HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Değişimin matematiği

05 Ağustos - 11Ağustos 2019 haftası

7 Ağustos Çarşamba Güneş- Jüpiter Üçgeni (10:31) ve 14⁰ 55’ Akrep Burcunda İlkdördün (20:30)

"armağan"

İnsanın kendini keşfi içindir tüm yaşam deneyimi! Oturduğumuz yerden olmuyor ki! Kapalı kapılar ardında mümkün mü? Hayata karışmak gerek! Anlayarak bakmak gerek! Görmek istemek gerek! Sormak gerek! Dinlemek gerek! Duymak gerek!

Daha derinde ne olduğunu bulmak gerek! Neyin nerden beslendiğinin peşine düşmek! Düşmekten korkmamak gerek! Ben korkuyor muyum? Korkuyorum! Olsun, buna rağmen yola çıkmak, yolda olmaktır hayat!

Armağan mı almak istiyorsun? Öyleyse bir armağan ver! Kime? Kendine! Bu ne demektir? Birine verdiğin armağan, kendine verdiğin armağandır. Birinin sana verdiği armağan, bunu almak, senin ona verdiğin armağandır. Bunu anladığımızda yol açılır.

8 Ağustos Perşembe Venüs- Jüpiter üçgeni (23:27)

"sevginin sırrı"

Sizden farklı biri mi olduğunu düşünüyorsunuz? Öyleyse ona yaklaşın! Farklılığın altındaki aynılığa şahit olmaya kendinizi açın! Ne kadar farklı yollar seçmiş olsak da bunun için, hepimiz önce hayatta kalmak sonra da bu hayatı anlamlı kılmak üzerine bir arayış içindeyizdir.

Bunun kendi köşemize çekilerek olmayacağı kesindir! Yeryüzünün en zengin deneyimi, bir sürü farklılık içinde kendi bütünlüğümüzü tanıma şansı kazanmamızdır. Çok farklıyız; bununla birlikte bir tek özde buluşma şansına sahibiz. Yaşamın bizim için değeri bunun ne kadar farkında olduğumuzla ilgilidir. Tüm parçalar birbirine geçer ve resmin tamamının adı sevgi olur. Sevgi, onun sırrı, o sırda buluşmak, sırrın kendisi olmak; işte bu en kutsal deneyimdir.

11 Ağustos Pazar Jüpiter Geri Hareketi Bitiyor (16:37) Merkür Aslan Burcuna Geçiyor (22:45)

"doğrunuzun ne olduğu"

Mart ayından bu yana anlayacaklarımızı anladık mı dersiniz? Yaşam amacımızın ne olduğunu kesti mi aklımız? Ne olmadığını? Yoldan mı çıktık yoksa yola mı girdik? Her türlü abartıyla, kaçışla, gerçeği görmemekte ısrar edişimizle sınandık mı? Jüpiter bize sağ gösterip sol vurabilecek bir planettir. Tanrı mizahı sever.

Bazen iyi bir teklif alırız. Vay be deriz, yıllardır böyle bir şeydir beklediğimiz! Halbuki bu teklifi kabul etmek bir süredir üzerinde çalıştığımız işi, buradaki tüm emeğimizi, amaç edindiğimizi bir kenara fırlatıp atmak olacaktır. Şimdi idealist mi davranacağız yoksa yağlı kaymak dediğimiz teklifin üzerine mi atlayacağız? Şu daha doğrudur demiyorum, değerlendiriyoruz!

Günü kurtarmak başkadır, hayatın bizim için anlamının farkında olmak başka! Parlak ışıklar bazen kandırır. Neon ışıklarla büyülenen gözlerimiz ve içeride sunulan hizmet, gecenin sonunda içimize oturacak bir şeylerle ilgili olabilir.

Özgürüz! Seçimimizi yapar, bu yolda ilerleriz. Kavisler yoldan çıkmak demek değildir. Bununla birlikte seçimimiz doğamızla uyumlu değilse bir yerde yolda kalacağımız kesindir. Bizi beslemeyen her şey bir yerde bizi yere vuracaktır. Çok şey değildir ihtiyacımız olan, doğru şeydir ve bundan yeteri kadar! Siz doğrunuzu keşfettiniz mi?

5 Ağustos Pazartesi (Ay günü)
Ay: Terazi
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 25 / 7 (Araba) (Yengeç burcu) (Her şey güne başlamak için cesaret ettiğin an kaleme alınır.)
Günün Tarot Kartı: Güneş (19) (Güneş) (Özü rehberi olanın her adımı yaktığı ışıktır.)
Hava enerjisi / Ay- Venüs sekstili (09:00) Ay- Güneş sekstili (13:24) Ay- Jüpiter sekstili (16:27) Ay- Satürn karesi (17:45)

"birlikte yol almak"

"Bu davranışının altındaki iyi niyeti merak ediyorum!" Ne güzel bir koçluk sorusudur. Bir insanın asla kötü niyetli olamayacağı esasına dayanır. Biraz hüsn-i talil (güzel sebep bulma) kokuyor ama olsun! Onun niyeti değilse de sistemin niyetinin iyi olduğu kesindir.
Herkes kendince doğru olanı yapar. Bunun nasıl etkiler yaratabileceğini o an kestiremeyebilir. İyi niyetle yapılmış bir sürü hata vardır. Niyetinin iyi olmasını göz önünde bulundursak da eylemin yarattığı durumu göz ardı edemeyiz.

En güzeli aklımızdakini paylaşmaktır. Özellikle iki ya da daha çok kişinin etkilenebileceği bir durumdan bahsediyorsak bunu paylaşmakta ve karşı tarafın da fikrini almakta fayda vardır.
Bu o istemiyorsa yapmamak değildir, yapma kararında olduğunuz şeyi ne şekilde yapmanızın herkes için çok daha konfor sağlayacağını anlamak için yolları araştırmaktır. Dünyayı daha güzel bir yer haline getirecek olan bu olacaktır.

6 Ağustos Salı (Mars günü)
Ay: Akrep (18:31 itibariyle) (10:34 boşlukta)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 26 / 8 (Adalet) (Terazi burcu) (Aklın tarttığı kalptir. Kalp vicdana karşılık gelir. Vicdanı rahat olan dilediği zaman yolu açabilir.)
Günün Tarot Kartı: Denge (14) (Yay) (Ölümün insana verdiği en büyük armağan insanın tartısının daha iyi tartmaya başlamasıdır. Bir şey tamamlandığında asla başlayan eskisi gibi değildir.)
Su Enerjisi / Ay- Pluto karesi (03:50) Ay- Mars sekstili (05:25) Ay- Merkür karesi (10:35)

"değerini bilmek"

Tevazu bir insanın güçsüz görünmesine sebep olmaz, gücünü hatırlamasına yardımcı olur.  Güç teşhirciliği kimseyi daha iyi sonuçlara götürmeyecektir. Kendinden emin olanın kendini ispatlama gibi bir çabaya ihtiyacı yoktur.

Hadi karşındaki kişiye üstün geldin, egonu besledin, bunun için karşındakinin egosunu incitip yaşam sevincini yaraladın, onun tavrını saldırı kabul edip haddini bildirdin, sen bu durumda kendinle ilgili hangi şüphenin etkisi altındaydın?

Üstünlük çabasına gerek var mıdır? Birinin ya da birilerinin bize verdiği değer mi belirler değerimizi? Değerimizin farkındaysak, varlığımız bize iyi hissettiriyorsa, bu hissi paylaşmaya gönüllüysek, üretiyorsak, yaşamdan alıyor ve yaşama veriyorsak, kendiyle kurduğu ilişki tavrından anlaşılabilen birinin sizi kendi içinden çıkamadığı kuyuya çekmesine izin vermek kendimize yapabileceğimiz en büyük haksızlık değil mi?

7 Ağustos Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Akrep
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 27 / 9 (Ermiş) (Başak burcu) (Saflaşmak, yolculuğunun yeni aşamasında işe yararlığını yitireni geride bırakabilmektir.)
Günün Tarot Kartı: Ay (18) (Balık burcu) (Her şey sana senden ihtiyacı olana ulaşmak için gelir. Bu senin ihtiyaç duyduğuna ulaşabilmen içindir.)
Su enerjisi / Ay- Uranüs karşıtlığı (05:55) Ay- Venüs karesi (17:01) Ay- Güneş karesi (20:30) Ay- Satürn sekstili (21:01)

"büyümek"

Onun bir kuyuda olduğunu görebiliyor musun? Onu oradan çıkarmak istiyorsun değil mi? Bununla birlikte o kendisinin bir kuyuda olduğunu düşünmüyor, bunun ne anlama geldiğini anlayabilir misin? O hayatın orası olduğunu düşünüyor.

Değişim, değişmesi gerekenin farkına varmakla başlar. Bu da öyle sanıldığı kadar kolay bir şey değildir. İnsanın kendini kandırmak için birbirinden güzel yöntemleri vardır. "Her şey yolunda! Ben gayet mutluyum!" Bunun anlamı henüz beni yüzleştirmek istediğin şeyle yüzleşmeye hazır değilim, lütfen ısrarcı olmadır.

Birine bir şey anlatmaya çalışırken onun girmenize izin vermediği bir alana dalıyor ve size fikrinizi sormadığı birçok konuda altın değerinde olduğuna inandığınız cümleleri ortalığa saçıyorsanız sadece ortalığı dağıtıyorsunuz ve buna hiç hakkınız yok! Bazen bildiklerini kendine saklamak, büyümenin başlangıcıdır.

8 Ağustos Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Yay (23:24 itibariyle) (17:56 boşlukta)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 28 / 10 / 1 (Kader Çarkı/ Büyücü) (Jüpiter/ Merkür) (Epeyce yol alabilmek için küçük adımlar atarak başlayabilmek gerekir.)
Günün Tarot Kartı: Aziz (5) (Boğa burcu) (Bildiklerinin birçok şeyi açıklamak için yetersiz olduğunu fark etmek, hiçbir şey bilmemekten çok daha iyidir. En değerlisi öğrenmeyi öğrenmektir.)
Ateş enerjisi / Ay- Neptün üçgeni (02:14) Ay- Pluto sekstili (07:52) Ay- Mars karesi (12:15) Ay- Merkür üçgeni (17:57)

"gündemin dili"

Halbuki her şey nasıl da güzel başlamıştı! Bir anda ne oldu böyle? Her şey mi üst üste gelir? Böyle cümleler kurarken buluruz kendimizi değil mi? Aslında her şey aynı güzellikle devam ediyordur. Sadece yol biraz engebelidir; bununla birlikte yolculuğumuzun konforu kadar önemlidir varmak istediğimiz yere varmak üzere hala yolda olmamız!

Engelleri aşmamıza yardımcı olacak, sürece olan yaklaşımımızdır. İçinden çıkılmayacak hiçbir durum yok! Önce bunu hatırlayarak başlamalıyız! Şu an için bir çıkış yolu bulamıyorsak da demek ki bunu yapmamız gerektiğini düşündüğümüz kadar acil bir çözüme ihtiyacımız yok!
İşin içinden çıkamıyorsanız, kriz enerjisini büyütmek yerine içinden çıkılacak başka işler bulun! En azından bu stresli bekleyişi değerlendirmiş ve söz konusu stresin içine gömülüp kalmaktansa onu biraz olsun üzerinizden atmış olursunuz. Bir türlü olmuyorsa bu gündemin bize şu an ilgilenmen gereken ben değilim deme şeklidir.

9 Ağustos Cuma (Venüs günü)
Ay: Yay
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 29 / 11 / 2 (Güç/ Azize) (Aslan/ Ay) (Gücünü ne zaman kullanıp ne zaman geride duracağını bilmeyen o güce sahip değildir.)
Günün Tarot Kartı: Şeytan (15) (Oğlak) (İnsanı zincirleyen kader değil bir şeyin kaderi olduğuna olan inancıdır.)
Ateş enerjisi

"yaşam şansı"

Şansı yaratan, gözümüzün önünde duranın farkına varmamızı sağlayacak olandır. Etrafımızda ne olup ne bittiğiyle Merkür ilgilenir. Merkür algıdır. Bir de algıda seçicilik vardır ki o Jüpiter boyutudur. Merkür detaylar, Jüpiter bu detayların bizim yaşam amacımıza hizmet edip etmediğiyle ilgilenir.

Yaşam amacını arayan bir sürü insan var. Benim bir amacım yok diyorlar. Gülümsüyorum. Bana soruyor. Ona bir şey söylememi istiyor. Ne desem bunu kabul edecek; çünkü bu kendini keşfetmekten ve böylelikle yolun seni nereye çağırdığını ve bunun için seni nelerle donattığını fark etmekten çok daha kolaydır; bununla birlikte bu gazla yola çıkan kesin yolda kalır.

Detaylarla ilgilenmekten önce kendiyle ilgilenmelidir insan, farklı farklı mecralarda, farklı farklı kişiliklerde kendini keşfetmelidir. Belki de olduğunu sandığı kişi değildir. Çok daha fazlası vardır belki! Hala vakit varken kendi bilinmezliğindeki geniş ufuklara kendini açmalı, yaşama başka bir yerden bakmalıdır.  

10 Ağustos Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Yay (22:48 boşlukta)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 21 / 3 (Dünya/ İmparatoriçe) (Satürn/ Venüs) (Zaman bizi birbirimize yakınlaştırdıkça bilgelik birbirimizden uzaklaştırdıkça eksiklik yaratır.)
Günün Tarot Kartı: Kader Çarkı (10) (Jüpiter) (Yollar sana sunulmuş fırsatlardır. Bir yoldan gidebilmen için nereye gitmek istediğini bilmen gerekir. Kader sen seçimini yaptığında şekillenir.)
Ateş enerjisi / Ay- Jüpiter kavuşumu (02:24) Ay- Venüs üçgeni (05:18) Ay- Güneş üçgeni (07:38) Ay- Neptün karesi (09:11) Ay- Mars üçgeni (22:50)

"mutluluk zeka işi"

Yaptığın şey seni mutlu ediyor mu? Aldığın nefes sana çok şükür dedirtiyor mu? Nasıl yaptığın şeyden keyif alabilirsin, nasıl onu daha keyifli bir hale getirebilirsin? Bunun bir oyun olduğunu düşünebilir misin? "Hayat güzeldir" filmini hatırlıyor musun?

Çok sıkıldım deyip duranlara gülümsüyorum. Demek ki sıkıcısın! Halbuki bir şeyi keyifli hale getirmenin ne kadar çok yolu var! Temel ihtiyaçlar bile keyifli hale gelebilir! Yemek içmek, uyumak… Günlük işler de! Ev temizliği de! Kişisel temizlik de! Tüm bunların içine serpiştirdiklerinle hele! Mesela her sıkıcı olduğunu düşündüğün bir işi tamamladığında bir ödül ver kendine! Bir listen olsun! Bir çizik at üstüne! Hafiflemenin tadını çıkar!

Bir insanın bir insanla paylaşabileceği ne kadar çok şey var! Birlikte yelken açabilecekleri engin denizler! Sınırlandırıyoruz bununla birlikte! O ters bu düz! Yok, olmaz öyle şey! Ben isterim böyle şey! Hayal gücü? Tatlı sürprizler? Mutluluk zeka işidir. Aptallar doğal seleksiyona uğrayacak, kesin bilgi, yayalım! Hanımlar lütfen çocuklarımızı zeki adamlardan yapalım! Beyler, siz aldınız mesajı!  

11 Ağustos Pazar (Güneş günü)
Ay: Oğlak (07:49 itibariyle)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 22 / 4 (İmparator) (Koç burcu) (Cesaret, arzu ettiğin şeyin sorumluluğunu almaktır.)
Günün Tarot Kartı: Azize (2) (Ay) (Doğru vakit geldiğinde bunu bilirsin, hala emin değilsen, doğru vakit gelmemiştir.)
Toprak enerjisi / Ay- Uranüs üçgeni (20:36)

"değişimin matematiği"

Kimse değişmenin, bir şeylerin değişmesinin kolay bir şey olduğunu söylemedi! Bunun imkansız olduğunu da! Değişim bir sıçrama gerektirir, sonrasında yeni sürece adapte olma aşaması gelir. Bu sıçrama içeridedir. Başka hisler, başka motivasyonlar, başka düşünceler, başka bilgiler, yeni bakış açıları, yenilenen ya da yeni yol arkadaşları…

Birlikte büyüme, birlikte kendini yenileme demektir. O sana ayna tutar, sen ona ve siz bu aynada kendinizi görüp ötesine bir yolculuğa açıksınızdır. O zaman her çarpışma aslında bir sıçrama olur. Bir noktada buluşulur ve her iki taraf da yeni bir noktaya doğru yola koyulur. Uzaklık- yakınlık derken yeni bir nokta, yeni bir nokta, herkes her buluşmadan alacağını alır ve bu herkesin kendi yenisinin anahtarıdır.

Yaşam, sorumluluğunun alınması gereken bir boyuttur. Burada neşe vardır, oyun vardır, samimiyet vardır, dostluk vardır, sırdaşlık vardır, canlılık vardır, doyum vardır, şükür vardır; vardır da vardır! Her şey sen varsan, buna varım diyorsan vardır. Sen bugün neye varım dedin? Var mısın?

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0542 353 90 83

www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE