HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Derin suların sessizliği

09 Ekim - 15 Ekim 2017 haftası

"Ne? Jüpiter akrebe mi geçiyormuş?! Aman Allah’ım! Venüs de teraziye mi? Ayh çok seksi! "akrep"te ölüp "terazi"de sevişiyor muyuz yani? Sevişip öyle ölseydik?!"

Haftaya ikizler burcunun kıpırtılı enerjisiyle uyanıyoruz! Kafamızda deli sorular! Düzenleyicisi Merkür’ün Pluto ile karesi göze çarpıyor. Anlamakta ve anlatmakta zorlandığımız bir şeyler var. Herkesin kendi deneyimi içinde öğrenme sürecine izin vermek gerekiyor. Ne kadarını anlamış, ne kadar yol almış olursak olalım! Hala anlamadığımız, anlayacağımız çok şey vardır. Güne heyecanla başlamanın ardında bu gizem yok mu?

Salı günü Güneş- Pluto karesi bizi köşeye sıkıştırıyor. "Neden anlaşılmıyor?" "Ne bana kendimi bu kadar değersiz hissettiriyor?" "Neden duymak istediklerimi duyamıyorum?" "Neden bu kadar duygusuz!" Bu cümleler dolanıyor etrafımızda... Anlamamız gereken, her şeyin bir zamanı olduğu... Ona giden yolda, inişlerin ve çıkışların olduğu... Her birinin daha derindeki bir cevaba açılan bir kapı olduğu... En iyisi olmalı? Hayır! Sadece olmalı.
Olabileceğin en iyisi olarak karşında durmaktaydı. Senden o olana (sana) akan sevgi, onunla (kendinle) olan barışın, seni "hakikat"i görebilmeye taşırdı. Hakikat, eksi ya da artı değildi, her ikisinin dansının var ettiği "yaşam"dı. Ne haklıyken çok haklı, ne haksızken çok haksız olun. Sadece olun ve takip edin. Bu neye zemin hazırlıyor olabilir? Gücünüz mutlak değildir. Tavrınız mutlaktır. Güçlü ya da güçsüz hissettiğinizde, bu tavrı koruyabiliyorsanız, her şey yolundadır.

Akşam saatlerine doğru Eylül 2016’dan beri terazi burcunda ilerleyen Göklerin Hakimi Jüpiter, akrep burcuna geçiyor. Şu bir yılda neler yaşadık neler... Pluto karesi bir yandan, Uranüs karşıtlığı bir yandan... Köklü bir değişimdi gerçekleşen! Sevgi anlayışı, ilişki boyutu, açık ve gizli düşmanlıklar, bize iyi gelen, gelmeyen, sadakat, özgürlük, sıçramalar, kabına sığmama, sığ sularda nefes alamama... Ne ararsanız vardı. Bir şeyler bitti, bir şeyler başladı, bir şeyler bitemedi, bir şeyler başlayamadı. Kendimizi ifade ettik, edemedik, sakladık, ortaya çıktı, ne diyeceğimizi bilemedik. Oldu da oldu anlayacağınız! Pluto sağolsun, Uranüs de eksik olmasın, akrebi çok da aratmayacak bir sürecin içinden geçirdi aslında bizi! 2015 sonu, Eylül 2016’ya kadar olan dönemde Jüpiter- Satürn karesi ile iyi bir silkelenmiştik! Pluto üçgeni, Neptün sekstili vardı, boru değil! Ay düğümü de başaktaydı ve epey bir "pirupak" olmuştuk. Neler gitti, neler bitti, bizde neler değişti, ne şimdi ne kadar uzak geliyor, bir düşünün bakalım!

Astroloji zar atmaz! Perşembenin geleceği çarşamdan bellidir. Bize benzer sorular farklı vurgularla soruluyor. İnatla tutunduklarımız önce tatlı tatlı bıraktırılmaya çalışılıyor. Değilse kızılcık sopasını yiyoruz oturuyoruz aşağıya! Sistem n’apsın canım! Oturmaya mı geldik ayol! E burada bir şeylerin farkına varacağız; alacağız ki gayet veriliyor, var olacağız yani biraz popocuğumuzu sıkacağız, o kadar da olsun ve geçip gideceğiz yani yapışıp kalmayacağız. "Dünya handır, konan göçer." E giderken bir şey alıp gitmiyoruz zaten! Cepkenin cebi yok, refakatçi koltuğu da! Ayh ne kadar seversen sev, giderken dört kolluya sen de binmiyorsun! Demek ki işi biten gidiyor. Burada iş yapıyoruz. İşte bunları anlamamız isteniyor.

N’olmuş? Jüpiter akrebe geçmiş! Aa, nasıl olur? N’apacağız şimdi? Vallahi son yıllarda n’apıyorsan ya da n’apamıyorsan onu yapacak ya da yapamamaya devam edeceksin. Seçim senin! Biz karışmıyoruz. Anlatıyoruz, geçiyoruz. Bizim de derdimiz başımızdan aşkın! Bizi yukarıdan koruyucu ışıkla falan indirmiyorlar sonuçta! Sorular hepimize soruluyor, anlamazsak sınav süresi doluyor, haydi bakalım ders tekrarı! "Bak gördün mü, sana laf anlatayım derken kendi dersimden oldum!" Anlatmayaydın, gerçekten anlamış olaydın zaten bir yerde susardın, o zaman anla ve sus! İnsan nerede susup nerede konuşacağını bilmeli! (Burada susmak bilmeyen bendenize dikkat çekilir.)

Bizi nasıl bir dönem bekliyor? Cak cak konuşma dönemi kapandı. N’apacağız? Boğaz dokuz boğum, dokuz düşünüp bir konuşacağız. Biraz daha içselleşecek enerji... Değilse kuru gürültü, anlamsız savaşlar, ne kazananı belli, ne kaybedeni... Pluto sekstil, Neptün üçgen yapıyor olacak. Son bir yıldır aba altından sopa gösteriyordu Neptün, bizzat kendisini görememiştik. Şimdi sahnede! Antenler açık! Hangi frekansta dinleyici kaldığımız çok önemli! Enerjimizi saf tutmamız gerekiyor. Yoksa kaybolur gideriz. Büyük resmi görmemiz, ne için yola çıkmış olduğumuzu, yolun bizim için ne olduğunu hatırlayabilmemiz gerekiyor. Su ve toprak elementi güç kazanıyor olacak 2018’de! Ayakların yere daha sağlam basacağı ve hedeflenen projelerin çok daha güçlü başlıklarla hayata katılacağı bir zamana ilerliyoruz. Nereden geldiğinizi, neleri es geçtiğinizi, nerede takılıp kaldığınızı, nerede neyi bırakmanız, neyin içindeki büyümeniz için ortam yaratmanız gerektiğini bilin. Su akıyor, önünde durmayın, akan suyu yaşamınıza katkı olabilecek bir boyuta taşıyın. Değirmen kurun!

Cuma günü Merkür- Satürn sekstili gerçekleşiyor, önemli görüşmeler, kararlar, yazılar, ifadeler için değerli bir zaman! Ne istediğinizi bilin ve onu inşa edecek sürecin krokisini çizin. Bu ilk adımdır, sonrası kendi içinde şekillenir. Pazar günü Merkür bu kez Uranüs ile karşıt yaparak etkileşime giriyor. Çılgın fikirler, beklenmedik gelişmelerden bahsetmek mümkün olabilir. Ummadığınız kişilerle bir araya gelip aklınıza gelmeyecek şeylerden konuşurken, geleceğe dair önemli planlardan bahsederken bulabilirsiniz kendinizi! "İyi şeyler zamanla (Zaman, Satürn’dür; sorumluluk, disiplin, istikrar...), mucizeler bir anda (Uranüs deprem etkisidir; asi, çılgın, deha...)"

Venüs; aşk, sevgi, huzur, değer, güzellik, estetik, barış, sanat, keyif, arzu, erotizm, koku, dokunuş, his... Bahsederken bile insanın içi bir hoş oluyor. Arkadaş, yöneticisi olduğu terazi burcuna geçiyor. Beğeni ve onaylanma arzumuz yükseliyor. Uzlaşmak istiyoruz. Uzlaşmak, sessiz kalmak, ağzımızın tadı bozulmasın diye bir şeyleri ört pas etmek değildir. Uzlaşmak, kendini açık bir dille ifade ederek kazan- kazan ilkesiyle ortak bir çözüm yaratmaktır. Düşmanlık, engel addettiklerimizden ileri gelir. Bilmeyiz ki o aslında bizim gelişimimize, genişlememize açılacak bir kapı olarak karşımıza dikilir. Bakmadığın bir yerden bak, görmediğin bir şeyi gör! Değer, karşındakinin gözlerinde değildir. O kendi değerini yansıtır. Değer, aynada kendine bakan gözlerindedir. Kendi gözlerinde kendinle buluşmaya hazır mısın? Ancak o zaman sana olan bakışların da değişmeye başladığını gözlemleme şansı kazanırsın. Dışarı taşan, içeride olandır. Hayatınıza "güzellik" katın. Daha güzel bakın, daha güzel görün, güzelleştirin! Küçük dokunuşlar, bazen çok şey değiştirir. İnsanın en güzel süsü, içten bir gülümseyiş, sarılış ve dokunuşudur.

9 Ekim Pazartesi (Ay günü)
Ay : İkizler (03:44 itibariyle)
Güneş : Terazi

İfadelere dikkat! Akım derken "..." deme gafletine düşmüş olarak bulabilirsiniz kendinizi... Haklı çıkmaya çalışmayın! Samimiyet hayat kurtarır.

10 Ekim Salı (Mars günü)
Ay : İkizler
Güneş : Terazi

Kararsızlık ve konsatrasyon eksikliği, gürültü ve kirlilik içinde yuvarlanıp durmanıza sebep olabilir. Sakin olun! Daha iyi dinleyin, içinizden geçenlere kulak verin. Tam da o zaman ihtiyacınız olan cevaplar belirmeye başlayacak.

11 Ekim Çarşamba (Merkür günü)
Ay : Yengeç (05:38 itibariyle) (00:24 boşlukta)
Güneş : Terazi

Su elementine geçen Ay’ın serinleten ferahlığı... Yoğun duygular... Ağlayasınız varsa hiç vakit kaybetmeyin... Koyverin gitsin... Oh! Şifa niyetine... Sevdiklerinize, sizin için değerli olanlara yakın olun. Bugün sizinleler, yarın olmayabilirler. O zaman hayıflanmanın bir anlamı olmayacaktır. "İyi ki!" diyebileceğiniz bir şeyler yapın. Adamı sinir etmeyin! Yol, o zaman açılır. Hayat, kalpten kalbe bir uzanıştır.

12 Ekim Perşembe (Jüpiter günü)
Ay : Yengeç
Güneş : Terazi

Mistik bir gün! Direnmek değil, tıkandığımız yerde bunu kabul edip daha farklı hangi seçenekler olabilir diye etrafa bakınmak en iyisi! Ne isteyip ne istemediğimizden emin olmamız gerek! Bu hemen olacak bir şey olmayabilir. Acele etmeyin. O doğru anı bekleyin! Enerjinizi boşa ziyan etmeyin! Emin olduğunuz neyse onu aradan çıkarmaya bakın. Belki o esnada cevap gelir. Orada olmadığınız için şikayet edilip durulan bir yere gitmek ister misiniz? Çözüm de böyledir. Siz orada olmadığını unuttuğunuz an önünüzde belirir. Hasretle kucaklaşırsınız.

13 Ekim Cuma (Venüs günü)
Ay : Aslan (08:41 itibariyle) (05:59 boşlukta)
Güneş : Terazi    

Ateşin kışkırtıcı enerjisiyle buluşmuş bulunuyoruz! Oh be! Dünya varmış! İçimizden afacan bir çocuk yükseliyor. İçimizden geldiğince hayata karışabiliriz. Canını çıkarmayın yeter! Yeni yeni icatlar çıkarabilirsiniz, gayet destekleniyor. Aklınızı kullanabilirsiniz. Kalbinizle ona güç katabilrsiniz. Hepsi birbirine giribilir. Orada ortalık karışır. En iyisi içimizdem yükselenleri birbirlerini duyacakları bir uyumda buluşturmak!  

14 Ekim Cumartesi (Satürn günü)
Ay : Aslan
Güneş : Terazi

Daha uyumlu bir gün! Size keyif verebilecek neler katabilirsiniz akışınıza? Kimin sesini duymak iyi gelir? En son ne zaman buluştunuz? Kiminle hangi anı paylaşmak istersiniz? Kalbinizi açmak, kendinizi ifade etmek için güzel bir gün...

15 Ekim Pazar (Güneş günü)
Ay : Başak (13:18 itibariyle) (07:27 boşlukta)
Güneş : Terazi

Toprak enerjisine geri dönüyoruz! Önce bir kendinizi toparlayın, sonra ortalığı toparlayın! Uyumadan önce yeni haftanın, ayın planına bir göz atın. Tatlı dokunuşlar hayat kurtarabilir. Çalakalem de yaşanmaz ki canım! Planlar, o planların dışında gelişecek olanlarla daha çok eğlenebilmek içindir. Her şey planladığı gibi olsun diye değil, bir plan olsun diye! Bugün beslenmenize dikkat edin! Biraz daha su için! Spor yapsanız, biraz ter atsanız ne iyi olur. Abartmayın tabii, malum yarın pazartesi! Yataktan kalkarken güne beni anarak başlamanızı istemem!

Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE