HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Savaşçı uyanıyor

04 Aralık - 10 Aralık 2017 haftası

Merkür retrosu resmi olarak başlıyor bugün! İki günlük Merkür’ün durağan konumda olduğu bir hafta sonunu geride bırakmış bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun! Merkür durağanken güçlüdür. Dolunay da geride kaldı! Etkisi hemen uçup gitmiyor tabii! Astrolojide hiçbir şey bir anda olmuyor. Hiçbir şey bir anda başlayıp bir anda bitiyor ve birbirinden bağımsız gelişiyor değil! Bir şey oluyor, buna bizi hazırlamış bir şey vardı ve bunun bizi hazırladığı bir şey var. Döngü böyle işliyor. Dolunay ile büyüyen ay fazı dönemi geride kalmış oluyor ve küçülen ay fazı dönemi başlıyor. Büyüyen ay fazında açılan gündemler şimdi bir bir kapanıyor olacak. Ne zamana kadar? Yeniaya kadar! Ne zaman yeniay? 18 Aralık Pazartesi... Merkür retrosu etkisini 22 Aralık Cuma gününe kadar koruyor olacak. İçsel bir keşif, dışa doğru büyümeye başlayacak.

Bu hafta hangi gündemler bekliyor bizi? Merkür retrosu (gündem) ve oluşan açılar (gündemi etkileyen ve gündemden etkilenen alanlar) bize ne söylemeye çalışıyor? Bir Hitit duası yardımımıza koşuyor:

"Tanrım, aklımı sakinleştirerek kalbimi dinlendir. Zamanın sonsuzluğunu göstererek bu telâşlı hızımı dengele. Günün karmaşası içinde bana sonsuza kadar yaşayacak tepelerin sükûnetini ver. Sinirlerim ve kaslarımdaki gerginliği, hafızamda yaşayan akarsuların melodisiyle yıka, götür. Uykunun o büyüleyici gücünü duymama yardımcı ol.
Anlık zevkleri yaşayabilme sanatını öğret; bir çiçeğe bakmak için yavaşlamayı, güzel bir köpek ya da kediyi okşamak için durmayı, güzel bir kitaptan birkaç satır okumayı, balık avlayabilmeyi, hülyalara dalabilmeyi öğret. Her gün bana kaplumbağa ve tavşanın masalını anlat. Anlat ve hatırlat ki, yarışı her zaman hızlı koşanın bitirmediğini, hayatta hızı arttırmaktan çok daha önemli şeylerin olduğunu bileyim. Heybetli meşe ağacının dallarından yukarıya doğru bakmamı sağla. Bakıp göreyim ki, onun böyle güçlü ve büyük olması, yavaş ve iyi büyümesine bağlıdır.

Ve hepsinden önemlisi Tanrım, bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için CESARET, değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için SABIR, ikisi arasındaki farkı bilmem için AKIL ve beni aşkın körlüğünden ve yalanlarından koruyacak DOSTLAR ver..."

9 Aralık Cumartesi günü Mars, terazideki zarar gördüğü yolculuğunu tamamlıyor ve akrepteki yönetici konumda olduğu yolculuğuna başlıyor. Fiziksel enerjimiz yükseliyor. Aylık yazımızda bu süreçten detaylı olarak bahsetmiştik. "savaşçı" arketipi güç kazanıyor. Mars’ın Hermetik bilgilerdeki karşılığı "adalet dehası"dır. "Ele geçmez istediğin, uğruna savaş vermediysen..." Bu nasıl bir savaş? Söz konusu tema ("nasıl" sorusuna karşılık gelir) "akrep" olduğunda, "kaybetmeyi göze alacağımız" bir savaş; çünkü kaybetmek, kaybetmek; kazanmak, kazanmak değildir. Her biri, sadece bir yolculuğun, birbirini takip eden parçalarıdır. Bir şey kaybeden, bir şeyi geride bırakan; bir şey kazanmıştır, bir şeye ilerlemiştir. Bir şey kazanan, bunun için bir şeyden vazgeçmiştir ya da bir korkunun üzerine gitmiştir. Zafer, "odak" gerektirir.

Neyden korkuyorsunuz? En kötü ne olur? Bu durumda ne yaparsınız? Her şey bitti mi? Hayır! Öyleyse denemeye değmez mi? Elinizden geleni yapın, elinizden gelenin en iyisini yapın, yeter ki bir şeyler yapın. Düşünün ki bu son şansınız! Ne yapacaksınız, öylece durup bekleyecek misiniz? Teslimiyet, oturup beklemek değil, teslimiyet "ibadet" halinde kalmak ve "şüphesiz" olmaktır. İbadet, "hizmet"tir. Bir şey alacağınız kesindir, bu umduğunuz değilse de bulacağınızın değerinden emin olmamak, deliliğin kendisidir. "Hayat, siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir." Çünkü sizin üstünüzde bir akıl (Bir ben var bende, benden içeri...), gelişiminize, bunun ne anlama geldiğinden habersiz olduğumuzdan belki, çok daha değer verir. Bu boyuttaki her deneyim, büyümek (olgunlaşmak) ve genişlemek (kanat açmak) içindir. Siz neredesiniz? Ben mi? Buradayım şekerim! Hadi gel devam edelim! Ay, aman! Otur otur, nereye kadar?! Sevgi (öze sadakat) ile attığın adım seni, kaynağın, içinde beliren gücüne götürebilirdi.

4 Aralık Pazartesi (Ay günü)
Ay: Yengeç (22:36 itibariyle) (21:11 boşlukta)
Güneş: Yay

İkizler burcunun hareketli enerjisi ile uyanıyoruz güne! Kafamızda kırk tilki dolaşıyor, kırkının da kuyruğu birbirine değmiyor! Sakin! Derin bir nefes! Bir de benim için! Bir de onun için! E bu da hani bana hani bana demiş! Durum epey ciddi! "gözlemci" kalmak süreçlerin akışını çok daha kolaylaştıracaktır. Bir şeyler sizi yavaşlatmaya mı çalışıyor? Mutlu olun! Bir şeyler size yardımcı olmaya çalışıyor; çünkü yavaşlama arzumuz var. Bugün sürpriz gelişmelerden bahsetmek mümkün! Bunlar güzel sıçramalar da olabilir. Netleşmelerden bahsedebiliriz. Satürn göz kırpıyor. Rotayı korumaya çalışın, her yere yetişemezsiniz, bir karar vermeniz, öncelik sırası belirlemeniz gerek! Yoksa mafiş! Hassas bir eşik! İlerleyen saatlerde Ay yengece geçiyor ve suyun derinliğine iniyoruz. Duygular yoğun... "Ağlamak güzeldir." modlar... Her damla yaş, ruhunuzu arındırır ve şifalandırır. İzin ver her şey yer yerini bulsun. Bazen işlerin sarpa sarmasına sebep olan tek şey, "çaba" halidir. Bırakalım su aksın, yolunu bulsun.

5 Aralık Salı (Mars günü)
Ay: Yengeç
Güneş: Yay

Yengeç burcunun güçlü su enerjisiyle uyanıyoruz güne ya da hiç uyanmadık mı ne? Duygular fora! Ev, aile, yuva temaları gündemde! Rehber rüyalardan bahsetmek mümkün! Belki de sadece bir şeyi hatırlamamız ve onun içindeki bir şeyi çözüme ulaştırmamız istenmiştir. Gökyüzünde büyük su üçgeni oluşuyor. Mistik ve derin bir gün! Ruhsal pratikleri, kendinizle kalabileceğiniz, sizin için değerli olan kişilerle paylaşabileceğiniz zamanları ön plana alın. Derinde bir şeyler iyileşiyor. İzin verin! Ne demiştik hafta başında? "Hayat biz planlar yaparken başımıza gelenlerdir."

6 Aralık Çarşamba (Merkür günü)
Ay:  Aslan (22:37 itibariyle) (19:54 boşlukta)
Güneş: Yay

Merkür- Satürn kavuşumu güne damgasını vuruyor. Önemli yüzleşmelerden bahsetmek mümkün! Ne, nerede eksik kaldı? Ne, nasıl olsa her şey çok daha keyifli olurdu? Bu keyfin daha geniş zamana yayılmasını sağlayacak ne olurdu? Hangi temelleri sağlamlaştırmak bize bu alanı açardı? Yüksek bir enerji söz konusu! Kendinizi, duygunuzu "uygun bir dille" ifade etmeye çalışın. Bu çok daha lehimize gözüküyor. Ne için yola çıktığınızı, nereye vardığınızı, nereden geldiğinizi hatırlayın! Ay- Pluto karşıtlığı içsel olarak önemli bir eşikte olduğumuzu söylüyor. Uranüs, sürprizlerle karşımıza çıkabileceğini söylüyor. Mars da tüm bunlara limon sıkıyor. Biraz ekşi neden olmasın ki! Hem C vitamini! Abartmayın yeter! Ringe çıkmadık nihayet! Duygularınıza kapılıp bir kaşık suda fırtına koparmayın! Her şey yolunda; sadece bu yol, geçeceğimizi umduğumuz olmayabilir. Bu yolun fırsatlarını görmeye açın kendinizi! İlerleyen saatlerde Ay aslana geçiyor. Canlanıyoruz. İçimizdeki çocuk dışarı çıkıyor. Kalbinizden geçen, içinizden gelen, arzu duyduğunuz neyse, onun için bir adım atın. Gerisi gelir.

7 Aralık Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Aslan
Güneş: Yay

Aslan enerjisiyle uyanıyoruz güne! Gayet kanlı canlı! Dikkat! İçimizde bir aslan kükrüyor zira! Kaptırırsak bir çuval inciri berbat edebiliriz. Yükselen enerjinizi verimli kullanın! İlişkiler cephesinde keyifli bir akıştan söz etmek mümkün! Merkür retrosunun devam ettiğini hatırlatırım! Özgürleşmeler zamanı! Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım! Zincire hiç gerek yok! Kolay çıkarmadık onu boynumuzdan! Jüpiter şöyle bir bakış atıyor ve bizden aklımızı kullanmamızı istiyor.

8 Aralık Cuma (Venüs günü)
Ay: Aslan
Güneş: Yay

Aman Tanrım! Ne kadar çok planet ateş elementinde! Yanıyor ortalık! Gökyüzünde büyük ateş üçgeni beliriyor. Salı günü hayalini kurduğumuz şeyi şimdi gerçekleştirme şansımız var. Nasıl? Aklımızı kullanarak tabii ki! Karşımıza dikilmiş sınavın farkına vararak. Şems’e gidelim: "Ben Mevla’dan isterim. Verirse yüceliğidir, vermezse imtihanımdır." Talep vadisi, Simurg’u yani Rabbi, Tanrısal özlerini aramak için yola çıkan kuşların karşı karşıya kaldıkları ilk sınavdır. Ardından aşk vadisi gelir. Tutku, coşku, arzu... Yolculuğu tamamlayamayanlar arasında olan bülbül, bu vadiyi aşamamıştır. Aşk, yolun kendisi değil, parçasıdır. Aşkı, yolun önüne koyanlar, yoldan çıkar. Varoluş, yolun sırrıdır. Bizden bu sırrı, günlük hayatın karmaşasının önüne koymamız isteniyor. Biraz daha yukarıdan, görünmeyen kısma bakmak, birçok şeyi kolaylaştıracaktır.

9 Aralık Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Başak (01:08 itibariyle) (00:39 boşlukta)
Güneş: Yay

Başak enerjisiyle uyanıyoruz güne! Simurg (Rab, Tanrısal öz) için yola çıkan kuşlarımız, marifet vadisine varmış bulunuyor. Baykuş devreye giriyor burada! Bilim ve sanat demektir baykuş! Bilmek gerek; araştırıp okumak, bilgiye ulaşmak, onun özüne inmek, parçaları bir araya getirip (bağlantı kurup) büyük resmi görmek... Sanat, yaratıcılık demektir. Estetik, canlılık, incelik, saflık onunla hayatımızda var olabilir. Saflık, zeka gerektirir. Zeka, insanı saflaştırır, gereksiz dolambaçlardan arındırır. Enerjimizi nasıl kullanıyoruz? İlişkiler boyutunda nerede, neyi es geçiyoruz? Neyi hayati kılıyoruz? Bu bize kendimizi nasıl hissettiriyor? Burada samimi bir şekilde kendimizi ortaya koyabiliyor muyuz? İnsanı var eden, onun yolculuğu, bu yolculuktaki üslubudur. Nasıl bir üslup seçtiniz, oluşturdunuz? Aklınız, kullanılmayı ve sizinle yeni döngüler yaratmayı bekliyor, heyecanla... Bitirmeden başlayamazsınız. Sürüklenerek bir yere varamazsınız. Silkelenin ve hayatınızın merkezine konumlanın. Sizden istenen bu! Hala aşılacak vadilerden birinde olduğunuzu bilerek...

10 Aralık Pazar (Güneş günü)
Ay: Başak
Güneş: Yay

Ayın başaktaki saflaştıran, netleştiren, gözlemlerimizi pratiklerimize katmamızı sağlayan yolculuğu devam ediyor. Pluto’nun, çarşamba günü bizi yere çarparak bize ne söylemeye çalıştığı çok daha anlaşılır oluyor. Detaylarda boğulmamız değil, pratiğimizi hedefimiz doğrultusunda ilerletmemiz isteniyor. Gereksiz savaşlara hiç gerek yok! Bu bana gerçekten bir şey katıyor mu yoksa havanda su mu dövüyorum? Daha işe yarar ne yapabilirim? Ben ne yapabilirim? Küçük de olsa atılan bir adım; atılmamış bir adım, kaçılan bir cevaba yeğdir. Merkür- Uranüs üçgeni beklenmedik gelişmeleri vurguluyor. Bir çılgınlık yapsaydınız bu ne olurdu? Tüm bu çılgınlığa cevabınız, ayakları yere sağlam basan bir tavır olsaydı, bu ne olurdu? Önümüzde ihtiyaçsızlık vadisi var. Simurg (Rab, Tanrısal öz) için yola çıkmıştık biz kuşlar... Ne bize kendimizi yeterli hissettirirdi? Biz yeterliliğimizin ne kadar farkındaydık?

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE