HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Büyük Dönüşüm

02 Nisan - 08 Nisan 2018 haftası

2 Nisan Pazartesi 18:44 Mars-Satürn Kavuşumu
4 Nisan Çarşamba 10:05 Merkür-Mars Karesi
5 Nisan Perşembe 11:22 Merkür-Satürn Karesi
7 Nisan Cumartesi 16:36 Venüs-Satürn Üçgeni
11 Nisan Çarşamba 07:53 Güneş-Pluto Karesi
11 Nisan Çarşamba 09:02 Venüs-Mars Üçgeni
14 Nisan Cumartesi 12:58 Jüpiter-Pluto Sekstili
14 Nisan Cumartesi 20:27 Mars-Neptün Sekstili

Nisan ayına koç burcunda gerçekleşen Güneş (potansiyeller)- Merkür (iletişim) kavuşumu ile başlıyoruz. Kendimizi bu anlamda bir içe bakış içinde bulabiliriz. Düzenleyici Mars (cesaret), Satürn (sorumluluk) ile kavuşuma doğru ilerliyor ve çok geçmeden Merkür’ün, Mars ve Satürn ile karesi (gerilim) gerçekleşiyor. Güneş, içimizde olanı dışa vurmakla ilgilidir. Suyun (duygunun) ateşe (eyleme) dönüştüğü yer! Gerileyen Merkür ile kavuşumu, bu sürece mercek tutma ihtiyacını vurguluyor. Merkür retrosu, ayağımıza takılıp duran işleri bir nihayete vardırmak içindir. Mars ve Satürn etkileşimi bizden bilinçli eylem istiyor. Böylelikle taşlar yerini bulacaktır.

Venüs- Satürn üçgeni, kalıcılığın bizim için değerini artırıyor. Zamanın, gücüne güç kattığı şey nedir? Tabii ki samimiyet, özveri ve duyarlılık! Severek yaptığımız şey bizi ışıtır. Keyif aldığımız şey, bizimle bu alanı paylaşan kişilere de yansır. Keyif, yaşamın ışığıdır. Bizim bunu anlamamız gerekiyor. Güneş-Pluto karesi bize bu noktada önemli bir eşikten bahsediyor. Buna yakın bir yerden aralık- ocakta geçtik. Daha öncesine gidersek kendimizi eylül-ekimde buluruz. Bir şeyi yapma şeklimizin, ona olan yaklaşımımızın değişmesi isteniyor. Bu bize 2008’den bu yana anlatılmaya çalışılıyor. Önemli bir aşamadayız. Venüs-Mars üçgeni, ne istediğimizi anladığımızda ve ona giden yolu görebildiğimizde, engellerin bizi hedefimize götüren birer basamak olduğunun farkına varabileceğimizden bahsediyor.

Jüpiter-Pluto sekstili, tıpkı Güneş- Pluto açısı gibi önemli bir eşik anlamına geliyor. Pluto süreçleri örtülü, güçlü ve geri dönüşü olmayacak şekildedir. En büyük korkunla yüzleşirken onun ötesine geçebileceğin cesaretin uyanışı! Bu korku çok kez, gerçekçi olmaktan öte, gerçekleşmiş bir şeyin bizde yarattığı duygunun yolculuğumuz boyunca içimizdeki salınımlarından ibarettir. Hayatta kabul etmekten başka çaremizin olmadığı şeyler vardır. Tam da bizi bunu anlamaya ve bunu kabul ederek yolda olmaya çağırıyor. Mars-Neptün sekstili bizden büyük resmi görerek hareket etmemizi istiyor. Bazen savaş çok da dışarıdakiyle değil, daha çok içeridekiyledir. Hayal kurabildiği kadar insan tutsağı olduğu hapishanenin parmaklarından özgürleşebilir. Küçük de olsa bir adım atmak gerekir. Her şey ancak orada yerini bulabilir.

2 Nisan Pazartesi (Ay günü)
Ay: Akrep (01:57 itibariyle)
Güneş: Koç

Su enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Duygular yoğun ve güçlü! Akrep fırtınalı bir ruh halidir. Olmayacaklar olup olacaklar olmayabilir. Sakin olun. Her şey yolunda! Denizler durulmaz dalgalanmadan! Ay- Venüs karşıtlığı bize değerlerimizi sorgulatıyor. Ne bizim için değerli? Aşk mı para mı? Aşk ne? Para ne için? Neyin peşinden koşarken neyi kaybediyoruz? Ay-Mars sekstili içimizdeki savaşçının aktif olduğundan bahsediyor. Tüm bu çaba ne için? Buna değer mi? Başka neler yapabiliriz? Ay-Satürn sekstili ayaklarımızı yere sağlam basmamızı ve önce kendimize olan sorumluluklarımızı, tüm bunların aslında ne için olduğunu hatırlamamızı istiyor. İnsanın hedefine varmasını sağlayan inançtır. İnanç, emin olmayı, bu da bilmeyi gerektirir. Neyi bilmek? Kendini bilmek! Nasıl? Yaşayarak ve görerek! Okumak ve yazmak, işte burada anlamını bulur. Okuyan, yaşamı okur. Yazan, kaderi yazar. Okumadan ve okuduğunu anlamadan yazmak mümkün değildir.

3 Nisan Salı (Mars günü)
Ay: Akrep (19:04 boşlukta)
Güneş: Koç

Su enerjisiyle uyanıyoruz bugüne de! Ay-Neptün üçgeni bugünün mistik bir gün olduğundan söz ediyor. Sevgi, şefkat, merhamet... Ne değerlidir tüm içtenliğinle bir insanın gözlerinin içine bakarak gülümseyebilmek... Ay-Pluto sekstili bir şeylerin değişim ve dönüşümünün öyle çok da kolay olmadığından bahsediyor. Aynı sokaklardan kim bilir kaç kez geçeriz ve bir an bir şey fark ederiz. Görmek için bakmak başkadır. Hayat, cevapları hep çok basit ayrıntılara saklar. Ay-Jüpiter kavuşumu önemli bir eşikte olduğumuzdan bahsediyor ve cevap tamamen içinde olduğumuzda! İçeriyi dışarıdan, dışarıyı içeriden ayıramazsınız. İçinde olduğunuz, içinizde olandır ve içinizde olan, içinde olduğunuz.

4 Nisan Çarşamba (Merkür günü)
Ay: Yay (09:54 itibariyle)
Güneş: Koç

Ateş enerjisiyle başlıyor gün! İki günlük derin sulardaki içsel yolculuk sonrasında bugün dış dünyaya doğru genişliyoruz. Yeni bir bilinçle hayata yeni bir pencereden bakma zamanı! Düzenleyici Jüpiter akrepte ve retro, içsel yolculuk devam ediyor; bununla birlikte dış dünyada taşlar daha bir yerini buluyor. Fırtına sonrası doğan güneş, bir daha fırtına kopmayacağı değil, her fırtına sonrası güneşin tekrar doğacağı anlamına gelir.

5 Nisan Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Yay
Güneş: Koç

Ateş enerjisiyle uyanıyoruz güne! Enerji yüksek; bununla birlikte dağılmaya ve abartıya da açık! Ay-Merkür üçgeni iletişim ile ilgili konuları gündemimize taşıyabilir. Merkür’ün retro olduğunu hatırlarsak düşünerek konuşmakta, ilk görüntünün yanıltıcı olabileceğini hatırlamakta fayda var. Ay-Neptün karesi etrafın puslu olduğundan bahsediyor. Hayaller ve gerçekler bir savaş halinde! Yanılsamalar söz konusu olabilir. Yaratıcılığımızı ayaklarımızı yere sağlam basarak hayata akıtmalıyız. Plan ve programlar kenara itilmemeli! Onları besleyen süreçler inşa edilmeli! Ay-Güneş üçgeni içimizde bir şeylerin dışarı çıkmak istediğinden bahsediyor. Derinden gelen bir güç! Bu gücü bilinçli kullanmak gerek! Hadi eksikleri tamamlayalım! Buradaki keşifler bize iyi gelecektir.

6 Nisan Cuma (Venüs günü)
Ay: Oğlak (21:01 itibariyle) (16:34 boşlukta)
Güneş: Koç

Ateş enerjisiyle uyanıyoruz! Toprak enerjisine doğru ilerliyoruz! Bize bu iki gün ne yaptın, ne var ortada diye soracak. Ay-Uranüs üçgeni özgür ve özgün bir çerçeve çiziyor. Planlar ve programlar harfiyen uyulmak için değil sürecin akışını yönetmeyi kolaylaştırmak içindir ve her zaman B, C, hatta D, E planı vardır. Bizim sadece içinde olduğumuz yolculuğu anlamamız ve fark ettiklerimiz ışığında sürece yeni bir yön verebilmemiz gerekir.
 
7 Nisan Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Oğlak
Güneş: Koç

Toprak enerjisiyle uyanıyoruz güne! Ay-Merkür karesi iletişim ve bilgi aksının hareketli olduğundan bahsediyor. Yanlış anlamış, kendimizi tam ifade edememiş olabiliriz. Geri bildirim vermek ve almak işleri kolaylaştıracaktır. Ay-Venüs üçgeni günün barışçıl bir ruha sahip olduğundan bahsediyor. Finansal konularda düzenlemeler için doğru bir zaman! Ay-Satürn kavuşumu sorumluluklarımızın bilincinde olarak hareket etmemizi istiyor. Ay-Mars kavuşumu bizden hareket istiyor; çünkü nerede hareket, orada bereket! Nasıl? Ne yaptığını bilerek! İşi şansa bırakmanın hiç zamanı değil! Şans, aklın ürünüdür zira!
 
8 Nisan Pazar (Güneş günü)
Ay: Oğlak
Güneş: Koç

Toprak enerjisiyle uyanıyoruz haftanın son gününe! Dün gerçekleşen hesaplaşmalar bugün yeni ufuklar açıyor önümüzde! Ay- Neptün sekstili günün mistik bir gün olduğundan söz ediyor. Salı günü içinizden geçenleri hatırlamaya çalışın! Bunlar sizi nereye taşımış olabilir? Ay- Güneş karesi içsel çatışmaları beraberinde getirebilir. Bu aile ve yuva ile olabilir. Bazen akıntıya karşı kulaç atıyor gibi hissedebilirsiniz kendinizi! Bu aslında kimse için kötü değildir ve gelişiminiz için gereklidir. Ay- Pluto kavuşumu önemli bir eşiği vurguluyor. 11 Mart Pazar günü almıştık en son bu etkiyi! O zamandan bu zamana ne değişti? Ne daha anlaşılır oldu? İçinizden yükselen neydi? Sizi nereye getirdi? Ay- Jüpiter sekstili bizi içselleştirmeye çağırıyor bu içinden geçtiklerimizi... Bir yanımız hep farkındadır ve eninde sonunda izin verdiği o yolculukla, tam da kalbinin aktığı yere varır.

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE