HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
İnsanın en büyük keşfi aşktır

05 Şubat - 11 Şubat 2018 haftası

Nedir aşk? Astrolojide Venüs'e karşılık gelir. Venüs'ün Hermetik ismi, aşk dehasıdır. Aşk, denge ve uyum sağlama yeteneğidir. İnsanın kendi özüne, bütünlüğüne açılan kapıdır. Her şey "tamamlanmak" içindir; tüm yaşam, tüm döngüler... Biz bunun için yürür, bunun için anlamaya çalışırız. Belki de kalbimizi öylesine hızlı çarptıran, göğsümüzü ağrıtan, buna yaklaşıyor oluşumuzdur. Kazanmak ve kaybetmek yeni bir boyut kazandığında, karanlık ve aydınlık, her şey birbirinin içindeki yerini bulduğunda, görünür olur dünya... Karanlık döngünün son aşamasına girdiğimiz bu ay, bakalım neler bekliyor bizi?


7 Şubat Venüs- Uranüs Sekstili ve Son Dördün Ay Fazına Geçiş
Venüs, ilahi sevgidir aynı zamanda... Güneş'e yakın olması sebebiyle, egonun bir türüyle de karşı karşıya getirir bizi! Sevginin içinde gözlemler en iyi insan kendini, karanlık (gölge) yanını görür. Anlaşamadığı, uyum sağlayamadığı yerlerde kendiyle ilgili de bir bakış açısı kazanır. Neyin ona iyi gelip neyin gelmediği... Neyin onun korkuttuğu, ürküttüğü, saklı bir öfkeyi açığa çıkardığı... İlişki, insanın dönüştüğü yerdir. Genişlediği... Kendinden bir adım öteye gitmesi gerektiği... Başka türlü ortak bir noktada buluşma şansı olmayacaktır.
Uranüs, "abdal" arketipiyle bilinir. Satürn (karmanın efendisi) aşamasında karşımıza çıkan "toplum" figürünün ötesine geçtiğimiz yerdir. İçimizdeki "gizli güneş"in göründüğü yer. Öz burada açılır. Uranüs koçta bizden cesaret, hareket istiyor. Bu sekstil, korkularımızın üzerine gitmemizi, toplumsal kalıpların, bize öğretilenlerin biraz daha dışına çıkmamızı ve yeni yollar aramamızı istiyor. Sürprizlere hazırlıklı olun ve onları hayatı anlamlı kılan renkler olarak görün.

"Sanat rastlantılardan ibarettir, rastlantıları sıklaştıran sanatçının kendisidir." derdi fotoğrafçılık hocam Mümtaz Bey; yaşama sanatı, rastlantı kabul ettiklerimizin ardındaki o saklı hikâyeyi okumayı başardıkça bizde yerini buluyor olabilir mi? Paletleriniz hazır mı? Tuvalimiz içinde olduğumuz zaman! Yaratıcılığınızı kullanın! Son dördün ay fazı, önemli bir eşikte olduğumuzu gösterir. Küçülen ay fazının, içselleşen sürecin, kadersel bir aşaması! Güneş tutulmasına kadar bu gündem güçlenerek devam ediyor olacak.

11 Şubat Venüs Balığa Geçiyor
Venüs kovadaki 18 Ocak itibariyle başlayan yolculuğunu tamamlayarak 7 Mart'a kadar sürecek olan balıktaki yolculuğuna başlıyor. Venüs kovada (hava elementi) mental bir boyutta ilerler. Sabit nitelikte olması dolayısıyla bir ideal peşindedir. Oğlak burcundaki sert yapı (kurallar), kovada birlikteliğe (özgür, insancıl, ortak idealler) açılır. Oğlak ile başlayan insanın "kişiselliği aşan dünya bilinci" aşaması balıkta tamamen ruhsal, metafizik bir boyut kazanır. Balık "hayaller" aşamasıdır. Burada her şey soyuttur. Esinlenmeler vardır. Büyük resmi görme ihtiyacı doğar. Sınırlar kalkar. Her şey birbirine benzemeye başlar. İnsan varlığını ortaya koymakta zorlanır. Sanki o büyük hikâyenin içinde eriyip gitmiştir ve kendisini, deneyimlemekte olduğu o bütünden ayıramıyordur. Esen rüzgârla sürüklenip gidiyordur. Venüs balıkta yücelir, ilahi sevgi dediğimiz bütüne duyulan sevgi açığa çıkar. Siz her şeye âşık olabilirsiniz bu dönemde, her şeyle özel bir bağ kurabilirsiniz. Bunun ötesine geçebilmeniz, mantığı da devreye alabilmeniz gerekir. Yoksa bu süreç sizi düzenleyici Jüpiter'in de akrepte olduğunu hatırlayacak olursak, derin bir karmayı hatırlayış noktasına getirebilir.

Jüpiter ile Mars birbirini karşılıklı ağırlıyor. Jüpiter yayda, Mars akrepte gibi çalışıyor. Derinlerden yükselen bir güç var. Bu güç bizden bir yol çizmemizi bekliyor. İnandığınız şeyin peşinden gidin; bununla birlikte inandığınız her şeyi kenara itip peşinden gittiğiniz her şeyin sizi eninde sonunda kendinizle ilgili bir yüzleşmeye çağıracağını bilin. İnsan, inançlarının açtığı yolda büyür. Onlara yabancılaştığı her deneyimse kayboluştur. Dünya, her şeyden alacağınızı alıp böylelikle vereceğinizi vererek yolun sizdeki gücünü duyumsamak içindir. Yoldan çıkmayın, yol olup kapsayın ve sizi kapsayan o yüceliğin farkına varın. Jüpiter akıldır, balık bizi akla çağırır, büyük resmi gören ve oradaki yerini bilen...


5 Şubat Pazartesi (Ay günü)
Ay: Terazi (21:44 boşlukta)
Güneş: Kova

Terazi enerjisiyle uyanıyoruz güne! Ay- Güneş üçgeni bugünün parlak fikirlere gebe olabileceğinden bahsediyor. Ay- Pluto karesi, bir karar aşamasında olduğumuzu ve vereceğimiz kararın bundan sonrasına dair büyük bir anlamı olacağından bahsediyor. Pluto devrede olduğunda, öyle büyük bir güç ile karşı karşıya kalırız ki bir şeyi değiştirme değil kabul etme ve bu mihvalde bir rota belirleme gereği doğar. Ay- Venüs üçgeni, içimizdeki saf sevginin ne anlama geldiğini anlamak için bize bir şans sunuyor. Ay- Uranüs karşıtlığı sürpriz gelişmelerin gerçekleşebileceğinden söz ediyor. Rutini kırmak ve bunu kıran gelişmelere iyicil yaklaşmak! Bakmadığımız bir yerden bakmak, görmediğimiz bir şeyi görmek, bu değişimin bizi neye hazırlamakta olduğunu fark edebilmek...


6 Şubat Salı (Mars günü)
Ay: Akrep (06:56 itibariyle)
Güneş: Kova

Akrep enerjisiyle uyanıyoruz güne... Havadan suya geçiyoruz, düşüncelerden duygulara... Derinlerde gerçekleşen önemli çözülmeler... Düzenleyici Mars ile Jüpiter birbirlerini karşılıklı ağırlıyor, bir şeyler tamamlanıyor, bir şeylerin önü açılıyor. Rotamızı yitirmememiz, yolda kalmamız gereken bir zaman! Ay- Satürn sekstili devrede; sorumluluk, disiplin ve netlik! Krizi fırsata çevirme zamanı! Nasıl? Tabii ki sağduyu ve kararlılık ile!

7 Şubat Çarşamba (Merkür günü)
Ay:  Akrep
Güneş: Kova

Akrep enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz... Ay- Merkür karesi iletişim kurarken biraz daha geniş düşünmeye, farklı yollarla da ifade etmeye kendimizi açmamızın faydalı olacağını söylüyor. Neptün üçgeni hayal gücü ve yaratıcılığımızın yüksek olduğunu söylüyor. Büyük resmi görmek ve onu besleyecek güçleri aktive etmek en güzeli! Ay- Güneş karesi madalyonun öbür yüzünü de göz önünde bulundurmanın, görünenin ardında saklı olanı da okumaya çalışmanın yerinde olacağını söylüyor. Ay- Pluto sekstili, pazartesi bizi zorlayan temanın ne olduğunun şimdi daha anlaşılır olacağını söylüyor. Ay- Jüpiter kavuşumu bizden aklımızı kullanmamızı, parçaları bir araya getirerek yolu bulmamızı istiyor. Öngörülerin güçlü olabileceği bir gün!

8 Şubat Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Yay (16:53 itibariyle) (10:14 boşlukta)
Güneş: Kova

Yay enerjisine doğru yürüyoruz. Öğle saatine doğru Ay boşlukta hareket etmeye başlıyor. Ay boşluktayken biraz daha otomatik pilota almakta, büyük kararlardan kaçınmakta, önceden yapılmış planlar üzerinden ilerlemekte fayda var. Ay- Venüs karesi ilişkiler cephesinde iniş ve çıkışlar olabileceğinden bahsediyor. Süreçleri kişisel algılamamakta fayda var. Herkesin derinde bir yerde yaraları var ve bazen bu yaralar sizin farkında olmadan kurduğunuz bir cümleyle acıyabilir ve karşınızdaki bir an hiç olmadığı birisi haline gelebilir. İçindeki karanlığı sevemediğiniz birisi, gerçekte sevgide buluşabildiğiniz birisi değildir, bunu anlamak gerek! Ayın yaya geçmesiyle ateş enerjisi yükseliyor, hareket zamanı, içimizdeki seyyah uyanıyor, biraz maceraya kim hayır diyebilir ki? İşler çığırından çıkmasın yeter!

9 Şubat Cuma (Venüs günü)
Ay: Yay
Güneş: Kova

Yay enerjisiyle, ateş ateş uyandığımız bir güne hoşgeldiniz! Vakit keşif zamanıdır! Jüpiter'in yayda olduğunu hatırlarsak, derin keşifler! Yüksek bir enerji! Onu nasıl yönlendirdiğimiz önemli! Ay- Neptün karesi, kafamızın karışabileceği, ne için yola çıktığımızı unutabileceğimiz, pirince giderken eldeki bulgurdan olabileceğimiz noktasında bizi uyarıyor. Ay- Merkür sekstili, bugünün birtakım netleşmeler için iyi bir zamana işaret ettiğinden söz ediyor. Gelecekle ilgili projelerimizi gözden geçirebiliriz. Yeter ki bunun peşinde bugünü çöpe atmış olmayalım! Yarın kökleri bugündedir ve bugünde güçlü kökleri olan bir yarın bizi gülümsetebilir.

10 Şubat Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Yay (19:36 boşlukta)
Güneş: Kova

Yay enerjisiyle uyandığımız bir gün daha! Çarşamba günü yaşadığımız Ay- Güneş karesi ile oluşan iç dünyamız ile dış dünya arasındaki gerilim, şimdi Ay- Güneş sekstili ile uzlaşı için imkânlar sunuyor. Ay- Uranüs üçgeni bugünün sürprizlere gebe olduğundan söz ediyor. Biraz daha özgür düşünmenin çok daha lehimize olabileceği bir gün! Abartıdan kaçınmakta fayda var. Baktık ortalık karıştı, sakin olun, derin bir nefes alın, tekrar bir gözden geçirin süreci ve yeni çıkış yolları arayın. Belki öyle bir şey fark edersiniz ki bu tüm hayatınıza yeni bir bakış açısı kazandırır. Akşam saatlerinde Ay boşlukta olacak, enerji de yüksek, spor yapın, yürüyüş yapın, dans edin, sevişin, ardından ılık bir duş, hafif bir müzik, bitki çayı, bir kadeh şarap, pamuk pamuk uyuyun.

11 Şubat Pazar (Güneş günü)
Ay: Oğlak (05:20 itibariyle)
Güneş: Kova

Oğlak enerjisiyle uyanıyoruz güne! Pazar günü Pazar günü de böyle ciddiyet olmaz ki! Bir iş aşkı, çalışma gayreti, yeni haftanın başlıkları üzerinden geçmeler! Bugün zamanı iyi kullanırsak önümüzdeki haftayı çok keyifli geçirebiliriz! Lütfen dinlenmek için de vakit ayırmayı unutmayın! Ay oğlaktayken eklemler hassas olur. Sizi esnetecek, hafif pratikler yapın. Ay- Venüs sekstili günün enerjisini yumuşatıyor ve güne mistik bir ruh katıyor. Ay- Satürn kavuşumu bugünün bir hatırlayış zamanı olduğunu söylüyor. Hayaller, gerçekleri sever; çünkü onlar gerçekleşmek arzusuyla doğmuştur ve işte tam da buraya doğru yürüyoruz. Üzerinize düşeni yapmak için gönüllü olun yeter. İnsanı yıldızlarla buluşturan şey, kalbinden yükselen aşktır. Aşk, odak gerektirir. Onu gören göz açıldığında; o her yerden, her şeyden bize gülümsemeye başlar ve bizi onunla buluşturmayan hemen fark edilir. Yol, gerçeğe açılır. Gerçek, yolu açar. Hayaller anlam kazanır. Pazar, güneş günüdür. Bugün, yarının tohumları atılıyor. Hesabı dün Satürn gününde kapattık. Şimdi yeninin kapılarını aralama zamanı!

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

* "İNSANIN EN BÜYÜK KEŞFİ AŞKTIR" ("Mutlu Ol Nazım" oyunundan)

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE