorum ki hala epey bildik şeyler etrafımdakiler… Daha güvenli geliyor, tanıdık yüzler…

Hepsi, hala iki kol, iki bacak… İki göz, bir dudak… Sessizce yürüyorum ya da hala bankta, oturmuş izliyorum, belki klavyenin üzerinde dans ediyor parmaklarım ve biz hala yürüyoruz sizinle… Deniyorum. Bugün sadece deniyorum.

13 Eylül Cuma (Venüs günü)
Ay: Balık
Güneş: Başak
Günün Sayısı: 25 / 7 (Araba) (Yengeç) (Her şey senin iyi ve kötüye eşit mesafede durabilmen içindir.)

Günün Tarot Kartı: Denge (14) (Yay) (Aşırıya kaçtığın her şey olduğunu sandığının eksikliğini anlatır.)

Su (duygu) Enerjisi

Ay- Uranüs sekstili (01:26) Yeni bir şey… Yeni bir hayal? Yeni bir eşya? Yeni bir ev? Yeni bir arkadaş? Yeni bir sır? Yeni bir… Bunların hangisi yenilir? Yenilecek bir şeyler mi gerekir? Belki o kadar da aç değildir.

Ay- Satürn sekstili (17:04) Eskilerim var, eskilerim! Birçoğu hiç giymediğim! Giysem de içine sığabilmiş değildim. Sadece belki yakışır diye, öyle bir köşesine iliştim. Eskilerim var, eskitemediklerim! Yepyeni kaldı hepsi, bense bir hayli geriden onları takip etmekteyim.

Eskilerim var, eskitemediklerim!

Ay- Jüpiter karesi (21:34) Bunlar eskidi, bunlar da, atın bunları! Bunlar yaşlandı, bunlar da, kovun bunları! Bense gencim, epey tecrübesizim, yakmakla yıkmakla biter zannedip yanmayı, yıkıldığında yenisini yapmayı öğreneceğim. O zaman gülümseyişimde yaşam sevinci olacak benim!

Ay- Mars karşıtlığı (23:11) Cesur olmamı istiyorsun! Değilim! Aptal olmamı istiyorsun! O da değilim! Kendim olmamı istiyorsun! Öyle değil miyim? Samimiyetsizlikle suçlarken ne kadar samimiydin? Neyle yüzleşmekten kaçtığını öğrenmeyecek miydin? Sonra özür diledim, anladım ki dışarıda aradıklarımın içindeyim.

Ay- Neptün kavuşumu (23:42) Beni bana bırak, seni sana bırakıyorum. Beni bırak demedim, altını çizmek isterim. Elimi bırak da demedim; bununla birlikte bırakmanı önemsiyor değilim; çünkü elimden bağlı değilim.

14 Eylül Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Balık (07:31 boşlukta) (Dolunay 07:32 21⁰ 05’)
Güneş: Başak
Günün Sayısı: 26 / 8 (Adalet) (Terazi) (İnsanın kainata sunabileceği en kutsal armağan sevgidir.)

Günün Tarot Kartı: Ölüm (13) (Akrep) (İnsan sevgiyi tattığında ölmeyi, ölümü tattığında sevmeyi öğrenir.)

Su (duygu) Enerjisi

Ay- Pluto sekstili (06:48) Bana değişimi anlat! Bana özlediklerimi hatırlat! Sana söylemiştim, hatırlıyor musun? Şimdi ben hatırlamıyorum. Hatırlıyordum, unuttum. İnsanım ben, unuturum. Sen de sık sık unutur musun?

Unutmuyorum, gömüyorum. Ne kadar derine gömersem gömeyim, orada olduğunu biliyorum. Eskiden saklanması gereken şeyler olduklarını düşünürdüm. Şimdi ekilmesi gereken şeyler olduklarını düşünüyorum. Ekilenler filizleniyor. Tohumlar siyah, halbuki filizler yeşil ve çiçeklerini görmeyi merakla bekliyorum. Belki beyaz, belki mor… Siyah her şeyin ilk hali… Ve sonrası bugünden heyecanlandırıyor beni! Bugün hep siyah tohumlar doluydu eteğim!

Gülümsedim. Ben etek giymezdim. Zaten tohumum falan da yoktu benim! Filizlerini hiç görmedim. Bu gibi şeylerdi ama, anlatmak için her şey diyebilirdim. Anlayacağınız etek giymekten de korkacak değilim!

15 Eylül Pazar (Güneş günü)
Ay: Koç (01:32 itibariyle)
Güneş: Başak
Günün Sayısı: 27 / 9 (Ermiş) (Başak) (İnsanın en büyük yolculuğudur kendiyle olan yolculuğu…)

Günün Tarot Kartı: Azize (2) (Ay) (Doğru vakti sen belirleyemezsin; bununla birlikte o vakit geldiğinde bunu bilirsin.)

Ateş (hareket) Enerjisi

Ay- Venüs karşıtlığı (02:33) Aynaya baktım, kötü ve çirkin birini gördüm. Susmuyordu hiç, nefes almadan konuşuyordu. Sus, dedim. Duymuyordu bile sanki beni! Çığlık attım. Hala konuşuyordu. Kötü kötü baktım. Hiç oralı olmuyordu, konuşuyordu. Birden gülmeye başladım, sinirlerim bozulmuştu. O da gülüyordu. O bana gülüyordu, ben ona… Güldük. Sonra geçti. Aynadaki artık sadece bendi.

Ay- Merkür karşıtlığı (04:08) Bazen hiç de mantıklı değildi bir sürü şey! Belki mantığın ötesinde de bir şey vardı. İnsanı sarhoşluk değil, sarhoşluğun etrafa saçılmasına sebep olduğu sıkışmışlık yaralardı. Öyle sıkışmış ki… Herkesin içine sığdığı doğrular, ona bir hayli dar! Hala ergen miydi yoksa? Yoksa bu artık büyümenin ve kendini giyinmenin vaktinin gelmiş olduğunun mu işaretiydi?

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0542 353 90 83

www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE