HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Sorular ve cevaplar

27 Kasım - 03 Aralık 2017 haftası

Dolunaya ve Merkür retrosuna doğru ilerliyoruz. Nefesler tutulmuş durumda! İkizler dolunayı neyi bilip neyi bilmediğimizi sorgulatırken yaklaşan Merkür retrosu kenara köşeye itilmiş, ört pas edilmiş ne varsa gündemimize taşıyor. Hayırlı uğurlu olsun! "Yılanın başını küçükken ezeceksin.'' der atalarımız, antenleri açalım ve ne oluyor ne bitiyor daha iyi anlayalım, ona göre tavrımızı takınalım.

Haftaya Venüs'ün Uranüs, Merkür'ün Satürn açılarıyla giriyoruz. Venüs, akrebin son derecelerinde, 7 Kasım itibariyle oluşan gündemimiz artık finale hazırlanıyor. Sevmek, sevilmek, sevgiyi hissetmek, kendimizi onun gücüne bırakabilmek, savaşmak yerine teslim olup gerekirse vazgeçmekle ilgili önemli bir yolculuğu tamamlıyoruz. Giden gitti kalan kaldı. Haftanın ilk iki günü belirleyici olacak. Gereksiz çıkışlardan sakının. Kendinize şunu sorun: "Şu an çözüm mü yaratıyorum yoksa gereksiz bir güç gösterisi mi içindeyim?''

İyiden iyiye yavaşlamış olan Merkür Satürn ile tam kavuşum yapıyor ve bizim es geçtiğimiz, ikinci plana attığımız, görmezden geldiğimiz ne varsa gündemimize düşüyor. Haberci rüyalardan bahsetmek mümkün! Rüyalarınızı mümkün oldukça uyanır uyanmaz not alın ve gün içinde bir göz atın. Önemli kararlar alınıyor, yeter ki galeyana gelmeyin. Uzun vadeli düşünmenin çok daha lehimize olduğu bir zaman! Yapılmış başlangıçların devamını getiriyor ve tamamlanmayı gerçekleştiriyor olma, yeni bir gündemin başlangıcını yapmaktan çok daha verimli sonuçlar verir.

Son iki buçuk yılınızı gözden geçirin ve rotayı nasıl belirlemiş olduğunuzu fark edin. Bu rotayı takip etmenizi neler engelliyor olabilir? Bunun üzerine gidin ve ayağınıza takılıp duran işleri halledin. Sonrası gelecektir. Tam bir işe girişecekken de engellerle karşı karşıya kalıyorsanız bir durun ve düşün. Belki daha farklı bir öncelik birçok şeyi kolaylaştıracaktır.
2- 4 Aralık Merkür durağan görünüyor olacak. Merkür'ün en güçlü hali olarak kabul edilir bu konum! İletişim ve bilgi aksı hareketli olacaktır. Olayların akışı belli bir temanın etrafında dönüyor olur, bunun tam olarak ne olduğunu ve neyin sürecin üzerimizdeki yükünü çok daha hafifletebileceğini anlamaya çalışın. Dolunay, Merkür'ün bu konumu devam ederken gerçekleşiyor olacak.

6.- 12. evler aksında gerçekleşen ikizler dolunayı bizden verimlilik ve teslimiyet istiyor olacak. Yapabiliyorsan yap, kolaylaştırabiliyorsan kolaylaştır, baktın olmuyor bırak, mutlaka bir şekilde bir çözüm yolu bulunacaktır, belki de henüz vakti değil. Detaylara takılıp boğulmamız istenmiyor. Basit ve sade düşünmekte fayda var. İşe yarayan ve yaramayanlar olarak süreç içindeki eylemler ikiye ayrılıyor. Düşmanımızı sevmenin lehimize olacağı bir zaman... Kimdir düşman? Düşman, sınırlarımızı zorlamamıza vesile olandır ve biz orada, uykuda olan bir potansiyelin farkına varırız. Dersiniz kendinizi savunmak, sınırlar koyabiliyor olmak, duygularınızı ifade edebilmek, size ait olan şeye sahip çıkabilmek de olabilir. 12. ev "bilinçaltı'' demektir, "karanlık oda''mızdır. Bastırılmış duygular fora! Ortaya çıkan sırlar olabilir.

Toplumsal bir uyanıştan bahsetmek mümkün; bununla birlikte derin bir uyku da var bu kesin; zira Neptün 11 derece balıkta, 10. evden kare yapıyor Ay- Güneş karşıtlığına, uyku ile uyanıklık arasında bir savaş ortaya çıkıyor. Jüpiter akrepte, 5. evden üçgen yapıyor Neptün'e, önemli gündemleri işaret ediyor. İnancın zaferini yaşayabiliriz, adanarak yaptığımız, bunu yaparken kaybetmeyi göze aldığımız ne varsa ürünlerini toplayabiliriz. İş- kariyer döngülerinde önemli bir eşik ve bir şeyler daha anlaşılır olmaya başlıyor. Önümüz Merkür retrosu, biraz daha gözlemci kalarak hareket etmekte fayda var.
İlişkiler cephesinde köklü değişikliklerden bahsetmek mümkün! Ya herro ya merro! Kadersel bir eşik söz konusu! Güçlü duygular gündemde! Ciddiye alıyoruz bir şeyleri... Abartmamakta fayda var. Kimse kimsenin kaderi değil, biz bunu seçmedikçe... Yol arkadaşı olabiliyorsak, yolculuğu birlikte şekillendirebiliyor, esniyor ve netleşebiliyorsak her şey yolunda, değilse kendimizi bir bilinmezlik, savrulmuşluk, kaybolmuşluk içinde bulabiliriz, sanki hiçbir yere ait değilmiş gibi! Ne için harekete geçmek istediğimizden emin olmak her şeyi kolaylaştıracaktır. O zaman cevaplar çok daha açık olacaktır.

Hareket noktası, "ev, aile, yuva, anne (baba), ata, iç dünya" çerçevesinde olacaktır. Ne hissettiğinize kulak verin ve bunu önemseyin. Her şey bu ışıkta yerini yolunu buluyor olur. Yoğun tema; bir rota çizebiliyor olmak, gürültünün ötesine geçmek, kendimizi duymak, hayatın akışını dinlemek, parçaları bir araya getirerek büyük resmi görmek, sentez yapabilmek, tarafsız bakabilmek... Hiçbir şeye körü körüne bağlanmayın! Aklınızı kullanın yoksa "Kafam mı iyiydi benim lan!'' derken bulabilirsiniz kendinizi. Gayet açıkken bir şey, kendi kendimize durumu kurtarıcı haklı sebepler aramaya gerek yok. İyimserlik, gerçekçi bir yaklaşımdan yola çıktığında anlam taşır, değilse komedi olarak kalır; çünkü iyi hissedin diye değil, daha kolay çözümler yaratın diyedir. Eksik tema, ayaklarımızı yere sağlam basmak oluyor bu dolunayda, oradan oraya derken asıl konudan uzaklaşıp yüzeysel yaklaşımlardan öteye geçemeyebiliriz. Bizi buraya getiren neydi, her şey nerede başlamıştı? Anlamak gerek...

27 Kasım Pazartesi (Ay günü)
Ay : Balık
Güneş : Yay

Balık enerjisiyle başlıyoruz haftaya... Aradığımız bir şeyler var. Nerede? Derin sularda... Ay gününde, iç dünyamızda geziniyor olacağız. Anlamak, danışmanlık almak, akıl almak için güzel bir gün! Yola çıkmak için de! İçsel bir yolculuk da olabilir bu! Nereye gidersek gidelim orası kendi içimizde bir yerlerde değil mi? Mistik bir tema hakim güne! Neptün devrede... Bugün sürecin akışına izin verin; zira önemli bir değişimin içinden geçiliyor. Güneş en karanlıktan sonra doğar, ağrı en güçlü olduğu zamandan sonra iyileşir, duygu en yükseldiği andan sonra dönüşür. Yarın çok daha farklı uyanıyor olacağız. Derin derin nefesler alın ve gözlemleyin. Burada ne anlatılmaya çalışılıyor olabilir?

28 Kasım Salı (Mars günü)
Ay : Koç (18:30 itibariyle) (14:07 boşlukta)
Güneş : Yay

Koç enerjisine doğru ilerliyoruz. İlişkiler cephesinde, evlilik ve ortaklık konularında, bu boyuttaki kendi içsel süreçlerimizde bir şeyler çok daha anlaşılır olabilir. Bugün almamız gereken bir ders var: Neyi bırakıp neyin peşinden gideceğimizi bulmak! Hızlı kararlar vermemekte ve daha önce yapılmış planları önemsemekte fayda var. Ay boşluktayken daha sakin hareket etmeye çalışın. Ay'ın koça geçmesiyle enerji yükseliyor. Bu enerjiyi iyi değerlendirin. Yürüyüş, spor, uzun zamandır ertelenip durmuş işler? Fiziksel enerjinizi kullanmanızı gerektireceklere öncelik verebilirsiniz ya da fiziksel enerjinizi atıp sürece odaklanmayı seçebilirsiniz. Çok daha kolay olacaktır. Mars terazide, o mu bu mu derken kuş olup uçmasın zaman, dikkat derim!

29 Kasım Çarşamba (Merkür günü)
Ay :  Koç
Güneş : Yay

Koç enerjisiyle uyanıyoruz güne! Her şeyi halledebilirmişiz gibi sanki! Abartmayın, Herkül değilsiniz, planlı ve programlı gidin! Ay- Güneş üçgeni var bugün, enerji akışı gayet keyifli! İşler daha kolay yürür. Kendinize keyif almak ve günün tadını almak için fırsat yaratın. Hatırlayın, her şey siz varsanız var. Değilse güm!

30 Kasım Perşembe (Jüpiter günü)
Ay : Boğa (22:38 itibariyle) (20:35 boşlukta)
Güneş : Yay

Koç enerjisi devam ediyor. Bugün gökyüzü gürültülü! Pluto bizi biraz daha ciddiyete davet ediyor. Ne yapacaksan yap, adam gibi yap, boş boş dolanma ortalıkta diyor. Önemli bir eşik bugün! Fiziksel enerji yüksek! Güç savaşına girmemekte fayda var. Kararlı olmamız, neyi neden yaptığımızı bilmemiz isteniyor. Uranüs devrede, sürprizlere hazırlıklı olun! "Hayat, siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir.'' Neler yapabileceğinizin, hangi seçeneğin sizin için ne anlam ifade ettiğinin, nasıl bir öncelikle hareket edebileceğinizin farkında olun yeter. İletişim kurmanın, bilgi akışı sağlamanın daha kolay olacağı bir gün! Gece saatlerinde Ay yüceldiği boğaya geçiyor ve bir huzur, dinginlik, gevşeme... Ilık bir çay, hafif bir müzik, ayaklarınızı ılık suya koysanız, biraz da kaya tuzu...

1 Aralık Cuma (Venüs günü)
Ay : Boğa
Güneş : Yay

Boğanın ayakları yere sağlam basan enerjisiyle uyanıyoruz güne! Kendimizden daha emin, daha güvenli... Bugün farklı açılardan bakmaya açık olmakta fayda var. Her teklife atlamayın. Bir düşünün önce! Kulağa hoş geliyor olması gerçekten işe yarar bir seçenek olduğu anlamına gelmiyor olabilir. Kozmik Şakacı Jüpiter ve Neptün devrede! Beklenmedik şekillerde çözülebilir her şey... Baktınız olmuyor zorlamayın. Hiç ummadığınız yerden bambaşka fırsatlar oluşabilir. Sürecin akışını gözlemleyin. Kesin orada size gülümsüyor da durduğu yere bakıyor olmanıza rağmen onu göremiyorsunuz. En çok aradığımız şey hep burnumuzun ucunda olandır. Hatırlatırım! Yarın Ay boşlukta olacak, yarının planını bugünden yapın!

2 Aralık Cumartesi (Satürn günü)
Ay : İkizler (23:20 itibariyle) (03:52 boşlukta)
Güneş : Yay

Gün boyu Ay boşlukta olacak. Umarım dünden bugün için planınızı yapmışsınızdır. O plana uyun, mümkün olduğunca anlık kararlardan sakının. Merkür durağan hale geçiyor. İletişim ve bilgi aksı hareketli! Sabit alanınızı korumaya çalışın ve oradan uzanın dış dünyaya! Oradan oraya bulmayın kendinizi! Buna müsait bir enerji! Çok konuşup çok az şey anlatmış olabilirsiniz. Bugün daha somut şeylere ihtiyacımız var. Pratiği teorinin önüne alın. "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.'' Anlatmayın, anlayın ve uygulayın. Bizden bu isteniyor. Pluto ile üçgeni var Ay'ın, bugün yapmakta olduğunuz ne ise geniş bir zamanı etkiliyor olacak ve geniş bir zamanın ürünü, benden söylemesi! Finansal konular gündemde! Güçlü yatırımlardan bahsetmek mümkün! Atılmış adımların geri dönüşleri alınabilir. Gidenden korkmayın, gelenle fazla heyecana kapılmayın, daha farklı odaklarla besleyin süreci! Önemli mesajlar var.

3 Aralık Pazar (Güneş günü)
Ay : İkizler
Güneş : Yay

Ve dolunay zamanı... Ne yazmıştık hafta başı?

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE