HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Tarih yeniye açılan kapıdır

30 Aralık 2019 - 05 Ocak 2020 haftası

31 Aralık Salı Merkür- Uranüs üçgeni (00:21)

Bizi onaylayanlar olacak, onaylamayanlar olacak, yanımızda olanlar, olmayanlar olacak, kendimizi yalnız hissettiğimiz, arkamızda bir sürü insanın olduğu ya da bizim birilerinin arkasında olduğumuz zamanlar... Hepsi oyunun bir parçası, iyi de kötü de tıpkı oyunun sonunda şahın da piyonun da aynı kutuya girmesi gibidir.

Birileri için iyi, birileri için kötü olarak nitelendirileceksiniz; bununla birlikte siz gerçeğinizle yaşayacaksınız, ona yakın olduğunuzda mutlu ve huzurlu, ona uzak düştüğünüzde eksik... Siz gerçeğinizin peşinde olun, ödediğiniz bedel ancak bu durumda kalbinizi parlatır ve bizim bu ışığa ihtiyacımız var.

2 Ocak Perşembe Merkür- Jüpiter kavuşumu (18:41)
İz sürmeli bazen insan, küçük küçük şeyler bir araya gelip büyük şeylerin daha anlaşılır olmasını sağlayabiliyor. Nasıl da bir şans peşinde koştuğumuzu hatırlayın! O şans belki de burnumuzun ucundadır ve beklenen, bize verilmiş olanı kullanmamızdır.

Zaman, insanın en büyük sınavı ve gerçeğin anahtarıdır. Toprak gibidir, ona ektiğimiz tohum filizlenir; bununla birlikte rüzgar eken fırtına biçer sözünü de unutmamak gerekir. İşte bu karmadır.

İyi olmak ve kötü olmak, insanın çıkmazıdır. İyi olmak isterken kötülük ettiğimizi ya da kötülük etmek isterken farkında olmadan aslında ona iyilik, kendimize kötülük ettiğimizi fark ettiğimiz zamanlar olur.

Güzel olan, insanın kalbinden geçeni yapmasıdır. Kırmadan, yıkmadan, bozmadan; kendini bilerek! O zaman ne iyi olacağım derken kendimize kötülük ederken buluruz kendimizi, ne de bunun yarattığı bizi aşağı çeken duyguyla kötülüğün kapılarını aralamaktan kendimizi alıkoyamazken!
 
30 Aralık Pazartesi (Ay günü)
Ay: Balık (17:41 itibariyle) (12:22 boşlukta)
Güneş: Oğlak

Günün Sayısı: 18/ 9 (Ay/ Ermiş) (Balık/ Başak) (Bazen önemli eşikler vardır. Ya karanlığından içinden geçerek ışığa doğru yürürüz ya da ışığı kaybetmekten korkarken kendi içimizdeki karanlığın içine sıkışır kalırız. Yaşam bizden sadece devam etmemizi ister. Gerçek oradadır.)

Günün Tarot Kartı: Ölüm (13/ Akrep) (Dün baktığım yerden bugün bakamayabilirim. Bir yıl öncesine gittiğimde olduğum kişi ile bugün olduğum kişi aynı kişi değil. Her gün bir şey ölür, her gün bir şey doğar. Hayatta kalmanın yolu, eskinin dönüşüp bizi daha zamanın sularında yıkanıp arınmış biri haline getirmesine izin vermektir. Olgunluk budur.)

Su (duygu) Enerjisi

Ay- Mars karesi (12:23): Değişmesi gereken şeyler vardır. Bunlar düşüncelerdir, duygulardır, bakış açılarıdır. Her gün aynı yerden bakıyorsan, her gün aynı hissi taşıyorsan, günler kayıptır. Hayat bizden kendimizi daha fazlasına açmamızı istiyor.

Ay- Merkür sekstili (22:52): Görmek... Neyi görmek? Neyi görmezden gelmek? Neyi görürken neyi de göz ardı etmemek? Gözden kaçırdıklarımız? Gözümüzün içine sokulanlar? Görmek önemlidir; bununla birlikte her şeyin görüldüğü kadarından ibaret olmadığını da unutmamak gerekir.

Ay- Uranüs sekstili (23:04): Değişimi başlatan, insanın alıştığı şeyi geride bırakmaya olan cesaretidir. Hiçbir şey geride kalmaz. Her şey hep bir şekilde bizimledir; bununla birlikte bu birliktelik devam etsin diye de insan kendini olduğu yere demirlememelidir. Hayat kendimizi şaşırtmadığımız, bunun için fırsat yaratmadığımız müddetçe eksiktir.
 
31 Aralık Salı (Mars günü)
Ay: Balık
Güneş: Oğlak

Günün Sayısı: 19/ 10/ 1 (Güneş/ Kader Çarkı/ Büyücü) (Güneş/ Jüpiter/ Merkür) (İnsan hastalandığında, ölüm kapısının önünde bulur kendini, hemen yanında da yaşam kapısı vardır. Bir seçim yapar ve bu yeniden doğumdur. Bu ya da başka bir boyutta... Kader, bizim onun bizim karşımıza getirdiklerine verdiğimiz cevaplarla şekillenir.)

Günün Tarot Kartı: Azize (2/ Ay) (Bazen öyle bir kararsızlığın içinde buluruz ki kendimizi, işin içinden nasıl çıkacağız, bilemeyiz. Sanki bir an önce bir karar vermemiz gerekiyor gibi gelir. O kararı bir türlü veremiyorsak sadece bekleriz; çünkü doğru vakit geldiğinde, bunu biliriz.)

Su (duygu) Enerjisi

Ay- Jüpiter sekstili (06:36): İnanç, insanın en değerli parçalarından biridir. Bu bazen bir afyondan öteye gitmeyebilir de! İnandığı şeyin insanın kalbini, ruhunu genişletmesi önemlidir. Derindeki bir gücün uyandığını ve bunun sizi daha verimli kıldığını hissediyorsanız, bu gerçektir; değilse, bu sadece kaçıştır.

Ay- Güneş sekstili (12:31): Hayat bizden bilmediğimiz bir şeye gitmemizi değil, bildiğimiz o şeyi hatırlamamızı istiyor. Olgunlaşmak, yeni şeyler öğrenmek değil, zaten içinin bildiği bir gerçeği kabul etmektir. Her şey böyle başlar. Sonra her şey daha anlaşılır olur.
 
1 Ocak Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Balık
Güneş: Oğlak

Günün Sayısı: 6 (Aşıklar/ İkizler) (İnsanın pişmanlığı kalbinin sesini dinleyip yaptığı değil, kalbinin söylemeye çalıştıklarına kulaklarını tıkadığı zamanlarla ilgilidir.)

Günün Tarot Kartı: Şeytan (15/ Oğlak) (İyi niyetlerin zamanla kötü hislerle dönüşmesinin sebebi, niyet sahiplerinin beklentilerinin kendileriyle değil karşılarındakiyle ilgili olmasıdır.)

Su (duygu) Enerjisi

Ay- Neptün kavuşumu (02:15): Merhamet, Tanrıya kendimizi en yakın hissedebileceğimiz yerdir; bununla birlikte Tanrıyı güçlü kılan, merhametle kibri birbirinden ayrıştırabilmesidir.
Ay- Satürn sekstili (12:42): Doğa, her şeyin bir zamanı olduğunu bilir. Bu sebeple bazen her şey bir anlık gafletle ilgili olsa da bunun onun için son olmadığının bilincindedir. Doğada her şey eylem halindedir ve yaptığı şeyin içindedir. Bizse ayrı düşmeyi yaşarız. Zihnimiz başka yerde, kalbimiz başka yerde, biz başka yerde...

Ay- Plüton sekstili (14:38): En derin sırlar, kendimizle ilgili olanın çok ötesindedir. Tarihle ilgilidir, güçlü ve güçsüz olanlarla ilgilidir, güçlü olanın acımasızlığı, güçsüz olanın öfkesiyle ilgilidir. Hepimizin iskeleti, tarihin tozlu raflarındakilerden çok da farklı değildir; bununla birlikte insan bu iskeletin üzerine bambaşka bir resim de yapabilir ki bu tarihin değişeceği yerdir.
 
2 Ocak Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Koç (06:00 itibariyle) (04:12 boşlukta)
Güneş: Oğlak

Günün Sayısı: 7 (Araba/ Yengeç) (Bir gün en sevdiklerini geride bırakamamış olsaydın, bugün tanıdığın birçok sevgili ile asla tanışamazdın. Seni koruyanla seni var eden hiçbir zaman aynı değildir.)

Günün Tarot Kartı: Kule (16/ Mars) (Bir gün her şey yerle yeksan olur. Bu insana kendini darmadağın hissettirir. Halbuki burası dağıldığımız değil, üzerimizdeki yığının altından çıkıp gerçeğe biraz daha yaklaştığımız yerdir. Bu bir eşiktir, ya asıl şimdi başlar ya da her şey sona erer. Seçim bizimdir.)

Ateş (hareket) Enerjisi

Ay- Mars üçgeni (04:13): İçimizde uyanan cesaret, bize vur, kır, parçala demez. Hiçbir hissin içine sıkışıp kalma, her his geçicidir; bununla birlikte her his bize kendimiz hakkında yeni şeyler öğretecektir ve bunlar, yolculuğumuzu devam ettirmemiz için gerekli olan silahlardır der. Bu bir savaş; bununla birlikte dost da düşman da içimizde...        

Ay- Jüpiter karesi (20:18): Bazen inancımızı yitirmiş hissedebiliriz. Bunun bizi oldukça öfkelendirmiş olması muhtemeldir; çünkü inandığımız şey, her zaman, sırtımızı dayadığımız bir şeydir. Kimse bizim meleğimiz değil, kimse bizim kurtarıcımız değil, biz de kimsenin! Burası dünya, herkes yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışıyor, bir şekilde ve bizim bunun farkında olarak kendi iyimizin derinlerine inmemiz gerekiyor. Cevap orada!

Ay- Merkür karesi (20:31): Sabırsızlığımız, işleri kolaylaştırmayacaktır. O an hatırladıklarımız, her şeyin farkında olduğumuz anlamına gelmiyor. İnsan kendince bakar, kendince bir tartıya koyar ve bu esnada adaletin kılıcını en iyi şekilde kullandığını sanır; halbuki birçok şey sandığımızdan çok daha fazlasıyla ilgili olabilir. Tam da bu yüzden sözler dudaklarımızdan dökülene dek bizim esirimizdir, döküldüğü an itibariyle artık biz onun esiri oluruz. Ne dediğimizi, neyin bize bunu dedirttiğini, bunun karşı tarafa nasıl yansıdığını, yansıyabileceğini düşünmek gerekir.
 
3 Ocak Cuma (Venüs günü)
Ay: Koç
Güneş: Oğlak

Günün Sayısı: 8 (Adalet/ Terazi) (Adalet, olduğunu sandığımız ile olduğu sanılanın çok ötesinde bir yerdedir ve bunun tam olarak ne anlama geldiğini zaman gösterir.)

Günün Tarot Kartı: Yıldız (17/ Kova) (Bizler gelip geçen yolcularız, bir de zaman başladığından bu yana olanlara şahit olanlar var, keşke onları dinleyebilme şansımız olsaydı! Belki de vardır. Yıldızları duyabilseydik, anlattıklarının bizi oldukça şaşırtacağına bahse girerim ve kesinlikle lafı uzatmazlardı.)

Ateş (hareket) Enerjisi

Ay- Güneş karesi (06:45): İnsan, bildiklerinin ve henüz farkında olmadıklarının esiridir. Bilgi, sınırlandırır. Bilmedikleriyse kısırlaştırır. Hep öğrenmek gerekir; bununla birlikte öğretmeye kalkışmadan önce, asıl öğretmenin sadece zaman olabileceğini unutmamak gerekir.

Ay- Venüs sekstili (17:37): Bizler bir araya karşımızdaki kişi için gelmeyiz, kendimiz için geliriz. Hangi sıfat ya da sıfatlarla bu buluşmanın gerçekleştiği çok da önemli değildir. Buluşma değerlidir ve herkes değerli olanı, kendi hazır olduğu kadarıyla fark edebilecektir. Fark ettirmeye çalışmak, zorbalıkla eşdeğerdir.
 
4 Ocak Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Boğa (18:15 itibariyle) (03:16 boşlukta)
Güneş: Oğlak

Günün Sayısı: 9 (Ermiş/ Başak) (İnsan sonsuz bir arayış içindedir ki bazen aradığının tam olarak ne olduğunu anlamak bile mümkün değildir. Yine de arıyor olmanın, gerçeğe yaklaşmak olduğunu unutmamak gerekir. Gerçek bilinmez, sadece hissedilir.)

Günün Tarot Kartı: Denge (14/ Yay) (Yolun sonundaki ışık Tanrının vazgeçmememiz için bize attığı kemiktir, bir kısmı varmamız gerekenin yolun sonundaki ışık değil, yolun kendisi olduğunu fark ederiz ve yol, cennet; o cennet de içinde olduğumuz ve aslında içimizde olan her şey olur.)

Toprak (madde) Enerjisi

Ay- Satürn karesi (01:49): Zamanın sertliğine maruz kalmak, onunla değil bizimle ilgilidir. Duvara doğru koşup sanki o yokmuş gibi davrandığımızda ona çarpmamızla acıyan canımız, duvarın bizim canımızı yaktığı anlamına gelmez, bu bizim tuhaflığımızdır ve bir duvar varsa mutlaka bir kapı da vardır, onu bulmak gerekir.

Ay- Plüton karesi (03:18): Her canımız yandığında kendimizi o zamana kadar canımızı yakmış her şeyi düşünürken buluruz. Bu bize kendimizi güçsüz hissettirir. Halbuki hatırlamamız gereken hiçbir acının sonsuza dek sürmediğidir. Sürüyorsa bu acı veren değil, bizimle ilgilidir.

Ay- Uranüs kavuşumu (23:31): Bize kendimizi güvende hissettiren, bize tanıdık gelen şeylerdir; bununla birlikte bir de dünyanın öbür ucunda ya da ilk kez karşılaştığımız birinde bize oldukça tanıdık gelen şeyler vardır, bu daha farklı bir histir ve bizi gerçeğe yaklaştıran bu ikincisidir. Her başlangıç, bize hatırlamak için verilmiş yeni bir şanstır.
 
5 Ocak Pazar (Güneş günü)
Ay: Boğa
Güneş: Oğlak

Günün Sayısı: 10/ 1 (Kader Çarkı/ Büyücü) (Jüpiter/ Merkür) (Kader programımız, hepimizin kendi büyüme yolculuğumuz için özel olarak tayin edilmiş öğretmenimizdir. Merak ettiklerimizin cevabı peşine düştüğümüz kaderimizde saklıdır. Bu bir sabit değil, değişkendir.)

Günün Tarot Kartı: İmparator (4/ Koç) (Bir şeylerin değişmesi, ne kadar çok şeyin değişme ihtimalini göze alabildiğimiz ile ilgilidir. Olmuyorsa zorlamamak gerekir, olabileceğini biliyorken durmaksa, kendimize vurduğumuz zincirlerdir.)

Toprak (madde) Enerjisi

Ay- Jüpiter üçgeni (09:20): Yolun açılmasını beklemekten daha değerli olan, açık olan yolu görebilmektir.

Ay- Merkür üçgeni (17:18): Görmek istediklerim, görmeyi umduklarım, görmek istemediklerim, görmekten korktuklarım... Bir de sadece gördüğüm ve anlamlandırmak yerine zamanla daha anlaşılır olmasına izin verdiklerim... Siz hangisine daha yakınsınız?

Ay- Güneş üçgeni (23:37): Nereye gitmek istediğimizi biliyorsak sadece bunun için yola çıkalım; bununla birlikte varacağımızı umduğumuz yerle olmayı seçtiğimiz yer her zaman aynı yer olmayabilir. Yola çıkmak aradaki farkı anlamak için yeterlidir.

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0542 353 90 83

www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE