HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Adalet, Karanlık ve Aydınlık

08 Temmuz - 14 Temmuz 2019 haftası

8 Temmuz Pazartesi Merkür Retrosu Başlıyor (02:14) ve Venüs- Uranüs sekstili (18:31)


"vazgeçmemek"

Eksik bıraktıklarımızı ne zaman tamamlayacağız? Şimdi! Yarım kalan işler ne zaman bir sonuca vardırılır? Şimdi! Açık parantezler ne zaman kapanır? Şimdi! Yeni işlere ne zaman başlanır? Şimdi değil!

Ayağına takılıp duranları ortadan kaldırmadan yeni işlere girişmenin hiç anlamı yok! Ha uzun süredir hayalini kuruyordun, bir şekilde başlayamıyordun, içinden bir ses şimdi tam zamanı diyor? Doğru! Öyleyse şimdi tam zamanı!

O kapıdan gireyim dedin olmadı, bu kapıdan gireyim dedin olmadı, yoksa girmemeli miyim diyordun ki aklına farklı bir fikir geldi, hadi dene! Gökyüzü vazgeçmeyenlere ödüllerini dağıtıyor ya da vazgeçebilmenin bir kolaylığını sunuyor ki bu da yeni zamanda önüne çıkarmayı planladıklarına hazırlıktır.

Elinden geleni yaptığından eminsen, huzur içinde ol, bu çabanın ödülü mutlaka gelecektir, belki başka bir şey olarak; bununla birlikte söz veriyorum gelecektir, umudunu kaybetme yeter! Vazgeçmemek diretmek değil, denemeye devam etmektir.

Duruma göre esne, önüne çıkanı da es geçme, belki bu olmasını istediğin şeyin bir basamağıdır. Hayata inanmaktan ve güvenmekten, kendinin farkına varıp bir yerden ona ilişmekten vazgeçme, bir gün kapılar öyle bir açılır ki o zaman anlarsın!  

9 Temmuz Salı Merkür- Mars Kavuşumu (01:27) ve Güneş- Satürn Karşıtlığı (20:07)

"olgunlaşma"

Ağzından çıkanı kulağın duysun! Ok gibidir bazen kelimeler, tam on ikiden vurur; bununla birlikte öfke ile kalkan da zarar ile oturur. Bunu da unutmamak gerekir. Ortalığı yıkıp dökmek kolaydır; bununla birlikte sonra ortalığı toparlamanın da gerekebileceği unutulmamalıdır.

Kalbimden geçenler, içimden geçenler, hislerim, bir de gerçeklerim! Nereden bakıp neyi görebilirim? Duygu, patladığı esnada atom bombasını aratmayabilir; bununla birlikte sonrasından neler yaşandığını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Duygu, bir şarkı olup yanağımızdan süzülen bir damla yaşla içimizdeki ateşi de söndürebilir. Bunun adı şefkattir, gösterdiğimiz kişiden çok bize iyi gelir. Nasıl olsa her şey öyle ya da böyle akıp gidecektir.

Fırtınalar kopar içimizde, sonra bakarız bunun sonu yok, derin bir nefes alırız, ılık bir duş, atarız kendimizi sokağa, hayatın içine! Kafamızı dağıtacak bir şeyler görürüz, bir şeyler yaparız, dönüp bakarız ki o fırtınalar koptuğu anın uzağındayız, tekrar gelir önümüze, eskisi gibi değildir tavrımız, anlarız. Olgunlaşma bu mudur?

11 Temmuz Perşembe Güneş- Neptün Üçgeni (07:30) ve Mars- Uranüs Karesi (21:00)

"hayret"

Hayallerim var benim! Senin de var mı? Var tabii! Kimin yoktur ki hayali? Hayali olmayanın olur mu gerçekleri? Olsa uyandırır mı bu gerçekler kalbindeki yaşam sevincini? Bir hayali olmalı insanın, bir beklediği, bir dileği; bir ağaç, bir çocuk, bir hayvan gördüğünde, umutlanabilmeli, büyüyen, kalkıp gelen gibi o da onun da ona gelebileceğini düşünebilmeli!

Ya hayal kırıklıkları? Beklentilerin yalan olması? Ne istemiştin ondan? Neden ondan istedin? Belki istediğine ulaşmanın farklı bir yolu vardı! Nereden başlayabilirdin? Çok mu acıdı? Olsun, acıyı sevenlerimiz de var nihayet! "Antep mi ağabey?" diye soran hani!

Hayaller, seni yola çıkarır. Yolsa seni, her ihtimaliyle kendinle buluşturacaktır. Sen kim bilir neyin hayaliyle çıktın yola, yolsa seni nerelere çıkardı. Oturup gitmek isteyip de gidemediğin yer için mi ağlayacaksın yoksa kendini bulduğun bu yeri keşfederek yeni olasılıkların sana neler kazandırabileceğinin farkına mı varacaksın? Hayretin olmadığı yerde hayat yoktur.

8 Temmuz Pazartesi (Ay günü)
Ay: Terazi (09:06 itibariyle)
Güneş: Yengeç
Hava enerjisi / Ay- Mars sekstili (16:09) Ay- Merkür sekstili (16:36) Ay- Venüs karesi (19:32)

"Pazartesi sendromu"

Biraz düşünmek, biraz hareket, biraz dikkat, biraz da uyum! Tam da bugünün karışımı! Haftaya başlarken tam da böyle bir şeye ihtiyacımız olmaz mı?

Düşünelim! Elimizde neler var? Biz bunları nasıl değerlendirebiliriz? Öncelikleri nasıl belirleriz? Ne kadarını bugün halledebiliriz? Nereden başlayalım? Duruma göre, baktık işler iyi gitti, neleri öne alıp yarını hafifletebilir böylelikle daha keyifli yeni olasılıklara yer açabiliriz?

Harekete geçmeden olmuyor tabii bunlar! Önce biraz ısınalım! Bir iki, bir iki! Evet, kaldırıyoruz popoları! Duydunuz gongun sesini! Ne yapıyoruz? Önce sağa, sonra sola! Derin nefesler… Bir iki, bir iki… Ritmi duymaya devam edin! Yaşamın nasıl bu ritimle ilerlediğini fark edin! Biz duysak da duymasak da, farkında olsa da olmasak da her şey hep bir iki, bir iki! Dön geri, şimdi ileri ve sağ ve sol, bir iki bir iki!

Bir an durun ve etrafınıza bakının, yaşamın dışına çıkmadan yaşama dâhil olmak çok da mümkün olamayabiliyor. Her şey nasıl da birbirinden güzel renklerle bezenmiş fark ettiniz mi? Sıcak renkler, soğuk renkler… Tıpkı yaşam gibi! Yer yer yumuşacık, yer yer sert mi sert; bununla birlikte hep genişletici, buna açabildiniz mi kendinizi?

Uyum… Uyum var mı? Uyum, hazır bulunmaz şekerim! Uyum yaratılır ki biz buna uyumlanma diyoruz. Uyumlandınız mı yaşama? Neşeye, kahkahaya, şefkate, sıcaklığa, soğukluğa, hızlı ve yavaş olana, uyumlandınız mı? Ve bırakın şimdi onu kenara! İçinden geçin yalnızca, kim olduğunuzu unutmadan, zenginlik budur aslında!

9 Temmuz Salı (Mars günü)
Ay: Terazi (22:34 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Hava Enerjisi / Ay- Jüpiter sekstili (12:29) Ay- Güneş karesi (13:54) Ay- Satürn karesi (14:21) Ay- Pluto karesi (22:35)

"ayağına takılan taş"

Tüm bunlar ne için? Amacın ne? Nereye varmak istiyorsun? Nereye gitmeye çalışırken neleri kaçırıyorsun? Yoksa oraya doğru yola çıktın ve önüne çıkan her şeyin senin bu deneyimini zenginleştirdiğinin farkında olarak yolunu mu açıyorsun?

Kimisi sana destek için gelir kimisi de köstek! Aslında hepsi de hayrınadır. Destek olan sahip olduğun şeyin gücünü artırır, köstek olan da abartı olan bir şeyi fark edip onu törpülemeni sağlar. Hepsi farklı şekillerde hizmet eder, dostun da düşmanın da sevgiyle gelir ki bu yüzden düşmanını sev denmiş olsa gerek!

Seni zorlayan şeyler ne zaman ki bir şeye direnmekten vazgeçersin orada destekçin olmaya başlar. Seni daha büyük bir şeye hazırlar, gerçeği hatırlatır, o yüzden olan ve olmayan her şeyin ardında bir hayır vardır denir. Çabalamaktan vazgeç denmiyor, üzerine düşeni yaptıysan bekle, tohumun filizlenmesi için zamana ihtiyaç var diyor.

10 Temmuz Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Akrep (12:28 itibariyle)
Güneş: Yengeç
Su enerjisi / Ay- Merkür karesi (19:47) Ay- Mars karesi (22:19) Ay- Uranüs karşıtlığı (23:20)

"fırtınalar koparsa kopsun"

Öyle yapsan olmuyor böyle yapsan olmuyor, kapana kısılmış hissediyorsun, işin içinden çıkamıyorsun bir türlü, bu durumda ne yapacaksın? …m ben böyle işin içine deyip! Yok yok, al geri, burada değiliz! Önce bir sakinleşelim! Derin derin nefesler…

Bazen bir şey olur ve bu bizde bir duygu uyandırır. Bu duygu içinde olduğumuz hikâyeye tarafsız bakmamızı güçleştirir. Duygu öyle güçlüdür ki sanki barajın kapaklarını bir an önce açmazsak baraj yıkılacakmış gibi gelir. Barajın kapaklarını açmak, bizden sonraki topraklara su basacağı anlamına geliyordur; bununla birlikte öyle bir yerdeyizdir ki farklı bir seçenek düşünemiyoruzdur.

Böyle zamanlarda duygunun yoğunluğudur ortalığı kırıp dökmemize sebep olan! İki türlü yaşayabiliriz bu durumu! Kapaklar bize açılmış olabilir, biz kapakları açmış olabiliriz.
Kapaklar bize açılmışsa, fırtınanın dinmesini beklemekte ve bu esnada hayatta kalmaya odaklanmakta fayda var. Olabildiğince kişiselleştirmemek! Kim bilir şu an kiminle savaş halinde, en çok da kendiyle, siz yoksunuz bile!

Biz kapakları açmışsak araya şunu sıkıştırmak gerek, şu an çok sinirliyim, bir duygu boşalması yaşıyorum lütfen kişisel algılama, bana biraz zaman ver! Kendime geleyim tekrar konuşalım! Hatta becerebilirseniz seni seviyorum da deyin, hayat kurtarır! 

11 Temmuz Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Akrep
Güneş: Yengeç
Su enerjisi / Ay- Venüs üçgeni (04:28) Ay- Satürn sekstili (18:41) Ay- Neptün üçgeni (21:27) Ay- Güneş üçgeni (22:32)

"falcı değil uzman ara"

Bir düşüncenin mutlaka bir çıkış noktası vardır. Düşünceler, düşünceleri tetikler. Düşünceler, bilgi birikimi ve gözlem yeteneğiyle yön kazanır. Bundan yoksun olan, salt duyguyla tetiklenir; çünkü düşüncenin derinine inersek, duyguları buluruz. Duygu, tarafsız olmamızı engeller.

Duygular bizi çocukluğumuza götürür. Annemize, babamıza… İlk dokunuş, ilk ihtiyaç duyduğumuzda birine, hayatta kalmak için, bu ihtiyacın ne kadar karşılanıp ne kadar karşılanmadığına… Bu kısım bizde bilinçaltı olarak varlığını devam ettirir.

Mesela birine bir olasılıktan söz ederiz. Olmaz ki der. Böyle de olabilir, ne dersin deriz. Hayır der. Biz de bir tane indirir… Değil tabii! Pek bir şiddet yanlısı gördüm sizi! Duygusunun farkına varması için onu bir yolculuğa çıkarmamız gerekir. Bu inancı yaratanın anlaşılması ve bunun tam da burada kırılması!

Fal bakmaktan bahsetmiyoruz! Sen bunu, bunu yaşamışsın, bana bilgi geldi! Somut gerçekler vardır, gözlemler vardır, konusunda uzman kişinin bu uzmanlığı kazanmasını sağlayan teknik bilgisi vardır, birçok vaka görmüştür, çeşitli pratikler geliştirmiştir. Bunlar başka! Lütfen farkın farkında olalım, kaderimizi kimsenin dudaklarına bırakmayalım!

Kendini tanımak, duygularının farkında olmak ve bu duyguların kaynağına ulaşmak… Yaraların iyileşmesi ancak böyle mümkündür. O zaman döngüler kırılır. Çünkü duygu değişmiştir ve yerini farkındalık almıştır. Kimsenin duygu bedenine palas pandıras dalmayalım! Kendimize bir odaklanalım! Kendi söküğünü dikemeyen terzinin kendine yaptığı saygısızlık karşısındaki kişiye de yansıyacaktır, kesin bilgi!  

12 Temmuz Cuma (Venüs günü)
Ay: Yay (18:04 itibariyle) (03:27 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Ateş enerjisi / Ay- Pluto sekstili (03:28

"güç savaşları"

Sürekli eleştiriyor musunuz ya da sürekli eleştiriye mi maruz kalıyorsunuz? Eleştiriyor olmanız, sürekli kendinizle ya da karşınızdaki kişiyle ilgili şüphe içinde olduğunuzu gösterir. Ya kendinizle ilgili şüphe içindesinizdir ve karşınızdakinin eksiklerini bulup bunları yüzüne vurarak bunu saklamaya çalışıyorsunuzdur ya da karşınızdaki kişi ile ilgili şüphe içindesinizdir ki bu da hayata ve insanlara karşı ne kadar güvensiz olduğunuzu gösterir, bu yüzden saldırarak aslında sürekli savunmada kalıyorsunuzdur.

Sürekli eleştiriye maruz kalmanız, kendinden emin olmayan bir imaj çizdiğinizi gösterir. Sizin bu güçsüz hissetme haliniz, sizin bu hissinizi emerek kendini daha güçlü hissetmek isteyecek vampirlerin etrafınızda türemesine sebep olur. Onaylanma ihtiyacı duyuyorsunuzdur ve birileri inatla bunu size vermiyordur. Onlardan bunu bekliyor olmanız bir köpeğin korkanı ısırması gibi sürekli ısırılmanıza sebep oluyordur.

Kendi merkezinize gelmeniz her şeyin çözülmesini sağlayacaktır. Kimsenin işine karışmayın! Özellikle size fikriniz sorulmadıkça! Bu enerjiyi kendi gelişiminiz için harcayın! Aynada kendinize bakın! Ne istediğinizi hatırlayın! Ağzını açanı savurun demiyorum, kimsenin ağzından çıkacaklar için yaşamayın! Gözlerinizde parlayan ışık, her şey için yeterli olacaktır. 

13 Temmuz Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Yay
Güneş: Yengeç
Ateş enerjisi / Ay- Merkür üçgeni (00:32) Ay- Mars üçgeni (07:09) Ay- Jüpiter kavuşumu (23:10)

"kendini bilen"

Her şeyi bilenler? Hep harika olanlar? Geri bildirime açık olmayanlar? Ve siz de burnu Kaf Dağı’nda olanlar olmalısınız! Merhabalar, biz de tam sizden bahsediyorduk! Ne tatlı şeyler diyorduk, sizi hangi pamuklara sarmalayıp sarmamızı isterdiniz?

Kendini savunmak isterken saldırıyor olmak ilginç bir çıkmazdır. Savunma, saldırıdan farklıdır. Savunmada siz karşı tarafın saldırganlığının yaratacağı etkiden kendinizi koruyabileceğiniz bir tepki içindesinizdir, saldırıdaysa bir kişiye zarar verme, ona üstün gelme çabası vardır. İlkellikten kırılıyordur yani ortalık!

Benimki seninkini döver! Kimi bunu statüsüyle yapmak ister. Kimi entelektüelliğiyle! Kimi akademik kariyeriyle! Kimi Allah vergisi yetenekleriyle! Kimi de kendini özel kıldığına inandığı özellikleriyle…

Kimse kimseden üstün değildir. Olsa olsa sahip olduğu madeni biraz daha iyi işlemiştir. Herkes seçimini yapar. İleride olmak da geride kalmak da bir seçimdir ve kimse seçiminden dolayı yargılanamaz. Başarılı kabul edilenleri aşağılayıp onları karalayanla başarısız kabul ettiklerini değersizleştiren aynı zihniyettir. Her ikisi de aynı aşağılık kompleksini taşır. Kendini bilen sadece yol alır ve etrafındakilere saygılıdır.

14 Temmuz Pazar (Güneş günü)
Ay: Yay (04:28 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Ateş enerjisi / Ay- Neptün karesi (04:30) Ay- Pluto karşıtlığı (17:51)

"değişim"

Hayat, sürekli bir keşif halidir. Bu çukurlara düşmeyeceğimiz, bir kez belimizi doğrulttuysak bir daha belimizin bükülmeyeceği anlamına gelmiyor. Düşmek değildir çekinmemiz gereken, düştüğümüz yerden kalkabileceğimizi hatırlayamamaktır.

Öyleyse her çukura düşelim! Bu da değil tabii! Ha ondan bundan kendimi koruyacağım derken de yaşamak olmuyor, ince bir çizgi! Dikkat edebiliriz mesela! İbret alabiliriz! Matematik hayat kurtarır. Aynı sayıları toplayarak farklı sonuçlar bulamayız. Sonuç aynıdır. Sadece bir ayrıntı vardır. İki elma ile üç armudu topladığımızda bu beş elma ya da beş armut yapmaz, beş meyve yapar. Dümdüz baktığımızda da es geçmiş oluruz önemli ayrıntıları…

Her şekilde devam etmek gerekir. Döngüleri kırmanın kolay olmadığı gibi bu sanıldığı kadar zor da değildir. Keşfiniz, yeni bir yaşam şekli demektir. Bu keşfe sadık kalamadığınızda kendinizi bulduğunuz yer, daha önce ayrılmaya karar verdiğiniz yerden başkası değildir. Değişim emek ister ve korkunun ecele faydası yoktur; bununla birlikte aklın, onun başlangıcı olan kalbin yani samimiyetin değiştirebileceği çok şey vardır.

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE